תמונת עמוד תכנית דרור גלוברמן (צילום: קשת 12)
דרור גלוברמן|צילום: קשת 12

איזה נונשלנט.

הרובוט הזה הוא כנראה הכי קול שיש, הרבה בזכות הקול שלו. בדיוק הפוך מהדימוי של אלף רובוטים וסדרות, של קול מתכתי וחסר הבעה או רגש. Figure1 מקרין ים קלאס באפס מאמץ. ההיסוס האנושי שלו - "אה" קטן באמצע משפט - עושה את העבודה: מוריד את סף החשש האנושי שלנו ממישהו שנראה לא לגמרי בטוח בעצמו, שמקשיב, שחושב, שמתנהג ומרגיש "כמונו". מהיר, חד, החלטי וחסר התחשבות? לא הרובוט הזה. הוא צנוע, רגיש ומתחשב. 

זו הפעם הראשונה שאנחנו רואים את GPT4 של OpenAI מתחבר לרובוט ומקנה לו יכולת הבנה, שמיעה, דיבור, חישה, הבנה מרחבית, הנעת ידיים, זיכרון ויכולת להסביר את מעשיו. בסרטון הוא מבין את הבקשה האנושית לאוכל ומזהה שהתפוח הוא המענה היחיד בסביבה, ומושיט אותו לאדם. אחר כך הוא שם את הזבל בסל ומחזיר את הכלים למעמד. 

העליתי לאינסטה. כולם חשדניסטים: הסרט בטח מזויף. ואני מבין. כבר ראינו את הרובוט מקפל הכביסה של מאסק, כשמחוץ לפריים מסתתר מפעיל אנושי. ראינו את הסרטון הערוך בכבדות רבה מאוד של הבינה של גוגל.
הפעם מבטיחה Figure שאין פה פעלולי עריכה, ואפילו מהירות הסרט לא שונתה. אם כך, יש לפנינו קפיצה משמעותית ברובוטים דמויי אדם. 

לחברה יש תוכנית על: לפתח הומנואיד (רובוט דמויי אדם) לכל מטרה, אבל כזה שיותיר חותם חיובי על האנושות ויציע חיים טובים יותר לדורות הבאים. איך? הוא אמור "לבצע את המטלות שאף אחד לא רוצה לבצע, ולהציע לנו חיים שמחים ומלאי משמעות". גם לחברה ברור שזה ייקח שנים, מיליארדי דולרים והרבה אנשים מוכשרים. את השניים האחרונים כבר יש לה. 

מפחיד? החברה לא תאפשר להשתמש ברובוטים לכל מטרה צבאית או כזו שמטרתה לפגוע בבני אדם. אבל אנחנו כבר יודעים איך העולם עובד. טיקטוק התחילה ככלי בידורי והשבוע הצביע הקונגרס בעד חסימה שלה בארה"ב. בינה מלאכותית היא העתיד, אבל רק עם חוקים כמו אלה שעברו באירופה - שמגבילים ומיישרים את הבינה, מגנים עלינו וקונסים בלי רחמים חברות שיעשו שטויות. 

יש לא מעט אנשים שהרובוט הזה מבהיל אותם גם בגירסה הלא מזיקה שלו. אני הייתי שמח לחבר כזה אלמלא היתה לי פעוטה בת שנתיים בבית. כך שאני מבין גם את הלחוצים.

ולכן החברה בחרה עבורו את הקול הזה. הכי אנושי ולא רובוטי שאפשר. בקצה סקאלת הרוגע. מתאים להקראת בד-טיים סטוריז. טיפה יותר רגוע מזה והיינו מחליפים לו בטריה. זה לא רק אנושי ונעים. זה יותר מזה. אפשר לקרוא לזה כמעט אלחוש או הסחת דעת. עם כמות הלחץ בזמן האחרון, בטכנולוגיה ולא בטכנולוגיה, קצת רוגע זה מצרך נדיר ומבוקש. השאלה אם הוא בא למסך חרדות אמיתיות לחלוטין. 

מופע הקסמים

ממש שמחתי שזה יצא דווקא מחברה ישראלית: אחרי שהתפעלנו ממחוללי הוידיאו של גוגל ושל OpenAI, ישראל עולה על המגרש עם שובר שיוויון אימתני בליגה של הגדולים. קבלו את LTX של לייטריקס הירושלמית: סטודיו להפקה ועריכה שלם שמונע מ-AI והופך את החלום שלכם למציאות. 

אם סורה ודומיו יודעים לתרגם מחשבה של כמה מילים לסרטון של 60 שניות - LTX יכול להפוך שורה או פיסקה ממש לסרט. הוא יפרק את הבקשה שלכם לסצינות, ואת הסצינות לשוטים, ואותן אפשר לערוך ולשנות. להחליף מזג אוויר, עלילה, דמויות, צבעים וקולות. הדמויות, אגב, יודעות לשמור על עקביות בין הסצינות השונות.
LTX יושק רק בימים הקרובים, אבל הבאתי לכם הצצה ראשונה לאיך הוא נראה מבפנים. סורה שהתפעלנו ממנה כל כך עשויה להיות חלקיק חביב מתוך מה ש-LTX יודע לעשות. ואני מודה שזה מרגש בעיני חצי בגלל היומרה העצומה של הכלי הזה, וחצי - בזכות העובדה שהוא מחזיר את ישראל להייפ המגניב של כלי הבינה המלאכותית. גם לנו מגיע קצת סטייל, לא ככה?

מתוך הניוזלטר של דרור גלוברמן Skip Intro. עוד טורים כאן