כמו הרבה בעלי חתולים אחרים אמיר גוטרמן אוהב את שלושת חתוליו. הוא משחק איתם, מפנק אותם ומעניק להם חום ואהבה. אלא שלפני כמה שנים בזמן שהוא ישב בביתו ותיכנת לפרנסתו, החתולים דווקא הפריעו לו לעבוד. הוא חשב על פתרון כיצד להעסיק את החתולים כדי שהוא יוכל להתרכז בעבודתו. הפתרון שהגה גוטרמן היה זרוע רובוטית שהניעה חכת משחק לחתולים שמדמה משחק שבעלי חתולים משחקים עם חיית המחמד שלהם. גוטרמן הנלהב התקשר לספר על ההמצאה שלו לגלעד גלפנד, בעלים של חנות ציוד ומזון לבעלי חיים, שסיפר לו עוד קודם לכן על הצורך שלו בפתרון לחתולים. גלפנד ביקש מגוטרמן שיפעיל את מצלמת הטלפון ויראה לו את ההמצאה שלו. כך נולד לפני שלוש וחצי שנים, בשנת 2011, הסטארט-אפ Cat2See מהחיבור בין משחק לחתולים והיכולת לצפות בהם מרחוק.

_OBJ

Cat2See פיתחה ומייצרת מערכת שכוללת שלושה אלמנטים פיזיים: מצלמת רשת שנשלטת מרחוק, באמצעות אפיקציית מובייל או דרך מחשב, ומאפשרת לעקוב אחרי מעשי החתול בבית; האלמנט השני הוא משחק חכה שניתן לשלוט בו מרחוק וכך לשעשע את החתול (תוך כדי כמובן ניתן לצפות בחתול דרך המצלמה שמחוברת לרשת); ועמדת האכלה (feeder) שניתן לתכנת שתגיש אוכל לחתול בשעות מוגדרות או באופן יזום. גלפנד מסביר שכך בעלי חתולים יכולים לדאוג לחיות שלהם גם במהלך חופשה או נסיעה לחו"ל (בהנחה שיש פתרון נוסף למים ולצרכים של החתולים).

החברה לא הסתפקה ביצירת ערוץ חדש לחיבור בין החתולים לבין בעליהם שנמצאים מחוץ לבית. הרובד השני של המערכת של החברה הוא רשת חברתית לחיבור בין חתולים ובעלי חתולים בעולם. השאיפה של החברה היא לחבר בין 400 מיליון בתי אב בהם יש חתולים בעולם, מהם 80 מיליון חתולים ביותר מ-50 מיליון בתי אב בארה"ב. הרשת החברתית לחתולים כוללת פיצ'רים שונים ובהם אפשרות לחבר בין חתולים במקומות שונים שישחקו אחד עם השני, שיתוף וידאו ותמונות שנלכדו במצלמה (אותם ניתן לשתף גם בפייסבוק ורשתות חברתיות אחרות). "חתולים הם הדבר הכי ויראלי באינטרנט אחרי סקס. 23% מהבלוגים באינטרנט הם בנושאי חתולים. אחת מתוך 5 תמונות באינסטרגם הן של חתולים. אמרנו שנעשה חיבור בין המשחק שיצרנו לרשת החברתית ונבנה את פלטפורמה שונה" אומר גלפנד. בנוסף, החברה מתכוונת להשתמש בעתיד ב-database של בעלי חתולים בעולם לשיווק ופרסום תוכן ומוצרים רלבנטים.

תכנון המערכת היה כרוך בפיתוח מצלמת רשת חכמה וזולה. לשם כך Cat2Seeחברה לחברת השבבים טקסס אינסטרומנטס (TI) שהייתה שותפה לפרויקט. החברה הישראלית הגישה בקשה לרישום פטנטים שיגנו על הטכנולוגיה שלה. כיום, פיתוח מוצרים לעולם בעלי החיים הוא תחום צומח ומתעורר וחברות שונות מפתחות מוצרים שמשמשים לשמירת קשר מרחוק בין בעלי החיים לבעליהם. על מנת לאפשר התקנה קלה ונוחה של המערכת החברה בחרה להשתמש לתקשורת בתדרי RF בתוך הבית (בניגוד למוצרים אחרים שמבוססים על bluetooth או תקשורת אלחוטית wifi). לדברי גלפנד התקנת המערכת פשוטה וקלה. לפני ההפעלה הראשונה המשתמש נדרש לחבר אותה למחשב הביתי. לאחר מכן לא נדרש יותר חיבור למחשב ואפשר להעמיד את המצלמה ולנייד אותה לכל מקום בבית בו יש נקודת חשמל.

החברה ביצעה פיילוט למערכת שלה בקרב 450 נסיינים בישראל. מוצרי החברה מיוצרים בכרמיאל. כעת המוצרים נמכרים במכירה מוקדמת ובעוד כחודש יתחיל שיווקם. כל רכיב במערכת יעלה 69$ - המצלמה, המשחק והמאכיל. שלושת חלקי המערכת יעלו 169$. Cat2See מעסיקה 8 עובדים ברעננה והיא ממומנת מהון פרטי של מייסדיה.

הידיעה פורסמה במקור ב-Themarker

לידיעות נוספות ב-Themarker:
המודל של אובר לא חוקי, וטוב שכך
הנוער החדש: בלי סקס, סמים או מרד נעורים