בשורה לקשישים בישראל: מדפסת חדשה, אותה פיתחו סטודנטים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תדע להדפיס אוכל חם בתוך כמה דקות באמצעות לחיצה על כפתור בסמארטפון. מטרת האפליקציה היא לאפשר לקשישים שאינם מתגוררים בבתי אבות או בדיור מוגן לקבל את האוכל - כמעט כל אוכל שיבחרו - מבלי להזדקק לשירותי סיעוד או מטפלים.
הרעיון להמציא אפליקציה ייחודית שתיתן מענה למאות אלפי קשישים בישראל, ואולי מאוחר יותר גם בשאר העולם, הוא פרי יוזמה של שני סטודנטים מהמחלקה להנדסת חשמל: אסף הלר וברק אלון. השניים, שסיימו השנה את לימודיהם, החליטו במסגרת פרויקט עבודת הגמר לקבלת התואר לפתח את האפליקציה שתסייע לציבור הקשישים.
השניים החליטו לפתח את האפליקציה לאחר שערכו עבודת מחקר מעמיקה על מצב ציבור הקשישים בישראל. התמונה אשר נחשפה בפניהם היתה עגומה למדי: באחד מכל ארבעה משקי בית מתגורר אזרח ותיק; מחצית מהאזרחים הם מעל גיל 75 ורק חמישה אחוז מהם גרים בדיור מוגן (בתי אבות).
"הנתונים האלה עזרו לנו להפנים את העובדה שהקשישים זקוקים לכלי שיסייע להם לקבל כל פריט של אוכל מבלי להיות זקוקים לאיש. כלומר: הם יוכלו לעשות זאת בתוך הבית שלהם או לקבל סיוע של נכדים, שכנים או בני משפחה", הסבירו אלון והלר.
כדי שהאפליקציה תפעל הלכה למעשה, כל קשיש יצטרך לרכוש או לשכור מדפסת תלת-ממדית בביתו, לחבר אותה למחשב והיא אמורה לפעול באמצעות תקשורת אלחוטית (ווייפיי). במדפסת יהיו שלושה או ארבעה מכלים' שיאפשרו לקשיש להכין כמעט כל סוג מזון שירצה, החל מפיצה, דרך חביתות ופנקייקים ועד מרק ואוכל חם.
האפליקציה והמדפסת נחשפו לראשונה בעיתון אוניברסיטת 'בן גוריון' ('אבג').