כמו בעבר ואולי אפילו יותר מבעבר, הלכו בסמסונג על גישת "הכל חוץ מכיור המטבח". הגלקסי S5 עמוס לעייפה בתכונות: יש לו שלט רחוק אינפרה אדום, הוא עמיד למים ואבק, יש לו יכולת האצת הורדה, תמיכה בדור רביעי, מסייע קולי, מסך עם שהות חכמה, רגישות גבוהה לתפעול עם כפפות, ריבוי חלונות, מצב פרטיות כולל נעילת יישומים, מצב חיסכון בסוללה, פתיחה באמצעות טביעת אצבע, מצב ילדים, מצב הורים (מצב קל לתפעול למי שמסתבך עם כל הפונקציות), התרעות בטיחות, תמיכה במחוות, מגזין לקריאה (מבוסס על Flipboard), מצב תפעול ביד אחת, מד דופק, מד צעדים, מיקוד בררני ובטח יש עוד כמה תכונות ששכחנו. אבל האם כל התכונות האלה יוצרות מכשיר נעים וקל לשימוש?

צפו: 7 דברים שהגלקסי יודע לעשות

 

לא נוכל להתייחס לכל התכונות של הטלפון הזה, פשוט בגלל שקצרה היריעה. אבל כן נוכל להתייחס לתכונות העיקריות: הנעילה באמצעות טביעת האצבע, העמידות למים, האצת ההורדה, מצבי המצלמה, מד הדופק והצעדים מצב החיסכון בסוללה וחיי הסוללה בכלל.

נעילה עם טביעת אצבע: גימיק שהועתק מהאייפון ולא ממש עובד

ראשית, הנעילה באמצעות טביעת האצבע היא גימיק חמד שנלקח מהאייפון S5, אבל מבוצע באופן מרושל מעט יותר. בשעה שאצל אפל מספיקה נגיעה קלה בחיישן, סמסונג דורשים מהמשתמש להחליק את אצבעו על כפתור הבית. האם זה תמיד עובד? לא, במיוחד כשהמכשיר רטוב זה לא עובד (ומיד נתייחס לרטוב). מה שכן סמסונג מציעה, בניגוד לאפל, היא היכולת גם להחביא ולהצפין תכנים בטלפון כך שרק טביעת האצבע שלכם תגלה אותם.

עמיד למים? התשובה מפתיעה

עוד בנושא: צפו: בדיקת העמידות במים של הגלקסי S5 הסתיימה באסון קורע

ה-S5 הוא השני בשושלת המציג עמידות למים. על אף שהתכונה הזו כשלעצמה לא חדשה, העמידות במים של ה-S5, מפתיעה. לפי המפרט, הטלפון אמור להיות עמיד  בחשיפה למים עד 30 דקות עד עומק של מטר אחד. תיאורטית, אתם יכולים להכניס אותו לכיס בזמן שחיה ותוכלו לענות לטלפון גם כשאתם בבריכה או במקלחת – אבל למה לכם לעשות את זה? אנחנו, כפי שראיתם בטח בווידאו הזה, טבלנו את ה-S5 באקווריום. הוא שרד. אמנם, צריך לנגב את המסך, כי כשהוא רטוב הוא לא מגיב, אבל לטלפון עצמו לא קרה כלום.

גלקסי S5 בקערת מים (צילום: NEXTER)
צריך לנגב את המסך, כי כשהוא רטוב הוא לא מגיב, אבל לטלפון עצמו לא קרה כלום|צילום: NEXTER

יכולות העמידות במים הופיעו קודם אצל המתחרים כמו סוני, אבל ה-S5 מציג עמידות במכשיר שאיננו מקשה אחת ושהגב שלו מתפרק – לא הישג מבוטל. כמובן, בכל פעם שמפעילים את המכשיר, ה-S5 מזכיר לכם לוודא שמכסה הגב מהודק היטב, אחרת יחדרו מים פנימה, בדומה  גם לפתחים אחרים שצריכים להיות סגורים, כמו שקע ה-USB המחופה.

האצת הורדה: לא ממש רלוונטית לישראלים

האצת ההורדה היא תכונה מעניינת. בהשקת ה-S5, אנשי סמסונג ישראל הדגימו אותה באמצעות דור רביעי שכבר פרוס בהרצליה כרשת ניסויית, והציגו קצבי הורדה מטורפים. הרעיון שמאחורי האצת הורדה הוא שאם אתם צריכים להוריד קובץ גדול לטלפון, תוכלו לשלב את חיבור הנתונים של הדור השלישי בסלולר, יחד עם חיבור Wi-Fi, ולהשתמש בשניהם במקביל להורדת הקובץ. כרגע התכונה הזו לא רלוונטית כמעט לאף משתמש בישראל, אלא עם בוא הדור הרביעי. או שאתם גרים בהרצליה.

המצלמה: מרוב תכונות אי אפשר לצלם את היער 

כמו שהטלפון עמוס תכונות, כך גם יישום המצלמה שלו. הוא כל כך עמוס תכונות, שכשפותחים את מסך ההגדרות, כל המסך מתמלא בקוביות של כל האפשרויות. וזה מהמם, תרתי משמע: יש כאן וידאו בצילום איטי ותנועה חלקה, צילום באיכות UHD (אם יש לכם טלוויזיה תומכת), מיקוד קול, ואפקטים, והפעלה מרחוק ועוד ועוד.

