בשבתות האחרונות מצאתי את עצמי מביט באופן ממושך במסך הסמארטפון - אבל לא באיזה משחק ממכר או בפייסבוק (העפתי את האפליקציה שלה מהטלפון). מה שתפס את מבטי הייתה אפליקציית Mi Vacuum Robot של שיאומי, שמרצפת אחרי מרצפת וקיר אחרי קיר ציירה לנגד עיני את הדירה שלי - באמצעות השואב שהסתובב בבית.
אני כל הזמן הזה ניסיתי להבין מה הקווים שהוא מצייר באמצע החדר - כאן זו ספה, זו רגל של ארונית, וזה ארגז ששכחתי שיש לי מתחת למיטה. בסוף השאיבה מקבלים תכלת על גבי כחול את תוכנית הבית ומסלול השאיבה. למה? אנחנו עוד נחזור אליו.
השואב הזה מאוד נוח, גם למי שלא רוצה או צריך את האפליקציה הזאת, וגם למי שחושש לפרטיות שלו ולא רוצה שייאסף מידע על איך הדירה שלנו נראית. בגופו של השואב יש שני כפתורים: אחד שולח אותו לנקות את כל הבית והשני מחזיר אותו לתחנת העגינה. בהפעלות הראשונות אכן שלחתי אותו ככה, בלי לחבר לכלום - והבית נוקה כולו.
הסקירה, צריך לעצור כאן ולציין בשביל למנוע בלבול, מתייסחת לדור הראשון של השואב, בשם Mi Robot Vacuum. יש דגם שמכונה לפעמים "הדור השני", ויש בו מיכל מים ומטלית. אלא שהדגם החדש יותר כבר לא קשור לשיאומי (אלא רק לחברה ששיתפה איתה פעולה) ולא מיובא על ידי המילטון. אנחנו נבדוק גם אותו בקרוב, בנפרד.
למה צריך לצייר את הבית?
את תוכנית הדירה אפשר לשתף בפייסבוק, וראיתי בפיד שלי כמה אנשים, תהא סיבתם אשר תהא, ששיתפו את האיור הזה בגאווה. אני לא חושב שזה אסון פרטיות (בטח שלא ביחס לדברים אחרים שכולנו מעלים בפייסבוק), אבל גם אין סיבה לשתף את זה. אז חוץ משיתוף, יש לציור הזה שימושים מאוד מעשיים ונוחים.
ככה זה נראה בבית נטול רהיטים לחלוטין מהדוגמה של שיאומי:
ככה זה נראה בבית רגיל שיש בו חפצים ורהיטים:
ראשית, הרובוט מסמן ברחבי הבית איפה הוא ניקה ואיפה לא, ומדווח בסוף גם על מטראז' ועל זמן עבודה. זה בעיקר טוב כי תוכלו לראות אם יש חדר שהתפספס בגלל דלת סגורה, או רהיט נמוך מדי שצריך להזיז. אם זה קרה, אם יש אזור שלא נוקה טוב - אפשר לצייר ריבוע על המפה ולשלוח את השואב לסבב ב'. על הדרך אפשר ללמוד איך השואב עובד - הוא תוחם לעצמו אזורים בבית ופשוט עובר עליהם הלוך ושוב עד שהכל נוקה.
חשוב מכל הקשקוש הזה (ראיתם מה עשיתי שם?) - אם הרובוט נתקע, אפשר לקבל התרעה בטלפון, כולל המיקום המדויק שבו הוא נתקע. אם למדתם לקרוא את המפה ולזהות את החדרים השונים בבית - תוכלו לשלוח לשם חילוץ. כלומר ללכת לשם, להפוך אותו ולהוציא את ראש הפליימוביל שהוא בלע ותקע את המברשת.
כמה דברים שהפריעו באפליקציה, מהפחות מציק למציק: בשביל לקבל את מלוא היכולות של המפה הביתית צריך להורות לאפליקציה לעבוד דרך השרת הסיני, וזה משהו שעושים בזמן שמגדירים אותו. למה רק ככה זה עובד? לא יודע. אבל אם בכל זאת קניתם אותו - חסכתי לכם דקות של תסכול בבירור העניין.
