מקלדת ועכבר (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
10 תוכנות שאתם פשוט חייבים במחשב שלכם|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

קניתם מחשב חדש? התקנתם מערכת הפעלה חדשה? תתחדשו. לא משנה אם יש לכם Windows XP, שבע או שמונה (או ויסטה רחמנא ליצלן), עכשיו צריך להתקין עליו את התוכנות שבהן תשתמשו.

 

אז נכון, ב-Windows 8 יש חנות לשם הורדת התוכנות למחשב הדנדש, אבל מה לעשות שאין שם עוד מספיק תוכנות לעומת עושר התוכנות התואמות לכל הגרסאות הקודמות. אז מה עושים? יושבים? מורידים מהרשת? מפעילים את Setup ולוחצים Next-Next-Next? לא! לא עוד Next אחד מיותר, אלא נקסטר! הנה עשר תוכנות מומלצות להתקנה על מחשב טרי מהתנור, ודרך אחת להתקין אותן שתחסוך לכם הרבה זמן.

 

Ninite היא יוזמה בת כמה שנים של שני מתכנתים, שמאפשרת לכם לבחור את כל התוכנות שאתם רוצים (כמעט כולן חינמיות, רבות מהן חופשיות ובקוד פתוח - חופשי זה יותר מחינם!), ללחוץ על כפתור אחד בתחתית המסך, ולהקיש Run – וזהו! מכאן Ninite תתפוס פיקוד ותתקין לכם את כל התוכנות שלכם ללא מגע יד אדם, בלי תוספות שלא רציתם בכלל, בלי התלבטות בין אפשרויות ובלי עבודה מייגעת. אז איך עושים את זה?

פתחו את הדפדפן שלכם וגלשו ל-Ninite.com. מתוך כל עושר התוכנות שנפרש לפניכם, סמנו ב-V (לחיצה עם הכפתור השמאלי של העכבר) את אלה שתרצו להתקין. מיד נפרט לכם את ההמלצות שלנו, אבל אתם כמובן מוזמנים להתקין מה שבא לכם, מתוך המבחר המאוד עשיר שיש לשירות להציע. גללו לתחתית העמוד ולחצו על Get Installer.


Ninite תאסוף עבורכם את כל התוכנות ותבנה לכם קובץ התקנה אישי, שמורכב מהבחירות שלכם. אם מופיעה לכם האפשרות (תלוי בדפדפן), בחרו ב-Run. אם לא בחרו, באפשרות Save File As, וכשההורדה מסתיימת, הפעילו את הקובץ שהורדתם.

אין תמונה
סמנו את התוכנות הרצויות לכם ואז לחצו על Get Installer

זהו, סיימתם. מעכשיו כל ההליך ההתקנה הוא נטול התערבות או השגחה. השאירו את המחשב פועל ומחובר לחשמל (במקרה של נייד) ולכו לעשות דברים אחרים: לעבוד בגינה, לשחק עם הילדים, לטייל עם הכלב, לקרוא ספר או לשתות קפה -  Ninite תעשה את כל העבודה בשבילכם.
היא תוריד ותתקין בעצמה, בלי צורך באישורים, שאלות או בהפעלות ידניות. החיסרון היחיד הוא ש-Ninite מתקינה את הכל אוטומטית לכונן C, ולא לנתיבים אחרים. בהתחשב בנפחי הכוננים של היום, זוהי מגרעת כמעט חסרת חשיבות.

 בואו להיות חברים של נקסטר בפייסבוק

אין תמונה
עושר של תוכנות להתקנה בלחיצת כפתור - בלי צורך בהתערבות. ninite

אבל מה לבחור? מה להתקין? הנה כמה המלצות שלנו, קצת פחות שגרתיות מ-Dropbox או KeePass.


1. פיירפוקס: מתי פעם אחרונה העפתם מבט לכיוונה של פיירפוקס? נכון, כרום הוא דפדפן מצוין (וגם אותו אפשר להתקין מ-Ninite או מחנות Windows), אבל מה עם הפרטיות שלכם? בגוגל באמת צריכים לדעת עוד פרטים עליכם? פיירפוקס החופשית של קרן מוזילה עשתה כברת דרך אדירה בגרסאות האחרונות שלה, שמתעדכנות במהירות. עם המון תוספים ופונקציית Do Not Track משוכללת והסנכרון הכי אמין ומקיף שראינו בין הדפדפנים – אתם באמת צריכים לתת צ'אנס לפנדה האדומה הדורת הזנב.

 

2. Songbird – עוד תוכנה חופשית נהדרת ופחות מוכרת, היא Songbird. ציפור השיר היא תוכנה לניהול ספריית המוזיקה שלכם, שנראית כמו iTunes – רק בלי כל כאב הראש. היא חמודה, מקורית, עתירה בתוספים ויכולות ניהול של המוזיקה שלכם והעברתה למכשירים אחרים וידידותית למשתמש.

