מיקרוסופט חשפה הערב (חמישי) את ווינדוס 11 – והציגה מקצה שיפורים לממשק המשתמש, לחנות האפליקציות ולביצועים. המערכת תוצע כשדרוג חינמי למשתמשי ווינדוס 10, ותהיה זמינה למשתמשים באזור נובמבר.

מבחינה עיצובית, מערכת ההפעלה החדשה שואבת השראה מ-mac OS של אפל. כך, כפתור "התחל" זכה לשינוי עיצובי, והוא עובר יחד עם יתר האייקונים למרכז שורת המשימות. גם תפריט "התחל" השתנה: האריחים החיים שחשפה מיקרוסופט בווינדוס 8 מפנים את מקומם, ובמקומם ניתן יהיה לנעוץ יישומים חשובים ולגשת למסמכים האחרונים. ככלל, העיצוב החדש מתאפיין בפינות מעוגלות, והוא כולל "דארק מוד" חדש ומשופר.

Windows 11 (צילום: Microsoft.com)
ווינדוס 11. שורת משימות ותפריט התחל חדשים|צילום: Microsoft.com

כצפוי וכנדרש, ווינדוס 11 מציגה פונקציונליות משופרת. Windows Store החדשה תאפשר להפעיל אפליקציות לאנדרואיד כמו טיקטוק ואינסטגרם, הודות לגישה לחנות האפליקציות של אמזון; Microsoft Teams, המקבילה של מיקרוסופט לזום, תשולב בשורת המשימות; והמערכת תספק תמיכה טובה יותר בטאבלטים ובמכשירי מגע.

Windows 11 (צילום: Microsoft.com)
טיקטוק לאנדרואיד בווינדוס 11. שיתוף פעולה עם אמזון|צילום: Microsoft.com

שיפור ניכר גם בתחום ריבוי המשימות (מולטיטאסקינג). ענקית הטכנולוגיה חשפה פיצ'ר חדש, Snap Layouts, שמעניק מגוון אפשרויות לפריסת יישומים ואפליקציות על שולחן העבודה. כך, ניתן יהיה לבחור שאפליקציות מסויימות ייפתחו תמיד במסך המשני שלכם.

Windows 11 (צילום: Microsoft.com)
ממשק הווידג'טים החדש של ווינדוס 11|צילום: Microsoft.com

פיצ'ר נוסף, Snap Groups, יאפשר לכם להפעיל צירופים שונים של תוכנות ביחד – כמו למשל וורד, אאוטלוק ואקסל בלחיצה אחת. גם הווידג'טים הידועים לשמצה ישתפרו, עם פיד חדשות ומזג אוויר חדש ומבוסס בינה מלאכותית שניתן לגלול מצדי המסך.

_OBJ

הגרסה החדשה של חלונות כוללת גם מגוון שיפורים בתחום הביצועים. העדכונים יהיו קטנים ב-40 אחוז ויתרחשו ברקע – כך שלא תצטרכו להפסיק את העבודה. בנוסף, מיקרוסופט מתחייבת להאריך את חיי הסוללה במכשירים ניידים הודות לניצול משאבים חכם יותר.

אם אתם חובבי גיימינג, תשמחו לשמוע שהאינטגרציה של קונסולת Xbox עלתה מדרגה. Xbox Game Pass, שירות המנויים של הקונסולה, הפך לחלק אינטגרלי ממערכת הפעלה. בנוסף, התכונה Auto HDR תפעל כל עוד המסך והמשחק תומכים בכך, וגם מהירות הטעינה של משחקים תשתפר באופן דרמטי – הודות לטכנולוגיית Direct Storage, שקיימת גם היא בקונסולות החדשות.