השאלות שאנחנו שומעים הכי הרבה מכם הן: מתי כדאי לשדרג את הסמארטפון? והאם לחכות שהדגם החדש ייצא, כדי שהדגם הקודם יירד במחיר?
התשובה לשאלה הראשונה היא - כשהוא הופך לאיטי, מסורבל, חנוק בזכרון והסוללה שלו מחזיקה חצי שעה בלבד. לצערנו, זה קורה תוך פחות משנתיים, לשמחתנו אפשר להרחיב את הזכרון ולפנות מקום (מדריך) ואפשר להחליף סוללה לא בהרבה כסף (מדריך).
התשובה לשאלה השניה תלויה בדגם המכשיר שאת קונים. שחר שושן עורך אתר WiseBuy, אסף נתונים על מחירים משלוש השנים האחרונות, והראה לנו שרוב מכשירי האנדרואיד צונחים בשיעור של 30-40 אחוזים תוך 3 עד 6 חודשים מההשקה של המכשיר.
כך למשל, סמסונג גלקסי S9 ירד מכ-3,300 לכ-2,500 שקל בתוך שלושה חודשים בלבד. וה-S10 צפוי להחליפו עוד כשבועיים, מי שיוריד את המחיר יותר. המחיר של גלקסי S8 צלל עמוק יותר - 32 אחוזי ירידה בתוך שלושה חודשים בלבד. בתוך שנה המחיר ירד כמעט בחצי.
דגם G6 של LG צנח מכ-3,400 שקלים לקצת יותר מ-2,000 שקלים, ובסוף מחזור החיים שלו המחיר ירד כמעט בחצי.
דגם ה-G7 ירד בשיעור נמוך יותר. 11 אחוזים בלבד קצת אחרי ההשקה בישראל, וסה"כ איבד רבע מהמחיר שלו עד עכשיו. דגם ה-G8 שיחליף אותו צפוי להיות מושק בעולם בעוד שלושה שבועות, אבל לא ברור מתי יגיע לישראל.
מכשירי אייפון שומרים על מחיר יציב לאורך השנה, ויורדים רק בכ-10 אחוזים. הירידה המשמעותית מתרחשת רק כאשר יוצא הדגם החדש.
גם שיאומי, במובן הזה, יוצא דופן ופחות צולל מהאחרים. המחיר של דגם הרדמי נוט 5, שהוא אחלה מכשיר למי שלא צריך משהו מטורף, הוא נמוך - כ-1,000 שקלים או קצת יותר בהשקה. אז הירידה שלו גם פחות משמעותית. אם כי עדיין יכולים להיות הפרשים של 200-300 שקלים לאורך השנה.
עם זאת, שושן מזכיר לנו שבזמן ההשקה של מכשירים, בעיקר של החברות הגדולות, מציעים לפעמים כל מיני הטבות - כמו תשלומים או מוצרים נלווים - אוזניות, משטח הטענה, כיסוי לטלפון וכדומה. ההטבות הללו לפעמים יכולות להיות שוות מאות שקלים. החברות כמובן עשויות להגזים בשווי החבילה, אבל מומלץ לחפש את המוצרים בעצמכם ולראות כמה היו עולים בנפרד.