בחורה עם גופיית פיירפוקס (צילום: kunshou, רישיון cc-by)
איזה דפדפן שווה להתקין? יש לנו המלצה|צילום: kunshou, רישיון cc-by
 

3. Audacity – התוכנה החינמית הכי טובה לעריכת קול שמסתובבת שם בערבות האינטרנט. היא מסוגלת להקליט מכמה מקורות, היא כוללת פילטרים ועוד מגוון שכלולים, והיא לא עולה גרוש. בהחלט מומלצת למי שמקליט שיחות או צריך תוכנה סולידית לעריכת קול ולא רוצה לשלם על תוכנה מקצועית.

 

4. GOM – אחד ה"יורשים" הבולטים של המלך VLC (ששוכן ממש ליד במסך), גום הוא נגן וידאו נהדר. יש לו ממשק מהוקצע, הוא יפתח לכם כמעט כל קובץ וידאו על הפלנטה ויש לו עוד כמה וכמה תכונות מוצלחות. חוץ מזה שהוא כתום.

 

5. JAVA – סביבת הפיתוח שהפכה לסטנדרט דה פקטו של החיים המודרניים. כתיבת המדריך הזה לא הייתה מתאפשרת בלעדיה, ועוד הרבה מאוד תוכנות אחרות דורשות אותה כדרישת קדם – ג'אווה היא הדבר הנדרש להן לפעולה, כך שכדאי להתקין אותה, שיהיה.

  

6. LibreOffice – גירסת הניסוי של Office 2013 ב-Windows הפכה להיות מסורבלת מתמיד להורדה. למה צריך טובות ממיקרוסופט? הורידו את חבילת התוכנות המשרדיות (מקבילות לוורד, אקסל, פאואר פוינט וכו') החינמית, ואם הצרכים שלכם בתחום תוכנות המשרד לא מאוד מורכבים וקצת יותר – שם איזו עבודה לבית הספר, מכתב רשמי או גיליון אלקטרוני, LibreOffice היא מענה טוב, שלא יעלה לכם גרוש, והיא גם יודעת לייבא ולייצא לפורמטים של אופיס הקניינית. מה שכן, LibreOffice דורשת סביבת ג'אווה. אם בחרתם את התקנת ג'אווה שעליה המלצנו בפסקה הקודמת, אתם מסודרים.

 

7. AVG – בתוך ים האנטי וירוסים שבחוץ, יש שם אחד ותיק, אמין וקבוע – AVG הצ'כית, שלא נופלת באיכותה מתוכנות אנטי וירוס קנייניות, פשוטה להפעלה, היא דרך טובה להתגוננות מפני איומי הרשת, וירוסים ושאר צרות.

 

8. 7Zip – האולר השוויצרי של הקבצים המכווצים – אם זה ZIP, RAR או LZ7 – התוכנה הקטנה והחינמית הזו, כמו פותחן שימורים יעיל, תפתח כל קובץ מכווץ שעשוי להזדמן אל שולחן העבודה שלכם. שווה.

 

9. Paint.Net – תוכנת הציור החינמית שהחלה בתור פרויקט סטודניטאלי, היא עדיין אחת החלופות הכי טובות לצרכים של ציור ועיבוד תמונה. כמו פוטושופ, רק בחינם. מי מאיתנו לא הצטרך פעם לארגן תרשים או לתקן עיניים אדומות? Paint.net נותנת לכם מענה לכל הצרכים של עיבוד תמונה – מסוג התוכנות שתמיד טוב שיש בבית (דורשת התקנה של סביבת net. שגם ניתנת לבחירה והתקנה מ-Ninite. פשוט סמנו גם אותה. בשמונה אין צורך).

10. Classic Start – ולקינוח: קניתם מחשב חדש עם Windows 8 או התקנתם אותה על המחשב שלכם? מתגעגעים לכפתור ה-Start שנעלם או סתם לא רוצים להיפרד מצורת העבודה המוכרת? הנה הפתרון שלכם. Classic Start תחזיר לכם את כפתור ה-Start הנעלם, וגם תאפשר לכם לשלוט בצורת תפריט ההתחל המוכר ובמראה שלו (תוכלו אפילו להחזיר לו את המראה של XP, למי שמתגעגע באמת).היא אפילו נותנת לכם להחליט איך יגיב כפתור ה-Windows במקלדת ולשלוט בסביבת העבודה, ככה שלא תצטרכו לראות יותר לעולם את ממשק האריחים החדש אם לא מתאים לכם.

 >> למדריכים נוספים  - קליק