מי שמכיר אותי יודע שכבר שנים אני וסירי מנהלים מערכת יחסים מורכבת אך מוצלחת, שמלווה בלא מעט שיחות לאורך היום. השבוע ציינו יחד נקודת מפנה, שעד לפני עשור היתה נחשבת למדע בדיוני והיום היא במקרה הגרוע טיפה קריפית. מערכת של שקעים חכמים מעניקה לסירי גישה למכשירים שונים בבית, ובאמצעות הוראות קוליות אני מפעיל ומכבה מכשירים מרחוק.
"היי סירי, כבי את האור בחדר השינה"
בסתיו 2014 חשפה אפל פלטפורמה חדשה בשם HomeKit, ששולבה לראשונה ב-iOS 8.0. ביום ההשקה לא היה הרבה מה לעשות איתה, שכן הדבר הצריך שחברות אלקטרוניקה ייצרו מכשירים תומכים. 4 שנים לאחר מכן, ב-2018 יש כבר לא מעט פתרונות זמינים שעובדים עם המערכת. HomeKit, בדומה למתחרותיה - Google Home של גוגל ואלקסה של אמזון - מציעה לשלוט על מכשירים חכמים ישירות מהסמארטפון באמצעות פקודות קוליות.
במשך שנים שמענו על יכולות הבית החכם, אבל בפועל מדובר היה במערכות מורכבות, שדרשו תחזוקה שוטפת ושינוי של מערכות החשמל. היום מדובר במכשירים שניתן לרכוש בנפרד ממגוון יצרניות ולהפעיל תוך רגע, גם אם בארץ הדבר עדיין לא נפוץ במיוחד. לאחר הרכישה, כל מה שצריך לעשות הוא לחבר את השקע החכם לחשמל ולהגדיר אותו ב-HomeKit של אפל – תהליך שאורך פחות מדקה.
שני דברים שחשוב לבדוק לפני
לא כל השקעים החכמים תומכים ב-HomeKit. ניתן לרכוש לא מעט שקעים חכמים שבאמצעות אפליקציית צד שלישי שתורידו מהאפסטור תוכלו לשלוט עליהם מרחוק - אלא שאם אתם רוצים להשתמש בסירי ולזכות לתמיכה גורפת ופשוטה בכלל מוצרי iOS, צריך לודא שהשקע שרכשתם תומך ב-HomeKit של אפל.
דבר נוסף וחשוב לא פחות הוא לודא את ההתאמה למערכת החשמל הישראלית. שקעים חכמים שזמינים בארה"ב ובבריטניה לרוב אינם רלוונטיים לצרכן הישראלי. מאחר וכך, שווה לפזול לאתרים שמציעים שקעים חכמים למדינות אחרות באירופה, שם מערכת החשמל דומה יותר לישראל.
שימו לב: בהרבה מקרים לא מדובר במערכת זהה לזו הישראלית, אבל כל עוד מדובר במתח ובחיבור זהה הדבר לא צריך להוות בעיה.
השקע שאני בחרתי
אפל מרכזת באתר אחד את כל המוצרים התומכים במערכת HomeKit ומיוצרים על ידי חברות שונות. מאחר שכדי לעמוד בתקן שלה, אפל מוודאת את חווית המשתמש הרלוונטית למוצרים הרשאים להשתמש בתגית "Works with Apple HomeKit", כל החברות שתמצאו בדף המרוכז של אפל רלוונטיות ומציעות מוצרים שונים במחירים שונים.
אחרי בדיקה שערכתי במטרה למצוא חברה אמינה שגם תומכת בחיבורים הישראלים, סיימתי לבסוף עם השקע החשמלי מסדרת Eve של Elgato. אלגאטו היא חברה גרמנית ותיקה בתחום המוצרים החכמים לבית, והשקעים שהיא מציעה תואמים למערכת החשמל של גרמניה (חשוב: החברה מציעה גם שקעים בחיבור אמריקאי, וכאלו כאמור אינם רלוונטיים לישראל).
