שוק הטלוויזיות הוא שוק תזזיתי שבו היצרניות נאבקות להציג חידושים מדי שנה. הטרנד הנוכחי הוא טלוויזיות חכמות ברזולוציה של פי ארבעה מ-HD מלא, המכונה גם UHD או 4K, כאשר סמסונג וחלק ממתחרותיה הציגו השנה גם טלוויזיות קעורות - בטענה שזה משפר את חוויית הצפייה וגורם לה להיראות כאילו היא מקיפה אותנו.
כדי לבחון את ההבטחה הזו, קיבלנו את אחד מדגמי הרולס רויס של סמסונג – HU9000, מסדרה 9 העילית הכוללת פונקציות של טלוויזיה חכמה, אפליקציות, חיבור לאינטרנט ותמיכה בכל פורמט וחיבור אפשרי. אלו הם רשמינו.
משקפי תלת ממד ועכבר אוויר
מבחינה עיצובית מדובר יצור מרשים. מלבד המסך הענקי, והמסגרת הדקה מאוד יחסית לגודלו, הטלוויזיה יושבת על בסיס טרפזי כסוף, עם תאורת LED נאה בלבן בתחתית. בחלקה האחורי של הטלוויזיה, מצויה מערכת הרמקולים, ובראשה קבועה מצלמת רשת קטנה. מלבד זאת, הטלוויזיה מגיעה עם ערכה שכוללת משקפי תלת ממד (כמה זוגות), שלט המשמש גם כעכבר אוויר, וקופסת הרחבה לחיבורים.
בקופסת ההרחבה נמצא שקעים לשני חיבורים אנלוגיים, ארבעה חיבורי HDMI, שקע לכבל רשת, שקע אנטנה, שלושה חיבורי USB (אחד מהם USB שלוש), יציאת אינפרה אדום ויציאת קול דיגיטלית.
ארבע פעמים HD
ניגש ישר לעיקר: חוויית הצפייה - האם אכן מסך קעור משפר אותה? האמת שאנחנו לא התרשמנו. בחומרי הפרסום שלה, סמסונג טוענת שטלוויזיה קעורה אמורה לייצר חוויית צפייה שמקיפה אותך, בדומה למופע בקוליסאום. בפועל, זה לא כזה דרמטי.
נכון, הצורה הקעורה של המסך קצת נותנת חוויית צפייה טובה יותר, במיוחד כשצופים בטלוויזיה מהצד. אבל כשיושבים ממש מולה, במרחק של כשלושה מטרים – אין הבדל משמעותי בתחושה לעומת כל טלוויזיה גדולה אחרת.
מה שכן מייצר חוויית צפייה שונה מהרגיל הוא גודל המסך והרזולוציה. לצפות במסך של 65 אינץ' זה תענוג שהיינו בשמחה מאמצים (ראו גם שורת הסיכום), הכל נראה גדול יותר וחד במיוחד.
הטלוויזיה שהייתה ברשותנו, מסדרה 9 של החברה, היא טלוויזיית UHD, כלומר היא תומכת ברזולוציה של פי ארבעה מ-HD מלא. על אף שתכני UHD עדיין לא מצויים בשפע, צפייה בתכנים שכאלה על הטלוויזיה הגדולה היא חווייה. עיקר ההבדל בין UHD ל-HD "רגיל", הוא העומק. רבים הסרטים שמגיעים עם הטלוויזיה על דיסק און קי שמתחבר אליה, הם סרטים של נופים – והם נראים מעולה. הרים מושלגים, אגמים באיסלנד או גשר שער הזהב בסן פרנסיסקו בלילה, נראים בעלי עומק, כאילו אתם צופים בנוף עצמו. זו חווייה שקשה להעביר במילים.
לגבי תלת ממד, על אף שהטלוויזיה הזו תומכת בתלת ממד ובערכה אפילו מסופקים ארבעה זוגות של משקפי צפייה אקטיביים, לא נפלנו על הרצפה. יכולות התלת ממד של הטלוויזיה הזו קצת מאכזבות. לא הרגשנו שעצמים ממש בולטים החוצה מהמסך בדומה לחוויה הקולנועית של תלת ממד, אלא לכל היותר יש תחושה של עומק אל תוך המסך ולא החוצה ממנו. קצת מאכזב.