ההתקנה והחיבור בין השואב לטלפון טיפה מסורבלת, ויש חלקים באפליקציה שהם בסינית. זה נסבל, אבל היה יכול להיות פשוט יותר. הכי מציק: האפליקציה לעתים קצת איטית – במתן המידע על מיקום השואב או בעדכון המקומות הנקיים.
גובר על מכשולים
עוד לא ראיתי שואב רובוטי שצחצח את הבית וגרם לי להגיד וואו. תמיד בשטיפה שלאחר מכן, התגלו שאריות ולכלוכים שהוא לא התמודד אותם ולא הצליח לאסוף אותם. שואב רובוטי, כל שואב רובוטי, שצריך לנצל חלק מהכוח שיש לו בשביל לזוז ולחשב לאן לזוז, ורוצה להישאר כמה שיותר קטן, יתקשה להגיע ברמתו לשואב רגיל.
משזה נאמר, ה-Mi כן הצליח לגבור על שואבים רובוטיים אחרים בביצועים שלו ואסף וואחד חבילה של אבק בכל הפעלה. הוא התמודד עם לכלוכים כבדים וגדולים, ועשה את זה די בשקט. יש לו מברשת גדולה ראשית, ומברשת צידית אחת בלבד (לעומת שואבים אחרים עם שתיים), אבל היא לא נשחקה מהר, ועמדה במשימה. ריקון המיכל וניקוי המברשות שלו די פשוטים, אבל כן נאלצתי פה ושם לחטט בקרביו כדי לשלוף כדורי אבק שנדבקו לדפנות המיכל.
זמן הסוללה שלו די מרשים - על כל אחוז של סוללה הוא ניקה כ-1 עד 1.2 מטר רבוע. כלומר סוללה שלמה תנקה כ-120 מטר רבוע. שימו לב - השטח הזה הוא נטו. כלומר, אם יש לכם דירה של 120 מטר - סופרים בה גם אמבטיה, אסלות, רהיטים שאתם לא יכולים להזיז וקירות - כך שהוא ינקה את כולה על סוללה אחת ויישאר עם עודף.
ה-Mi מאוד עדין אם הוא נתקע בקיר או ברגליים שלכם - וכבר נדרסתי על ידי שאובים רובוטיים יותר אלימים ממנו. על חצי מההיקף שלו נמצא כפתור שלחיצה עדינה עליו מבשרת לו - זה מכשול, קח צעד אחורה. הוא כן קצת יותר אלים מרובוטים אחרים מול מכשולים נמוכים, כמו כבלי חשמל סוררים (כולל הכבל של עצמו). לפעמים הוא מצליח לדלג עליהם, לפעמים הוא נאבק בהם זמן ממושך עד שהוא קורא לחילוץ.
חזרה לראש הפליימוביל מהמערכה הראשונה: רובוטים אחרים ייחנקו מכל חפץ קטן שיציק להם. ה-Mi פשוט ממשיך לתקוף, ולפעמים זה מלווה ברעש עצבני של החפץ שנקלע למברשת.
אם אתם שוקלים את ה-Mi קחו סרגל ומדדו את גובה רגלי הספות והרהיטים האחרים. בגלל כובע משונה שיש לו, הוא מתנשא לגובה של 9.6 ס"מ - גבוה מהדגמים הפופולאריים של רומבה ושל יצרנים אחרים. אם יש רהיט שקרוב לכך בכמה מילימטרים, ה-Mi פשוט ייתקע בפנים ויקרא לכם להוציא אותו.
אז אתה ממליץ?
היכולות שה-Mi מפגין, בשילוב עם אפליקציה מאוד נוחה, הן לא מהפכה טכנולוגית. יש הרבה שואבים מאוד מתוחכמים בשוק. העניין הוא שה-Mi די זול. 1,449 שקלים הוא המחיר המומלץ של היבואנית הרשמית המילטון, שמציע אחריות לשנתיים על המוצר ושנה על הסוללה. בתמורה למחיר - אין ספק שה-Mi הוא בהחלט ראוי.