בזק הודיעה הבוקר כי היא משדרגת את מהירות הגלישה עד 100 מגה ללא תוספת תשלום. החברה תשדרג גולשים למהירות הבאה מזו שיש להם חינם. לפני שלוש שנים הציעה החברה מבצע דומה ולפני שנתיים הציעה את אותו מבצע, אולם אז משרד התקשורת הורה לעצור אותו בטענה שהוא פוגע בתחרות.
מרבית השדרוגים, אומרים הפעם בבזק, יתבצעו מקצב של 40 מגה ל-100 מגה. חשוב לזכור שמהירות של מאה מגה-ביט לשנייה היא "עד 100 מגה-ביט לשנייה", שכן בזק וספקיות האינטרנט לא באמת יכולות להבטיח מהירות קבועה כזאת בכל האתרים ושירותי אינטרנט אחרים. אף ספק לא יכול להציע את זה. בזק אומרת שכרגע מהירות 100 מגה-ביט זמינה ל-80% מתושבי ישראל.
לקוחות שישדרגו מ-15 ל-40 מגה-ביט לשנייה יצטרכו להחליף נתב (ראוטר) לכזה שתומך בטכנולוגית הגלישה המהירה יותר, המכונה VDSL. הנתב הוא הקופסה שיושבת ליד שקע הטלפון ושדרכו מתחברים לאינטרנט. אם הנתב נלקח מבזק במודל שכירות, אפשר להחליף אותו דרך החברה ללא עלות נוספת, כך על פי הודעת בזק.
בהזדמנות זו, מומלץ לבדוק בחשבונית כמה אתם משלמים על הנתב. יתכן ששווה לנצל את ההזדמנות, להחזיר אותו ולרכוש ראוטר באופן עצמאי ללא "דמי שכירות" - בעלות של כ-300 שקלים. אפשר למצוא נתבים כאלה שתומכים בחיבור לבזק ובכל המכשירים שיש לכם בבית בכל חנויות המחשבים. צריך לבקש מהמוכר מודם שתומך ב-100 מגה-ביט.
שימו לב כי במקרה שתקנו לבד, ההתקנה היא עצמית באמצעות הוראות היצרן, מדריכים ברשת או חבר טוב ומבין עניין שיכול לעזור. אם תשכרו או תמשיכו לשכור מבזק, תקבלו תמיכה ועדכונים מרחוק במידת הצורך. יכול להיות שזה משתלם. העלות בבזק היא 10 שקלים לחודש. בשביל להגיע לתשלום של 300 שקל צריך להחזיק אותו כשנתיים וחצי. יתכן שעד אז ייצאו נתבים חזקים יותר שתומכים במהירויות גלישה חזקות יותר - ואז שוב תאפשר בזק להחליף אותם ללא תשלום.
אפשר לשלם רק 69 שקלים בחודש
עוד עניין הוא ספקית האינטרנט. יתכן שחלק מהספקיות השונות ישדרגו בחינם את מהירות הגלישה בעקבות בזק, כפי שקרה בפעם הקודמת, אך כל לקוח צריך לבדוק זאת עם הספקית שלו.
המחיר שבזק מציעה כרגע ל-100 מגה-ביט הוא 99 שקל בחודש רק לתשתית. בשביל להתחבר לרשת צריך לשלם לתשתית וגם לספק. כשמוסיפים את עלות הספק, המחיר עולה ל-109-129 שקל. זו לא בהכרח ההצעה הזולה ביותר.
מעבר לאפשרות להגר להוט, חברות אחרות מציעות חבילות משולבות (תשתית וספק) במחירים שמתחילים מ-69 שקל לחודש בלבד (קרוב לחצי מחיר). המבצעים והחבילות משתנים באופן תדיר, ולכן ממולץ מדי כמה שבועות לקבל הצעת מחיר מכל החברות, כמו הוט.נט, 012, נטוויז'ן, בזק בינלאומי, טריפל סי, אקספון, פרטנר ואחרות. אם תתחברו לאחת מאלה, יתכן שתצטרכו בכל זאת לקנות נתב משלכם.
חשוב לשים לב שהמהירות היא לא הפקטור היחיד - כדאי לשאול מה החבילה שהן מציעות, מה העלות, ובעיקר כמה תמיכה טכנית הן מספקות בהתחברות ראשונה ובעת תקלה. חלק מהחברות יציעו גם אנטי וירוס, הגנה למייל, הנגנה מפישינג ועוד שלל מוצרים. לא נמליץ לכם להימנע לגמרי מכל המוצרים האלה, יש גולשים לא מנוסים שיכולים מאוד להיעזר בהם, אבל אל תתפתו לרכוש אותם בלי לרדת לעומקים של דברים ולוודא אם אתם צריכים אותם, לפי אופי השימוש ורמת הידע שלכם.
נסו להקליט את השיחה בסלולרי. אם אין לכם אפליקציית הקלטת שיחות, קיימו את השיחה על רמקול והשתמשו באפליקצית רשמקול. שמרו את ההקלטה למקרה של מחלוקת לגבי החבילה שהזמנתם ובדקו את החשבונית או את חיוב האשראי חודש וחודשיים אחרי שהתחברתם.
חשוב גם לסמן ביומן תזכורת חצי שנה קדימה ולבדוק מה ההצעות החדשות. חלק מהחבילות מוגבלות בזמן, ומשלמים עליהן יותר אם שוכחים לעבור.
אם החלפתם ספק או תשתית או גם וגם, ודאו כי אתם מנותקים מהספק הישן. החברות לא יהססו להמשיך לחייב אם לא התנתקתם, גם אם לא השתמשתם בשירות שלהן בכלל.
נסיון העבר מלמד גם שלפעמים מבצעים מגיעים אחרי משא ומתן עם הספקיות בטלפון. אל תהססו לאיים לעבור למתחרים. יתרה מכך, אל תהססו לעבור למתחרים אם קיבלתם הצעה טובה יותר.