טיקטוק (צילום: צילום מסך)
טיקטוק|צילום: צילום מסך

אין עוררין כי יש כמה אוכלוסיות פגיעות במיוחד, כשזה נוגע לאינטרנט כמו בני הגיל השלישי וקטינים. כשמדברים על רשתות חברתיות ברור לכולם כי הקטינים חשופים יותר מכל אוכלוסייה אחרת - מעל 70% מההורים בישראל מודים שהם בודקים לילדיהם את הטלפון הנייד, ובכל זאת רק 30% מכלל ההורים מדברים עם ילדיהם על הסכנות ברשת, כך עולה מסקר שנערך בחודש האחרון על ידי איגוד האינטרנט.

אז איך דואגים לפרטיות הילדים שלנו, נמנעים ממשברים שהרשת החברתית יכולה לייצר וכל זה מבלי לפגוע במצב החברתי של הילד? ניקח לדוגמה את האפליקציה הפופולרית ביותר בקרב בני הנוער – טיקטוק.

סביר להניח שאם גדל אצלכם בבית בן/בת נוער רוב זמן המסך שלו בטלפון הולך על טיקטוק - רשת חברתית שמשאירה את הנוער בעניינים, אך לא חפה מסכנות. מה תוכלו לעשות כדי לוודא שהגלישה שלהם בטיקטוק בטוחה? הנה כמה צעדים ששווה לנקוט. 

  1. אימות דו שלבי: מונע מפורצים לקבל גישה לחשבון שלכם. הפעלת האימות מבטיחה שהזהות של ילידכם מאומתת על ידי טיקטוק פעמיים לפני שתהיה להם גישה. איך עושים את זה?
    דרך אפליקציית טיקטוק בטלפון, לחצו על "פרופיל" בצד השמאלי התחתון. לאחר מכן הקישו על סמל 3 השורות בפינה השמאלית העליונה. לחצו על הגדרות ופרטיות > אבטחה וכניסה (או רק אבטחה) > אימות דו שלבי. יש לבחור לפחות שתי שיטות אימות – עדיפות ל-SMS ומייל. הקישו על "הפעלה" לאישור הבחירה. אם לא מסרתם את פרטי הקשר שלכם קודם, תתבקשו להזין כתובת מייל ומספר טלפון. מקישים על "שליחת קוד", ובמסך הבא מזינים את קוד האימות שנשלח באמצעות מסרון ובמייל.
    עכשיו, בפעם הבאה שתיכנסו, קוד אימות יישלח למייל או לטלפון שלכם. יש להזין את קוד האימות הדו-שלבי כשתתבקשו לאשר את זהותכם.
  2. הפיכת החשבון לפרטי: באופן שונה מאינסטגרם, חשבון פרטי עדיין יהיה זמין לצפייה לכל משתמשי טיקטוק. עם זאת, רק חברים ומנויים מאושרים יוכלו לצפות בסרטונים שאתם או ילדיכם מעלים. כדי לשנות את החשבון לפרטי, עליכם לעבור אל הגדרות ופרטיות, לבחור בקטגוריית פרטיות ובטיחות ולאחר מכן לשנות לאפשרות החשבון הפרטי.
  3. הסרת האפשרות לקידום הפרופיל: באותו תפריט, ניתן גם להסיר את האפשרות של טיקטוק להמליץ ​​על הפרופיל שלכם. תפריט הפרטיות והבטיחות מאפשר לנהל מי יכול לצפות, לעשות לייק, להגיב, ליצור דואטים ולהוריד את הסרטונים שלכם. ניתן כמובן גם לחסום אנשים ולסנן מילות מפתח.
  4. נהלו הרשאות: חשוב לבטל את ההרשאות שיש לטיקטוק. לדוגמה, הרשאת המיקום מיותרת במקרה של האפליקציה ולכן הסרתו לא תפגע באיכות השימוש. איך עושים את זה? כנסו לפרופיל שלכם > שלוש השורות בפינה השמאלית העליונה > הגדרות ופרטיות > אבטחה > ניהול הרשאות האפליקציה.
  5. בקרת הורים: קישור משפחה מאפשר להורים להתאים אישית את הגדרות הטיקטוק של הילדים. באמצעות פיצ'ר זה תוכלו לקבוע מגבלת זמן עבור הילדים, להגביל תוכן שאינו מתאים לילדים, לנהל את הגדרות הפרטיות והבטיחות של הילדים ועוד. איך עושים את זה? כנסו לפרופיל שלכם > שלוש השורות בפינה השמאלית העליונה > הגדרות ופרטיות > קישור משפחה.
  6. אל תאפשרו לילדים לשתף יתר על המידה: לא כדאי שהילדים יציינו את שמם המלא ואת גילם. בנוסף, מומלץ להימנע מפרסום צילומים על רקע שלטים עם כתובות/ כניסה לבית הספר ועוד.
  7. הגבלת שליחת הודעות: הגבילו את "מי יכול לשלוח לך הודעות ישירות" לחברים בלבד. איך עושים את זה? כנסו לפרופיל שלכם > שלוש השורות בפינה השמאלית העליונה > הגדרות ופרטיות > פרטיות > הודעות ישירות. דאגו שרק העוקבים שלך שאתה עוקב אחריהם ואנשים ששלחתם להם הודעות יוכלו לכתוב לכם.

 הכותב הוא גל רינגל, מנכ"ל ומייסד שותף של הסטארטאפ הישראלי, Mine, שמסייע באופן חינמי להחזיר את השליטה בפרטיות לידיים שלנו.