לגמרי במקרה (או שלא), שתי ענקיות ההייטק הגדולות השיקו זו אחר זו את הגרסה החדשה של שעוני הדגל שלהן – אפל את המהדורה השישית של השעון שלה, וסמסונג את הגלקסי ווטש 3. אז החלטנו להעמיד אותם ראש בראש במגוון של קטגוריות – כדי להבין מה השעון הבא שאתם חייבים על פרק כף היד שלכם.

עיצוב: אותה גברת בשינוי אדרת קל מאוד

ראשית אומר ששני השעונים לא מחדשים יותר מדי בקטגוריה זו. השעון של אפל נותר נאמן לריבוע בעל הפינות המעוגלות המוכר לנו לאורך כל סדרת השעונים, והסמסונג נותר בצורתו המעוגלת והרחבה כ"שעון האולגרכים" שהוא.

גלקסי ווטש 3
גלקסי ווטש 3. נותר עגול ורחב

האפל ווטש, לעומת זאת, מגיע בצבע חדש – אדום בוהק. "הכתר הדיגיטלי", הבורר בצד המכשיר, קיבל שיפור בתנועה שהופך אותו לנוח יותר, וגם המסך בהיר וברור הרבה יותר מקודמיו. השעון שהגיע אלינו, בגרסת ה-40 מ"מ הקטנה יותר, לא מרגיש כמו שעון ילדים ויושב יפה ונוח גם על היד הגדולה והמגושמת שלי.

אפל ווטש 6 (צילום: apple)
אפל ווטש 6. מגיע בצבע חדש: אדום בוהק|צילום: apple

מהפך יותר גדול אפשר למצוא אצל סמסונג בתחום הזה. בעוד שהעיצוב עצמו לא השתנה יותר מדי, השינוי נמצא בעובי ובמשקל – הגרסה המחודשת של השעון הקוריאני דקה משמעותית מהשעונים הקודמים בסדרה והשעון קל יותר. זה שינוי מבורך וחשוב – עד כה היה מאוד קשה לרוץ עם השעון של סמסונג, כל שכן לשחק טניס, והוא הרגיש מאוד כבד. ההרגשה שלו שופרה משמעותית וזו בשורה מעולה. מצורפת לשעון גם רצועה מעור אמיתי, תכונה שהדעות חלוקות בין אם היא טובה או לא. היא בכל מקרה נוחה גם לאימוני כושר.

המנצחת: עניין של טעם

פונקציונליות: מנצחת ברורה

גילוי נאות: התקנתי את שעון הסמסונג שלי על טלפון שאינו מתוצרת סמסונג. רק כדי לסנכרן את השעון עם המכשיר הייתי צריך להוריד שלוש אפליקציות, וכדי להפעיל את תכונות הכושר של המכשיר הייתי צריך להוריד גם את אפליקציית Samsung Health. לא מאוד נוח. אבל הניווט בשעון עצמו מצוין; החוגה המסתובבת עוזרת בניווט בין האפליקציות, המסך הברור והקריא נותן את כל המידע שצריך והשעון פועל במהירות מרשימה במהלך הניווט.

גלקסי ווטש 3 (צילום: אור אליעז)
גלקסי ווטש 3. הניווט בשעון מצוין|צילום: אור אליעז

באפל החיבור קל ופשוט הרבה יותר; כל מה שצריך לעשות זה להניח את השעון בקרבת הטלפון והצימוד קורה מעצמו. הניווט בין תכונות השעון קצת יותר מסובכות, צריך ללחוץ על הכתר הדיגיטלי ולחפש בין האייקונים הקטנים את האפליקציה המתאימה ולפעמים זה לא מאוד פשוט.

יתרון נוסף לאפל נרשם בתחום ההתראות: במענה להודעת ווטסאפ שנשלחת אליכם, תוכלו פשוט להגיד למכשיר את תשובתכם, וההמרה לטקסט מצוינת ולא מפשלת. גם בסמסונג יש אופציה כזו, אבל משום מה היא לא עבדה לי.

גלקסי ווטש 3 (צילום: אור אליעז)
אפל ווטש 6. מצטיין בהתראות|צילום: אור אליעז

לשני המכשירים גם חיישני דופק והתוספת החדשה והקריטית לימי הקורונה: מדידת אחוז החמצן בדם. מדידת הדופק, כיאה לחיישן ותיק במכשירים, עובדת מצוין בשניהם ולוקחת שניות בודדות. חיישן הסטורציה, לעומת זאת, קצת יותר בעייתי; בשני השעונים מבקשים להניח את היד על משטח יציב, בסמסונג מגדילים לעשות ומבקשים גם מנח יד מסוים. התוצאה, בכל מקרה, הייתה קצת שונה – בסמסונג נמדדו לי 98% חמצן, ובאפל 96% בבדיקה באותו הזמן בדיוק.