שימו לב: החיבור של החברה תואם את התקן הגרמני, ולכן לא כל תקע חשמלי יתחבר אל השקע שלה. התקן האירופאי מחייב גומחה עגולה שתקבע את התקע, ולכן אם התקע שלכם אינו סטנדרטי או כולל הארקה (שלושה פינים ולא שניים) - זה לא יעבוד. עם זאת, רוב המכשירים הבסיסיים, כמו מטענים חשמלים, גופי תאורה וכו' יתחברו ללא כל בעיה, לאחר הפעלת מעט לחץ על מנת לחבר את השקע לראשונה. כמו כן, אני ממליץ שלא לחבר את השקע החכם ישירות לקיר, אלא להשתמש במפצל חשמלי, מאחר והחיבור הגרמני עבה מעט יותר ויהיה קשה לכם להוציא ולהחזיר את השקע לחשמל.
את Eve Energy הזמנתי מאמזון גרמניה. העלות הכוללת הסתכמה ב-240 שקל כולל משלוח. הוא הגיע תוך שבוע עד הבית.
תוך פחות מדקה הכל עובד
ההתקנה, כיאה לממשק שבנתה אפל, פשוטה להפליא, ואורכת קצת פחות מדקה. עם הפעלת אפליקציית Home של אפל (ניתן להוריד אותה בחינם מהאפסטור במידה והיא לא מותקנת לכם כבר על המכשיר), כל שתצטרכו לעשות הוא לסרוק את הברקוד שעל המכשיר וזהו – יצאתם לדרך.
פרט חביב למדי נעוץ באפשרות לכנות את המכשיר החדש שלכם בשם מסוים, כזה שיוכל לשמש אתכם כשתרצו להפעיל או לכבות אותו באמצעות סירי. אם חיברתם את המנורה האהובה שלכם ל-HomeKit תוכלו כמובן לכנות אותה בשם "Lights" ואז להורות לסירי "Please turn the lights on", אבל אם אתם ממש קשורים למנורה הזו ומכנים אותה בשם מסוים תוכלו באותה מידה לשנות את שמה ל"שולה" או "איימי".
את כלל המכשירים החכמים שלכם תוכלו להפעיל גם ללא פקודות קוליות – מתוך אפליקציית HomeKit של אפל. תוכלו להגדיר חדרים שונים בבית, שמות שונים וגם סדר פעולות מסוים. כך למשל תוכלו להורות לסירי לבצע סדרה של פעולות בתגובה לפקודה אחת שלכם. נניח, תוכלו להורות לה לכבות את האור, הרמקולים והמזגן ברגע שאתם אומרים "Good night Siri", או לבצע סדר פעולות אחר כל בוקר כשאתם מתעוררים ומברכים אותה בבוקר טוב.
חשוב לציין: כמעט לכל המכשירים החכמים שתרכשו תמצאו אפליקציה ייעודית שמציע היצרן. לשקע שאני רכשתי למשל יש אפליקציה בשם Eve, שמציעה פונקציות מותאמות כמו לקבל נתונים על צריכת החשמל ולקבוע פעולות מורכבות יותר. עם זאת, ומאחר ומדובר במספר שקעים חשמליים שמציעים פעולות בסיסיות למדי, פחות מצאתי בכך צורך.
ומה קורה כשאתם מחוץ לבית?
השליטה על מכשירים באמצעות פקודות קוליות או באמצעות אפליקציית HomeKit תעבוד בקלות ובמהירות כשאתם בבית, אולם אם אתם רוצים לשלוט על פעולות שונות כשאתם מחוץ לבית יש צורך במכשיר מקשר (מכונים גם Bridge או Hub). כמו כן, תזדקקו לברידג' גם אם אתם רוצים שהמערכת תבצע פעולות מסויימות באופן אוטומטי (נניח תפעיל את האור כשמעונן בחוץ או את המאוורר כשהטמפרטורה עולה מעל 35 מעלות).
היתרון של HomeKit על פני מערכות אחרות הוא שמספיק שיש לכם אחד משלושת המוצרים הבאים של אפל והם יוכלו לשמש כ-Bridge - כלומר לא תצטרכו לרכוש מוצר נפרד שיבצע רק את זה: Apple TV (דור רביעי ומעלה), HomePod (הרמקול החכם של אפל, שטרם הושק) או אייפד שמריץ iOS 10 ומעלה.
הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime
עוד ב-Geektime:
צפו: עשר שנים ליום שבו שלף ג'ובס לפטופ ממעטפה שטוחה
רכשתם סמארטפון OnePlus? ייתכן שכרטיס האשראי שלכם נפרץ