ערפיח בסין  (צילום: VCG, GettyImages IL)
כמו סצינה בסרט אפוקליפטי|צילום: VCG, GettyImages IL

 

 

לראות את השמש זורחת בבוקר, נראה לרובנו משהו מאוד מובן מאליו, אך יש מי שעבורם מדובר בחלום, אפילו אם הם כבר הצליחו להתעורר מספיק מוקדם בבוקר. הסיבה: זיהום האוויר בסין, שהגיע בשנתיים האחרונות לרמות מסוכנות ומסתיר את השמיים מאחורי ענן ערפיח סמיך.

בימים האחרונים החלה ממשלת סין להקרין סרטונים של זריחת ושקיעת השמש על מסכי ענק בכיכר טייננמן בעיר בייג'ינג, כדי להזכיר לאזרחים ולתיירים כיצד נראים השמיים והשמש. הסרטונים מוקרנים על מסכי הפרסומת שבשאר הזמן מציגים מודעות למוצרים מקומיים ואטרקציות תיירותיות.

עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק

תושבי סין, ובעיקר האזור הצפוני שלה, כבר התרגלו לענן הערפיח התמידי המשבש את חייהם. רובם מסתובבים ברחובות עם מסכות בית חולים המכסות את פיהם ואפם, על מנת להימנע מלנשום את האוויר הרעיל. בסוף השבוע נמדדו בבייג'ינג רמות מסוכנות של למעלה מ-500 מיקרוגרם PM2.5 למטר מעוקב של אוויר והתושבים נקראו שלא לצאת כלל מהבתים. MP2.5 הם חלקיקים רעילים שמתיישבים בקני הנשימה ועלולים לגרום לקשיי נשימה עד להיחנקות. רמת החשיפה המומלצת אליהם היא 10 מיקרוגרם ביום ממוצע ו-25 מיקרוגרם ליממה חריגה שלוש פעמים בשנה. בינואר שעבר הגיעו רמות החומר בצפון סין לקרוב ל-1,000 מיקרוגרם למטר מעוקב של אוויר.

ערפיח בסין  (צילום: VCG, GettyImages IL)
מסך ענק שמקרין זריחה ושקיעה (ועוד שלל דברים), במקום הדבר האמיתי|צילום: VCG, GettyImages IL

 

פקח תנועה בצומת בעיר אמר לדיילי מייל הבריטי: "לא יכולתי לראות את הבניינים הגבוהים בצד השני של הרחוב הבוקר. הערפיח הידרדר בשנתיים-שלוש האחרונות. אני משתעל לעתים קרובות והאף שלי תמיד מגורה. אבל מה אני יכול לעשות? אני שותה יותר מים כדי לסייע לגופי להיפטר מהרעלנים".

לא רק על חיי התושבים משפיע זיהום האוויר המסוכן בסין. לאחרונה הוציאה רשות התעופה המקומית הוראה לכל הטייסים הנוחתים בנמל התעופה הבינלאומי בבייג'ינג ללמוד לנחות בראות אפס, בגלל ענן הערפיח שאינו מאפשר להם לראות את מסלולי הנחיתה במשך ימים שלמים. הממשלה הסינית משקיעה כ-200 מיליארד דולר בפרויקטים למחקר ופיתוח דרכים לפתרון הבעיה, אך הדבר עלול לקחת שנים, אם בכלל יצליח.

עדכון, יום ב', 20.1.2014: האתר הסיני TechInAsia מדווח כי בניגוד לדיווחים בעיתונות המערבית, סרטון הזריחה שהוקרן בכיכר טיאננמן לא נועד להחליף את הדבר האמתי בשל זיהום אוויר, אלא היה חלק מקמפיין פרסום של משרד התיירות במחוז שנדונג. למרות רמות זיהום האוויר הגבוהות בסין, השמים אינם מוסתרים מאחורי הערפיח והתושבים רואים את הזריחה והשקיעה האמיתיות.

>> קוראת מחשבות: אמזון תשלח לכם את החבילות, לפני שהזמנתם אותן

>> גנבי הסמארטפון שלחו לקורבן תמונות וסרטוני פורנו בטעות