המנצחת: אפל

כושר: הבדלים תמוהים בין המכשירים

בסמסונג עשו צעד קדימה בתחום הכושר והבריאות. בין המסכים המתחלפים של השעון תוכלו למצוא מעקב אחרי שתיית המים וצריכת הקלוריות שלכם, לצד תרגילי כושר ביתיים שכמו נתפרו לימי הקורונה. באמצעות אפליקציית הבריאות תוכלו להתחבר לכ-120 שיעורים ואימונים ביתיים, להקרין אותם על מסך הטלוויזיה ולעקוב אחרי הספק העבודה וקצב הלב שלכם. אחלה של דבר. גם באפל תחום הכושר התרחב: נוספו עשרות תרגילים שניתן לעקוב אחריהם בשעון (כולל טניס וסוגי ספורט רבים נוספים, שבמשך זמן רב לא הופיעו באף אחד מהשעונים).

גלקסי ווטש 3 ואפל ווטש 6 (צילום: אור אליעז)
הבדלים מדאיגים באיסוף נתוני הכושר|צילום: אור אליעז

אבל אי אפשר לדבר על כושר מבלי לעשות כושר, נכון? אז לקחתי את שני השעונים לריצת 3 ק"מ (שנבדקו בגוגל מפות), ורציתי לבחון אם יש הבדלים בין התוצאות בשעונים – ולהפתעתי היו גם היו. האפל ווטש הצביע בסיום הריצה על 3.01 ק"מ, והסמסונג הוסיף לי עוד 130 מ' נאים לאגו. גם בשריפת הקלוריות היו הבדלים: האפל ווטש מדד 192 קלוריות, והסמסונג 239. בריצה קלה כמו שלי ההבדלים אולי מינוריים, אבל מתבטאים בכמעט 20% יותר.

הדופק הממוצע שלי באפל ווטש עמד על 154 פעימות לדקה, ובסמסונג – 135. והשעונים היו על הידיים שלי באותו זמן בדיוק! (בפעם הבאה ארוץ עם קרדיולוג).

המנצחת: תיקו. סמסונג מציעים אימונים ביתיים חדשים, אפל היו מדויקים יותר בק"מ הריצה

פותחים את הארנק

אם יש שני עולמות שונים ומקבילים, הם כנראה העולמות של אוהבי אפל וסמסונג. מעריצי אפל יעדיפו תמיד את העיצוב המוקפד ונוחות השימוש, גם כשאלה באים עם גן סגור ומחירים יקרים. לעומתם, מעריצי סמסונג יעדיפו את הגן הפתוח, האנדרואיד והאפליקציות הרבות, כמו גם את המחיר הנמוך לעיתים.

השעונים החדשים שסקרנו הם בהחלט שיפור לעומת השעונים הקודמים. קלים, נוחים ומאובזרים יותר. אבל אם אתם כבר בעלים של דגמים מוקדמים יותר של השעונים הללו – לא הייתי ממהר להחליף. תוספת חיישן החמצן חביבה, אך לא קריטית לרוב המשתמשים.

אם אתם רוצים לבחור שעון חדש, כנראה שדרככם כבר הוסללה על ידי המכשיר שבו אתם אוחזים, אך בכל אופן אנסה להבדיל בין השעונים: האפל קטן יותר, מגושם פחות ונוח יותר לשימוש היומיומי של צפייה בהתראות ואיזה אימון כושר פה ושם. הסמסונג עדיף למתאמנים הכבדים מביניכם, שרוצים לחיות את הכושר והבריאות דרך השעון. לכן זה יסתכם לגמרי בטעם שלכם.

שניהם מקבלים ממני ציונים דומים, אבל הסמסונג מנצח בקטנה – בגלל המחיר המשתלם יותר. האפל ווטש הזול ביותר, 40 מ"מ ללא סים, יעלה כ-2,000 שקלים ברשת איידיגיטל; עבור 44 מ"מ עם קישוריות סלולרית תיאלצו להיפרד מכ-2,700 שקלים. הסמסונג הזול ביותר יעלה 1,900 שקלים, והיקר, בגודל 45 מ"מ עם קישוריות סלולרית – 2,100 שקלים. בכל מקרה אמליץ לכם להשקיע עוד קצת וללכת על גרסת ה-eSim של השעונים, שמאפשרת לכם להסתובב עם השעון ללא הטלפון – ההבדל משמעותי והרבה יותר כיף.

אפל ווטש 6: 8 מתוך 10; סמסונג גלקסי ווטש 3: 8.5 מתוך 10