מרכז המדיה: הטלוויזיה שמתחברת להכל
הטלוויזיה של סמסונג היא מרכז מדיה אמיתי. אפשר לחבר אותה לכל שירות או התקן שמחזיק את התוכן שלכם: היא תנהל לכם דיסק און קי, אפשר לצפות באופן אלחוטי בתכנים מהמחשב או מהסלולר (באמצעות dlna או מיראקאסט), היא תומכת ב-Bluetooth, אפשר להזרים אליה תכנים מיוטיוב ואחרים עם אפליקציות ייעודיות או לגלוש ברשת באמצעות הדפדפן, וכמובן, גם לחבר אליה ממירים, קונסולות משחקים, נגני מדיה וכל דבר שיש לו שקע HDMI ומוציא תוכן. מהבחינה הזו, הטלוויזיה הזו היא תענוג אמיתי, ובהחלט מחליפה חיבור של מחשב לטלוויזיה, כמעט לכל דבר ועניין.
השליטה בטלוויזיה נעשית בעיקרה על ידי השלט, שמתפקד גם כעכבר אוויר, כלומר התקן שליטה שאפשר לנופף בו, כמו שלט של Wii. זה מאוד נוח. עוד תומכת הטלוויזיה המאוד חכמה של סמסונג, בפיקוד קולי ובפיקוד בתנועה, באמצעות הצבעה עם האצבע.
שתי השיטות האחרונות הן קצת גימיק. על אף שאפשר לבצע חיפושים בקול (בינתיים רק באנגלית) באינטרנט, בדומה לחיפוש הקולי של גוגל, לתת לטלוויזיה פקודות בקול זה קצת מטופש (אפילו שזה עובד) וכבר עדיף להשתמש בשלט, שבו גם קבוע המיקרופון שקולט אותנו.
לגבי הפיקוד בתנועה, זה עובד, אבל לטעמנו קצת מעייף, וכמובן תלוי בתאורה מספקת בחדר, מה שהופך את זה לדי מיותר בהנחה שאתם צופים בסרט בחושך.
אלפי תכנים בתשלום חודשי נמוך
הטלוויזיה של סמסונג כוללת כמובן גם דפדפן משלה, ויכולת גם לצפות בדפדפן ובשידורים טלוויזיוניים במקביל. הדפדפן הוא דפדפן מאוד בסיסי, דומה לזה שנמצא במכשירי הסלולר. כל זמן שאתם גולשים באתרי תוכן פשוטים אתם תסתדרו, הדפדפן הזה אבל לא תומך באתרים שדורשים קצת יותר.
הטלוויזיה של סמסונג כוללת איתה מגוון אדיר של תכנים, באמצעות אפליקציות ייעודיות. מלבד תכני טלוויזיה וסדרות מקבוצה נכבדת של גופי תוכן ישראליים גדולים, תמצאו כאן את TV Pointe שמביאה לכם תכנים מכל מיני מקורות ברשת, החל מ-DailyMotion, דרך College humor וכלה בערוצי נישה.
אבל כמובן, היהלום שבכתר הוא שירות ה-VOD של סמסונג, שמכיל אלפי תכנים בתשלום חודשי נמוך, של קצת יותר משלושים שקלים בחודש, למנוי איתו אפשר לצפות בתכנים גם על הטאבלטים או הסמרטפונים של סמסונג. השירות מציע גם מבחר של סרטים ב-HD, דוגמאות צפיה של UHD או 4K וסרטים בתלת ממד, חלקם חדשים למדי כמו סרט לגו, כוח המשיכה או ההמשך של 300. מהבחינה הזו, ממש אין לנו תלונות – הטלוויזיה מספק עושר אדיר של תכנים, עוד לפני שחיברנו אליה כל מקור חיצוני, לצד היכולת לצפות ולהקליט בשידורי עידן פלוס. אם כבר רכשתם כזו טלוויזיה, אתם יכולים לוותר על מנוי ליס או להוט.
השורה התחתונה
האם זו חוויית הצפייה של העתיד? בכל מה שנוגע לחיבורים ומקורות, בהחלט כן. הטלוויזיה הזו מסוגלת להתחבר לכל מקור תוכן אפשרי, בצורה מחווטת או אלחוטית, והיא גם בעלת יכולת שדרוג.
חווית הצפייה בה היא טובה עד מצוינת, כשמדובר בתכני דו ממד, בכל רזולוציה שהיא, החל מרזולוציה רגילה של ממיר פשוט ועד תכני UHD. לגבי תלת ממד אנחנו קצת יותר סקפטיים. צורתה הקעורה קצת משפרת את חוויית הצפייה בה מהצד, אבל לא מעניקה יתרון משמעותי למי שצופה בה בישיבה מולה (אולי, אלא אם יושבים ממש קרוב).
לטלוויזיה הזו, עד כמה שהיא נפלאה, יש בעיה אחת עיקרית. תג המחיר. הדגם הזה נמכר ב-35 אלף שקלים. זו בהחלט טלוויזיה לעשירים.
ציון נקסטר: 9.3