זה לא סוד שאהבנו מאוד את גלקסי S21 אולטרה, מכשיר הדגל החדש של סמסונג. הפעם אנחנו בודקים את אחיו הקטן, ילד הסנדוויץ' שבחבורה – S21 פלוס, שנמצא בין S21 הרגיל לאולטרה. עד כמה סמסונג נאלצה להתפשר כדי להציע לנו מכשיר זול באלף שקלים?

העיצוב

הפלוס עודנו מצטיין. העיצוב אמנם שונה במקצת משל האולטרה, אבל הוא עדיין מרגיש מצוין ביד ונראה שהוא נבנה בצורה איכותית, עם גב ומסגרת מתכתיים ומסך בנוי היטב עם מצלמת סלפי מוטמעת בתוכו. ההבדל המשמעותי בין אולטרה לפלוס הוא הבהירות: המכשיר הזול יותר פחות בהיר, אין תמיכה ב-S-PEN ומגרעת המצלמות קטנה יותר – וזה דווקא נראה טוב יותר בעיניי.

המסך

בניגוד לאפל, סמסונג ציידה את S21 פלוס במסך משובח – Dynamic AMOLED עם קצב רענון של 120 הרץ, כשמתחתיו גם סורק טביעות אצבע. המסך מצוין ואיכותי בכל רמות התאורה, מהנה מאוד לצפייה בסרטים ומתאים גם למשחקים. בעידן הקורונה, סורק טביעות האצבע הוא אלמנט חשוב מאוד שמאפשר לנו לא להוריד את המסיכה וכן להשתמש בטלפון – והוא עובד מצוין וללא בעיות בפלוס.

מתחת למכסה המנוע

את הדיון על המעבד של סמסונג מיצינו כבר בסקירה הקודמת; נאמר בקצרה שגם כאן תמצאו את אקסינוס 2100 במקום קוואלקום סנאפדרגון 888 המהיר משמעותית שמוצע בארה"ב. המעבד משודך ל-8 ג'יגה בייט של זיכרון עבודה (RAM) ונפח אחסון של 128 או 256 ג'יגה בייט.

סמסונג גלקסי S21 פלוס (צילום: Jack Skeens / Shutterstock.com)
סמסונג גלקסי S21 פלוס|צילום: Jack Skeens / Shutterstock.com

8 ג'יגה בייט של זיכרון עבודה זה קצת מעט בזמננו, ולכן המכשיר לעיתים נתקע ומתחמם בשימוש מוגבר. במבחן העיבוד של Geekbench, פלוס זוכה בציון של 3,274 – ציון זהה ל-865, הדור הקודם של מעבדי סנאפדרגון.

המצלמה

בניגוד לחיישנים והאפקטים המיוחדים שתמצאו אולטרה, בפלוס סמסונג שומרת על פשטות. מערך הצילום האחורי כולל שלוש עדשות, כשהחיישן הגדול בהן ברזולוציה של 64 מגה פיקסל ולצדו תאורת לד פשוטה המשמשת כפלאש.

המצלמה של S21 פלוס מצטיינת בעיקר באור יום, אך הצילום בלילה לא מספיק טוב, לאור העובדה שסמסונג הסירה את חיישן התאורה הלילית. הזום במצלמה מגדיל פי 30 ועדיף בהרבה מהאולטרה, פשוט כי אין צורך בהגדלה פי 100.

סמסונג גלקסי S21 פלוס (צילום: Framesira / Shutterstock.com)
סמסונג גלקסי S21 פלוס|צילום: Framesira / Shutterstock.com

מצלמת הסלפי זכתה גם היא לקיצוץ, עם רזולוציה של 10 מגה פיקסל לעומת 40 באולטרה. הירידה באיכות משמעותית, אך התוצאה שמתקבלת עדיין סבירה.

הסוללה

הסוללה של S21 פלוס קטנה מעט מזו של אולטרה, עם נפח של 4,800 מיליאמפר לעומת 5,000. בהתאם, גם התוצאות דומות: המכשיר מחזיק יום עבודה. כאן נאמר שציפינו ליותר מסמסונג.

השורה התחתונה

סמסונג S21 פלוס הוא מכשיר מצוין שמרגיש יוקרתי לאחיזה; יחד עם זאת, החומרה שלו קצת חלשה ומיושנת. כשנזכרים במחיר, כ-3,600 שקלים, מבינים שישנם מכשירים זולים משמעותית שנותנים תמורה לא מצוינת למחיר. רילמי X3 ושיאומי MI10T, למשל, הם לא מעוצבים ויפים כמו סמסונג גלקסי S21 פלוס – והם אפילו קצת חלשים ממנו – אבל הם זולים ממנו בכ-1,000 שקלים.