אחרי שהביס את מוחות הטריוויה הגדולים בעולם, בקרוב יהפוך ווטסון לשירות להשכרה לכל דורש. מחשב העל של חברת IBM, שזכה לתהילה עולמית ב-2011 לאחר שהוכיח את יכולותיו בשעשועון "ג'פרדי", נמצא בימים אלה בשלבי הפיכה לשירות ענן, אותו יוכלו לנצל חברות וארגונים לצרכיהן השונים הדורשים יכולות מחשוב מתקדמות.
"(במהלך השנתיים האחרונות) עסקנו בפיתוח, קידום והבגרת הטכנולוגיה. עתה היא יציבה ובוגרת מספיק על מנת לתמוך בסביבת פיתוח", אמר רוב היי, סמנכ"ל פרויקט ווטסון ב-IBM, ל-IDG. "אנחנו משוכנעים עתה שיש כאן משהוא מיוחד מאוד ושאל לנו לשמור אותו רק לעצמנו". הוא הוסיף כי "מערכות קוגניטיביות נבדלות ביכולתן לדמות התנהגות אנושית. לרוב, אנשים היו צריכים להתאים את עצמם למחשבים. עם המעבר למערכות קוגניטיביות נפתח צוהר למחשבים שיתאימו את עצמם אלינו".
בשנתיים האחרונות, עבדה החברה על ייעול מערכת האינטליגנציה המלאכותית שלה במטרה לאפשר לה להפוך לכלי מחקר של ממש. התחום שנבחר כמבחן האולטימטיבי הוא תחום הרפואה, שרמת המורכבות הנדרשת להבנתו וקבלת החלטות בו גבוהה במיוחד. עתה, משתחרר הפרויקט מהכיוון שהכתיבה החברה ועומד להציע לכל מתכנת עם צרכי מחשוב ויכולת לשלם עליהם לשכור יחידות מוקטנות של ווטסון ולבנות על גביהן אפליקציות משלו. אחת כזו הנמצאת בתהליך בנייה בימים אלה תאפשר ללקוחות בחנות לנהל שיחה עם המחשב לצורך קבלת מידע על מוצרים והתאמתם לצרכיהם.
יחד עם פתיחת הפרויקט לגורמים חיצוניים, הודיעה IBM כי הצליחה ליצור יחידות מוקטנות של מחשב העל המאפשרות מספיק כוח מחשובי וחיבור פשוט של מספר קוביות להכפלה של הכוח לפי צרכים משתנים. כל יחידה כזו כוללת מפרט בן 16 עד 32 ליבות חישוב ו-256 גיגה-בייט זיכרון עבודה (RAM), בניגוד למחשב שהשתתף במשחק הטריוויה הטלוויזיוני, שכלל 2,900 ליבות ו-15 טרה-בייט זיכרון עבודה.