רבים בטוחים שהמותג "נוקיה" מת בסוף העשור הראשון של המילניום - והם טועים. יצרנית הטלפונים הפינית עברה מאז כמה גלגולים, וגם חזרה בקול תרועה לשוק הסמארטפונים עם ליין מכשירים תומכי 5G - וכעת היא מנסה לצבור נתח שוק בתחום אחר: סטימרים. האם היא תצליח להתחרות בשיאומי? 

העיצוב

ברגע שראיתי את המכשיר, נזרקתי בחזרה למכשירים המפורסמים של פעם: קובייה שחורה, קטנה וחביבה עם פינות חדות. הסטרימר הזה בהחלט יתחבא כראוי במזנון שמתחת לטלוויזיה; החיבורים הם המלהיב באמת. בסטרימר של נוקיה תמצאו חיבור אינטרנט קווי (את'רנט, שאין בשיאומי), 2 יציאות USB (כשבשיאומי יש אחת), ובנוסף כניסות HDMI, אודיו וכל מה שצריך. זה חשוב כי זה מונע קניית מתאמים נוספים לחיבור לאינטרנט הקווי והיציב בבית.

הסטרימר של נוקיה (צילום: אור אליעז, NEXTER)
הסטרימר של נוקיה|צילום: אור אליעז, NEXTER

השלט

עוד פיצ'ר חשוב וטוב בנוקיה: השלט שמגיע עם הסטרימר יכול גם להתאים לטלוויזיה שלכם, והוא כולל כמעט את כל מה שצריך: מקשי ספרות (כדי שיהיה קל לכתוב את הסיסמה לרשת), כפתורי העברת ערוצים, שליטה בווליום, כפתורי ניווט באנדרואיד, וכפתורים ישירים לגוגל אסיסטנט, נטפליקס, יוטיוב, פריים וידאו וגוגל פליי. הוא גם נוח לאחיזה. 

הסטרימר של נוקיה (צילום: אור אליעז, NEXTER)
הסטרימר של נוקיה|צילום: אור אליעז, NEXTER

מתחת למכסה המנוע

הנוקיה כולל את המעבד Amlogic S905X3 החדיש יחסית; הוא מתקדם יותר מזה שתמצאו בשיאומי. גם הוא כולל 2 ג"ב RAM  ו-8 ג"ב בלבד של נפח אחסון. זה אומר שהעבודה איתו די נוחה, הניווט בתפריטים קל ומהיר (מותקנת עליו גרסה רגילה של אנדרואיד TV, בדומה לזו שמגיעה עם השיאומי), אבל הוא לא יווכל להתמודד עם משחקים. 

בשורה התחתונה

הנוקיה הוא סטרימר קטן וחמוד. הוא כולל את כל החיבורים הדרושים לשימוש רגיל ויומיומי, בלי שתצטרכו לקנות שום מתאם או מפצל נוסף. העבודה איתו קלה ונוחה, ולמשתמש הרגיל שרק רוצה לצפות בטלוויזיה הוא יותר ממספיק. הוא מאושר לשימוש בנטפליקס באיכות 4K, ותוכלו למצוא בו את כל אפליקציות הסטרימינג הישראליות.

אי אפשר שלא להשוות אותו למתחרה הישיר שלו – שיאומי מי בוקס S. בעוד שהשיאומי זול מהנוקיה במאה שקלים, הנוקיה כולל שלט טוב בהרבה מזה של השיאומי ואת החיבורים הדרושים, כך שייתכן שהשקעה קטנה נוספת תוכל לתת לכם שימוש נוח הרבה יותר.

מחיר: 350 שקלים אצל המשווקים המורשים