מגיע שלב בחייו של גאדג'ט (למשל שואבי אבק רובוטיים) שהוא יורד קצת מתהילת היוקרה שלו. הוא מתחיל כמשהו יקר, יוקרתי, משכולל וייחודי שרק מאמצים מוקדמים של טכנולוגיות שופכים הון בשביל להביאו ולהשוויץ בפני חבריהם. התאספו סביבי וראו נא כמה חכם ביתי, יגידו אותם אנשים - אם הם מדברים בשפה מליצית מוזרה.
תוך זמן מה, אותם שואבים הפכו למוצרים כלליים שבני תמונה רגילים רשאים לרכוש בחנויות אלקטרוניקה רגילות לחלוטין, במחירים של שליש עד חצי ממותגי העל. עוד לא חזיתי במו עיני, אבל יתכן מאוד שנראה אותם גם בתחנות דלק לצד האברבורדים, מכונות קפה ומכונות קריוקי (שאל תגרמו לי אפילו להתחיל).
כך או כך, על שולחן הניתוחים, או יותר נכון רצפת הניתוחים שבדירתי, טייל שואב האבק הרובוטי iLife שמשווק ברשת באג במחירים שנעים סביב 1,000 שקלים. הדגם הספציפי שהתמודד עם שאריות הצ'יריוז ועלים שנשרו על רצפתי היה ה-A6 שעולה 1,200 שקלים.
עלים ודגני בוקר
אחרי הפעלה פשוטה בלחיצת כפתור בודדת, הוא התחיל לטייל באופן אקראי בבית ולשאוב. וחשוב רגע להתעכב על זה: מניחים אותו בתחנת העגינה, מחברים לחשמל ואז ההפעלה היא בלחיצת כפתור בודדת. אין תוכניות שאיבה שונות, אין מיפוי של הבית ואין חיבור לטלפון הסלולרי. בשואבים שזה קיים זה נחמד ושימושי, אבל זה לא חסר לי בהפעלת ה-A6.
השואב התחיל לטייל באופן אקראי ובסוף ידע לחזור הביתה. שאריות הצ'יריוז נעלמו כלא היו, איתם גם עלים וקילופים של קיר שהגיע הזמן לצבוע מחדש. בחלק מהלכלוכים נדרשו מה-A6 מספר נסיונות - אבל בסוף הוא התגבר על זה והצליח.
הסוללה שלו גם מחזיקה יותר משעתיים, כך שהוא בהחלט מצליח לעבור יפה על כל הבית. האם עברנו גם עם מטאטא? לא נכחיש, עניין של הרגל. ובכל זאת נגיד שה-A6 עשה עבודה טובה. אפילו ממש טובה.
המיכל שלו נשלף ממש בקלות, ונוח לרוקן אותו בלי להתיז אבק סביב פח האשפה. יש בו 0.3 ליטר בלבד - כלומר פחית קולה של אבק. אם יש לכם חיות בית, או סתם נטייה לצבור אבק, תמצאו את עצמכם מרוקנים אותו גם באמצע העבודה.
ואז הגיעה הגומיה
לשואבי האבק הרובוטיים באופן כללי, גם ליקרים ביותר, יש בעיה של התמודדות עם מכשולים. אם אתם לא מכינים את השטח לפני, הרובוט פשוט לא יוכל לעבוד. זה יכול להיות צעצוע שנשכח על הרצפה (ואז שואבי, כל הכבוד לך שמצאת אותו אבל למה אתה מנסה להמשיך לינוק אותו?), כבל חשמל סורר שנשרך על הרצפה, שטיח או אפילו גומיה.
כן, גומיות הן האויב הגדול של שואבים כאלה, וכשהן נכנסות למברשת וחונקות את השואב - צריך לבצע בו ניתוח קטן להסרה. למעשה, תצטרכו מדי פעם לערוך ניתוח כזה בשביל להוציא מהשואב שיערות או לכלוכים גדולים במיוחד, באמצעות המסרק המצורף. ושוב, הבעיה הזאת גורפת לשואבים רובוטיים.
עם זאת, שואבים משוכללים יותר יודעים לצעוק לעזרה כשהם על סף חנק, אך ה-A6 פשוט ממשיך ברבאק את משימת הניקיון. זה ראוי להערכה, רוח הקרב הזאת, אבל זה קצת משבש את המלאכה ויכול לפגוע בו.
ה-A6 הוא נמוך מאוד - 7.2 סנטימטר, שזה מצוין כי הוא הצליח להגיע מתחת לספה, מה ששואבים מאסיביים לא הצליחו לעשות. הבעיה: רהיטים שהיו בדיוק על המילימטר קצת הקשו עליו להיכנס ולצאת, והייתה פעם אחת שחילצתי אותו.
מי מכיר את השואב שבקיר
iLife מגיע עם קיר וירטואלי, שזה לא טריוויאלי לקבל כאביזר נלווה. למי שלא חי בעולם שואבי האבק הרובוטים: מדובר בקופסה קטנה ששולחת קרן אור שחוסמת את השואב. ככה אם רוצים לנקות רק חדר אחד, או למנוע מהשואב לעבור לחדר מסויים - זה שימושי מאוד.
יש לו גם שלט רחוק, שאפשר דרכו לתכנת את השואב לנקות בשעות מסוימות (נגיד, כשאתם לא בבית). אבל אתם צריכים לזכור, כאמור, להרים את כל המכשולים שעלולים לתקוע אותו.
בנוסף, יש פילטר ומברשות אקסטרה, שזה משהו נחמד שמגיע גם בשואבים אחרים, ואין מנוס - אחרי כמה חודשים יהיה צריך לקנות חדשים בגלל בלאי.
תפסיק לשאוב לנו את הראש - לקנות?
ה-A6 הוא שואב טוב ונוח ונותן תמורה נאה למחיר באמת נמוך לקטגוריה הזו (אם כי בארה"ב הוא עולה אפילו פחות). לדירה של 4-5 נפשות שלא מנהלים בה מחרטה או נגרייה, בהחלט מדובר בפתרון מוצלח לנקיון יום-יומי. כל דבר יותר מזה - פשוט קחו מטאטא, או תביאו איש מקצוע. ותשלחו איזו עבודת עץ יפה שהכנתם.