לכל הסקירות 

המצלמה שנמצאת כאן היא מצלמת 16 מגהפיקסל, המוציאה תוצאות הגונות. הצבעים יפים, אין בעיה בפירוט, אבל דווקא ריבוי התכונות אולי הוא זה שמקשה על המצלמה להתמקד ולעתים הפוקוס שלה קצת עצלן, כולל הדרישה המעצבנת להחזיק את המצלמה יציבה בזמן הצילום, בשעה שזמן החשיפה מתארך מסיבה לא ברורה. אותו הדבר קורה במצב ה"מיקוד הבררני", כלומר זה שמאפשר לבחור נקודת מיקוד גם אחרי הצילום, וגם כאן, לעתים התכונה הזו לא עבדה באופן רציף. קצת מאכזב. צילום הלילה היה מוצלח, והמבזק עושה עבודה טובה ומפזר אור בצורה מדויקת.

מד הדופק: קצת מזייף

מדי הדופק והצעדים הן תוספות חמודות לטלפון. יישום ה- S Health, אמור למלא את התפקיד של צמיד פעילות ולספור לכם צעדים, ולסייע לכם לשמור על אורח חיים בריא. הוא עושה זאת בצורה לא רעה, אבל לא כזו שתחליף צמיד כושר ייעודי. כמובן, הגלקסי S5 מתממשק עם ה-Gear Fit, צמיד הפעילות של סמסונג שתוכנן במיוחד עבורו (ה-Gear Fit לא מתממשק עם טלפונים אחרים).

מד הדופק לעתים קצת מזייף. קיבלנו ממנו מדידות שונות בפערי זמן קטנים. שוב, הוא לא יכול להחליף כלי מקצועי יותר, אבל לספורטאי החובב זה די והותר.

חיי הסוללה: באמת מחזיקה שלושה ימים בלי טעינה?

ולבסוף, הגענו לסעיף שכולם חיכו לו – סעיף חיי הסוללה. סמסונג מתהדרים במצב חיסכון באנרגיה, שמכבה הכל, צובע את המסך באפור ואמור להחזיק כמו סוג של נס פח השמן קטן ולהספיק לשלושה ימים. מתוך התנסות ממושכת שלנו עם הגלקסי, למי שבאמת צריך להגיד תודה זו הסוללה החזקה של הסמסונג. מצב החיסכון בסוללה, לא רק שהוא די מעקר את הטלפון מיכולותיו, הוא לא מחזיק משמעותית מעבר למצב העבודה הרגיל – שגם כאן, הצלחנו להוציא ממנו שלושה ימי המתנה. בשימוש רגיל, הטלפון יספיק לכם לקצת יותר מיממה ללא טעינה, וגם זה, חיי סוללה מכובדים מאוד, בשביל זללן אנרגיה לא קטן כמו טלפון חכם מודרני.

גלקסי S5 (צילום: דן פישל)
המצב שיציל את הסוללה שלכם |צילום: דן פישל

סיכום ומסקנות: ריבוי התכונות לא מתגבש לכלל אמירה ברורה

הגלקסי S5 כנראה יהפוך גם הוא ללהיט מכירות בישראל, דווקא בגלל שהוא מציע כמעט הכל באחד – גם נעילה בטביעת אצבע, גם עמידות למים, גם דור רביעי והאצת הורדה, גם שירות VOD כלול, גם שלט טלוויזיה, גם מד צעדים וגם מד דופק. ואה, כן, אפשר גם לנהל ממנו שיחות טלפון אם ממש רוצים. לדעתנו, גישת האולר השוויצרי של סמסונג דווקא תתחבב עלינו הישראלים חובבי הגימיקים והתכונות המיוחדות.

_OBJ

אבל מעמדת המבקר, הגלקסי S5, דווקא בגלל ריבוי התכונות לא מתגבש לכלל אמירה ברורה. ניכר שסמסונג נפלו כאן קצת בתפסת מרובה לא תפסת. מרוב רצון להרעיף תכונות ושימושים על הצרכן, הם קצת איבדו את הדרך. בשבועות הסמוכים לכתיבת שורות אלה, אמורה להציג סמסונג מכשיר על חדש, שהשמועות קוראות לו פריים. הבה נקווה שהוא יהיה לכלל אמירה מגובשת יותר ויחזיר לסמסונג זהות מובהקת בשוק, זהות שקצת הועמה.

ואף על פי כן, הגלקסי S5 הוא טלפון חכם לא רע, עם מיעוט נקודות תורפה. כל אחד ימצא בו משהו שהוא יאהב, ומצב השימוש הקל עשוי להפוך אותו גם לטלפון קורץ למבוגרים. בסך הכל, אם אתם מחפשים לרכוש טלפון סלולרי חדש, ה-S5 צריך להיות ברשימה הקצרה שלכם.

ציון סופי: 9.1 מתוך 10