עם כל הכבוד לעוזרות אישיות מובנות וחיישני אימון מתקדמים, הטרנד הכי חם באוזניות בשנתיים האחרונות הוא אוזניות ללא חוטים כלל - שני "אטמים" שנכנסים לאוזן ומתחברים לסמארטפון בלי כל הדברים המעצבנים האלה באמצע שנוטים להסתבך אחד בשני ובידיות של כיסאות ולהיתלש לכם מהראש.

The Headphone הן זוג אוזניות שמטרתן לספק בדיוק את זה - בלי יותר מדי גימיקים ושכלולים. פשוט זוג אוזניות קטנות שיעשו את העבודה ויאפשרו לכם לרדת מהחוטים ולהפסיק להיות פינוקיו. הן לא מוגנות למים ולא מיועדות לשחייה או ריצה - בשביל זה יש ליצרנית שלהן, Bragi, דגם יקר יותר בשם Dash Pro - אלא לשימוש בבית, במשרד או בנסיעה.

עיצוב: מושלם, עד שמגלים את הכפתורים

יחסית לאוזניות הזולות ביותר מהסוג הזה בישראל, The Headphone נראות פשוט מעולה: הצורה שלהן מתוכננת לפרטי פרטים כך שייכנסו לאוזן באופן שירגיש נוח יחסית, יאטום אותה טוב ויהיה יציב ולא נוטה ליפול מתזוזות של הראש.

האוזניות מגיעות עם אטמי סיליקון בגדלים שונים, ובנוסף אטמים מחומר ספוגי בעל צורה קבועה, שאותו ניתן למעוך לפני ההכנסה לאוזן - ואחר כך הוא יתרחב ויתאים את עצמו לצורת האוזן שלכם. ההבדל בין ההתאמה לאוזן של אטמי הסיליקון וה-memory foam מורגש, ולדעתנו משפר משמעותית את חויית השימוש באוזניות.

בזמן שלא משתמשים באוזניות, הן נכנסות לתוך קופסת פלסטיק, שמצד אחד היא זולה מאוד והמכסה שלה אינו מחובר אליה אלא משמש כמעין מסילה למגירה, אבל מצד שני היא קלת משקל בהרבה ממקבילות אחרות ונוחה לנשיאה סביב הצוואר (או בתיק) בעזרת הרצועה. בנוסף, מגנטים חזקים מאוד בקופסה מקבעים את האוזניות למקומן כדי שלא יפלו וכדי שהטעינה לא תיפסק בטעות.

אבל יש גם חסרונות: על האוזנייה הימנית יש שלושה כפתורים זעירים ולא נוחים ללחיצה, שדורשים עבודת ציפורניים מאומצת, והקופסה אינה כוללת סוללה, כך שהיא אינה טוענת את האוזניות אלא אם תחברו אותה לחשמל או למחשב בכבל USB. זה לא נורא, אבל חבל.

שימושיות: בדיוק מה שצריך

האוזניות עובדות באופן דומה לאוזניות בלוטות' מסורתיות יותר - כאלו עם קשת או חוט שמחברת ביניהן. לחיצה ארוכה על לחצן ההדלקה תפעיל מצב חיפוש מכשירים לצורך חיבור סמארטפון או מחשב חדש, ומכאן והלאה לחיצה של שנייה תפעיל את האוזניות ותתחבר אוטומטית לאותו מכשיר. שני הכפתורים הזעירים הנוספים שולטים על עוצמת השמע - משהו שחסר ברוב האוזניות ה"אלחוטיות על באמת", ובלחיצה ארוכה מפעילות ומכבות את סינון הרעשים ההפוך.

הסינון הזה מבוסס על ההנחה לפעמים אתם רוצים לשמוע את הסביבה שלכם, אבל האוזניות עדיין צריכות להיות אטומות רוב הזמן כדי שתיהנו מהמוזיקה או מה שזה לא יהיה שאתם שומעים. אז על כל אחת מהאוזניות יש מיקרופון, ובלחיצה ארוכה על כפתור הגברת עוצמת השמע המיקרופונים יתחילו לשדר פנימה את הקולות שהם קולטים מבחוץ. זה לא נשמע כאילו הוצאתם את האוזניות מהאוזניים, אבל כן עוזר להיות מודעים עם יש מכונית שצופרת לכם כשאתם מדוושים באופניים או מה הקופאית בסופר-פארם מנסה להגיד לכם כדי לבדוק שאתם מקשיבים.

האוזניות הבסיסיות של בראגי (צילום: יחסי ציבור)
האוזניות הבסיסיות של בראגי|צילום: יחסי ציבור

כאשר הסינון ההפוך (שגם מנמיך את העוצמה) לא פעיל, עוצמת השמע טובה למדי, והצליל סביר בהחלט, אם כי לא עמוק ועשיר כמו של Vi או של האוזניות של סוני שמהן נפרדתי לטובת האוזניות האלו.

הקישוריות שלהן יציבה מאוד, וחווינו איתן הרבה פחות ניתוקים מאשר עם אוזניות מקבילות - וגם כשהיו ניתוקים כאלה, הן התחברו מחדש תוך כמה מאיות (ולא משנה אם לטלפון או אחת לשנייה - האוזנייה השמאלית הרי מחוברת לימנית). גם ההשהיה בזמן הגעת הקול לאוזניות לא גדול, כך שאפשר כמעט ליהנות מצפייה בווידאו (באוזניות של ג'ייבירד למשל ההשהיה כל כך גדולה שזה בכלל לא בא בחשבון, אלא אם אתם רוצים לשמוע מה אומרת דמות בסצינה בזמן שעל מסך הסמארטפון כבר רצה הסצינה הבאה).

חיי הסוללה שלהן עברו בדרך כלל את ה-5 שעות - קרוב למדי ל-6 השעות המובטחות, שהן יותר מרוב האוזניות המקבילות ואמור להוות פיצוי חלקי לכך שהקופסה לא טוענת אותן.

סיכום

במחיר של 700 שקל ברשת באג, האוזניות הבסיסיות של בראגי לא זולות - אבל בהחלט מהוות תחרות לאוזניות אלחוטיות לחלוטין אחרות, שמחיריהן מתחילים בדרך כלל מ-900 שקלים וחלקן לדעתנו נופלות מאלו בכמה דברים.