רמקולים אלחוטיים סבירים הם ממש לא זן נדיר. היום אפשר למצוא כמעט בכל מקום רמקולים פשוטים במחירים שנעים סביב כמה מאות שקלים שגם עושים אחלה עבודה. הבעיה? הרמקולים האלה מוגבלים. הם לא יכולים לתקשר עם יותר ממקור אחד בו זמנית ודורשים חיבור בטכנולוגיית בלוטות', הנחשבת לפחות איכותית, או חיבור באמצעות כבל. החדשות הטובות הן שהחברות הגדולות משתדלות להצעיד את התחום קדימה, במיוחד לאור התפתחות מגמת הבית החכם.

סמסונג נמנית על החברות שמסתכלות קדימה. כבר ב-2014 החברה הציגה מערכת רמקולים אלחוטיים שנשאו את השמות M3, M5 ו-M7. קיבלנו את שני האחרונים לבדיקה יחד עם נתב ייעודי להזרמת השמע, אותו יש לחבר פיזית לנתב הרשת הביתי, אבל עוד נגיד לזה.

רמקולים של סמסונג,  M3, M5 ו-M7 (צילום: ניב ליליאן)
M5 ו-M7|צילום: ניב ליליאן

 

אחד שחור, שני לבן

מבחינת עיצוב ומראה, מדובר ביצירות מופת קטנות. לשני הרמקולים יש צורה משולשת, כאשר ה-M5 הוא בשחור ואילו ה-M7 הגיע בלבן. ה-M7, הוא הרמקול היקר והחזק יותר גדול מאחיו הקטן, אבל לשניהם יש שבכה (גריל) קדמית נאה מאוד, עם נורת חיווי שמתסתתרת מאחוריה כשכל הכפתורים הם כפתורי מגע מוארים המשולבים אל תוך הלוח (פאנל) העליון של הרמקול, לרבות כפתור הווליום הגדול וכפתור השתק.

ב-M7 או ב-M5 לא תמצאו כפתורים מכוערים הבולטים לעין. הכפתורים והשקעים היחידים שיש מתחבאים מאחור בתוך גוף הרמקול, כשב-M7 יש אפילו שבכה אחורית שמסתירה אותם. החיבורים מאחור כוללים שקע USB, שקע רשת וחיבור חשמל. עוד מאחורה, כפתור לזיווג עם הנתב המיוחד של סמסונג וכפתור WPS, לחיבור ישיר לנתב רשת ביתי רגיל.

הרמקולים מסוגלים כמובן לפעול כמו רמקול בלוטות' פשוט בחיבור אלחוטי ישיר עם כל מקור שהוא (סמרטפון, טאבלט או מחשב), אבל לא בזה גדולתם. החוכמה היא שאפשר לחבר אותם ישירות לרשת האלחוטית הביתית, וכך גם ליהנות מגישה לכל מקור אחר המחובר לרשת הביתית (טלוויזיה חכמה, המוזיקה במחשב הנייח וכולי), וגם לפעול ביחד כמערכת סטראו או סראונד (תלוי במספר הרמקולים שמחוברים יחדיו) - אלא שלשם כך נדרש הנתב הייעודי.

את כל השליטה והניהול של הרמקולים מבצעים מאפליקציה ייעודית לסמרטפון - שזמינה גם לאייפון וגם לאנדרואיד. היופי אגב, הוא שניתן לשלוח מוזיקה שונה לכל רמקול, מאותו המקור (סמרטפון לצורך העניין).

רמקולים של סמסונג,  M3, M5 ו-M7 (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן

 

לא לפחד מהחיבור

אם אתם חוששים שתהליך ההתקנה מסובך, תשמחו לשמוע שסמסונג הפתיעה לטובה. קודם יש לחבר את הנתב הייעודי של סמסונג: קופסה שחורה, קטנה ומעוצבת למשעי. מחברים אותה עם כבל הרשת המצורף לנתב הביתי, מחברים לחשמל - וזהו. מעט. כשנרצה לחבר רמקול לנתב, כל מה שנצטרך לעשות הוא ללחוץ על כפתור בגב הנתב וללחוץ על הכפתור המקביל לו בגב הרמקול.

מבחינת אפשרויות השמע, אפשר לנגן ברמקולים האלה מוזיקה שמאוחסנת בסמרטפון, בטאבלט או במחשב, לחבר אותם לטלוויזיה חכמה כמערכת שמע חיצונית או להאזין למגוון שירותי רדיו רשת כמו rdio ו-Tunein. הכל עובד ממש לא רע - אפשר לנגן ברמקול אחד בסלון מוזיקה אחת מהסלולרי, ובחדר השינה מוזיקה אחרת או להאזין לתחנות רשת. כל נגיעה בכפתור המגע של רדיו האינטרנט, תחליף תחנה.

מאוד התלהבנו גם מהאפשרות לקבץ את הרמקולים המפוזרים בבית לקבוצה, כך שכולם ינגנו את אותו דבר בכל חדר בבית, או להפוך אותם למערכת, אם מרכזים את כולם בחדר אחד. גם זה עובד מצוין.

התלונות היחידות שלנו היו שזמני המפתוח (אינדקס) של אוסף מוזיקה גדול לקח זמן ותקע קצת את ההעברה לרמקול, ושהאפליקציה אינה מסוגלת לטפל ביותר מ-300 שירים בבת אחת. הממשק דווקא נאה מאוד, ומבוסס על חוגה המוצגת על המסך, שהייתה קצת עדינה מדי לטעמנו.

רמקולים של סמסונג,  M3, M5 ו-M7 (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן

 

אז איך שומעים?

איכות הצליל של הרמקולים האלה טובה מאוד. הם מתמודדים לא רע בכלל עם מוזיקה מאתגרת כמו רוק ומטאל, כמו גם קטעים קלאסיים. האזנו לקטעים מדון קישוט והיינו מרוצים מאוד. באופן דומה, ה-M5 מנגן יפה גם מוזיקה של מגהדת' או הפרודיג'י. ל-M7 כמובן, שהוא גדול יותר ובעל וופרים חזקים יותר יש צליל בס עשיר, בשעה שב-M5 הוא נשמע קצת פחוס. בצלילים הגבוהים ממש לא היו לנו תלונות בשני הרמקולים, והם ינגנו לכם כל ז'אנר שתזרקו להם בהצלחה.

לסיכום, מערכת הרמקולים האלחוטית של סמסונג היא תחליף לא רע בכלל מערכת סטריאו המסורתית, ומותאמת לעידן הרשת והאלחוט. היא יכולה להיות פתרון מצוין לדירות קטנות, לסטודנטים או כל מי שמחפש פתרון הגברת מוזיקה מוצלח ולא רוצה לכער את הסלון עם רמקולים.

הבעיה, שהם פתרון שגם עולה כמו מגבר: ה-M5 עולה 1,900 שקלים, ה-M7 עולה 2,500 שקלים ואם תרצו לנצל את מלוא היכולות ולחבר כמה רמקולים יחדיו, תצטרכו גם להוסיף נתב שעולה 650 שקלים. זהו פתרון יפה, אלגנטי מאוד ובעל צליל מוצלח אבל לא זול בכלל.

ציון נקסטר: 8.7