כניסתם של הנטבוקים לשוק המחשבים הניידים גילתה לכולנו שהכתף לא חייבת לכאוב כדי שנמשיך להיות מחוברים לאינטרנט כל היום. יתרונם הגדול של הנטבוקים, מלבד המחיר, היה המשקל הקל (סביב ק"ג אחד) שאיפשר לצרכנים לסחוב את המחשב איתם בתיק כל היום בקלות.
יצרניות המחשבים, שראו שהצרכנים אוהבים מוצרים קלים, החלו למזער גם את המחשבים הניידים הרגילים, והיום אפשר למצוא מגוון חביב של ניידים שמשקלם סביב 1.6 ק"ג.
ברוב המקרים מדובר במחשבים עם מסך בגודל 12 אינץ', מקלדת בגודל בינוני אך נוחה לתפעול, ויכולות חומרה טובות.
HP, דגם 2530p: התמורה הכי טובה עבור הכסף
ציון: 8.5
מחיר: 8,000 שקל
מסך: 12.1 אינץ'
משקל: 1.45 ק"ג
כונן קשיח: 120 ג'יגה
סוללה: 4 שעות
לכל היצרניות יש דגמים שהם מחשיבים כפרימיום. דגם 2530P מסדרת EliteBook של HP הוא אחד כזה, ומציע עיצוב אלגנטי ויוקרתי. משקלו מאפשר לסחוב אותו יחסית בקלות וליהנות מיכולות של מחשב נייד רגיל, מעט כבד יותר מנטבוק.
נתונים טכניים: מסך 12.1 אינץ', מעבד אינטל Core 2 Duo, מדגם L9400 במהירות 1.86 ג'יגה הרץ ו-2 ג'יגה זיכרון (RAM), כונן קשיח בנפח של 120 ג'יגה וכונן דיסקים לצריבה. חבל רק שהכונן נפתח החוצה והוא לא פנימי (בדומה להכנסה של דיסק במערכת ברכב). מערכת ההפעלה - חלונות 7 בגרסת Enterprise. יש גם קורא טביעות אצבע ואין חיבור HDMI.
מסך: איכות התמונה טובה, אבל לא מבריקה, אלא מראה מט.
סוללה: קצת יותר מ-4 שעות כשהמחשב מוגדר ליכולות המיטביות (עם חיבור לאינטרנט האלחוטי).
עיצוב: הדגם מגיע ברובו בגימור מתכת כסופה ומחוספסת, המשולבת גם בחלק החיצוני של המחשב וגם בחלק התחתון של המקלדת. תחתית המחשב עדיין מגיעה במראה שחור פלסטיקי והכפתורים ממשיכים את העיצוב הפשוט. לא ברור למה HP לא שמרה על המראה המתכתי והכסוף בכל המחשב. אין תאורה אחורית במקלדת, אך במקום זה חשבו ב-HP על רעיון לא ברור ולא ממש מחמיא לחברה - מנורת שולחן קטנה הממוקמת בחלק העליון של המסך (לצד עדשת המצלמה), שאמורה לשמש לתאורה במקומות חשוכים. בחלק העליון של המקלדת יש כפתורי מגע מוארים לצורך שליטה בווליום ובאינטרנט האלחוטי.
בשורה התחתונה: הדגם מציע נוחות, עיצוב סביר ואת רוב דרישות החומרה שתצטרכו.
דל, דגם E4200: לא משקיעים בפרטים הקטנים
ציון: 8
מחיר: 9,550 שקל
מסך: 12.1 אינץ'
משקל: 1 קילו
כונן קשיח: 120 ג'יגה
סוללה: 3.5 שעות
המחשב של דל, מסדרת Latitude העסקית של החברה, היה הקל ביותר מהדגמים שנבדקו - רק 1 ק"ג. אפשר לסחוב אותו בקלות בתיק ולהרגיש כאילו אנחנו מסתובבים עם נטבוק.
נתונים טכניים: מסך 12.1 אינץ'; מעבד אינטל Core 2 Duo, מדגם U9600 במהירות 1.60 ג'יגה הרץ; 3 ג'יגה זיכרון (RAM); כונן קשיח בנפח של 120 ג'יגה. מערכת ההפעלה - חלונות XP. כונן הדיסקים חיצוני, כך שיש לסחוב אותו בעת הצורך.
מסך: איכות התמונה לא מאוד מוצלחת.
קישוריות: יש יכולות תקשורת בסיסיות כמו בלוטות' ו-WiFi, אולם אין מודם סלולרי פנימי אלא רק רק חיווי של אייקון סלולרי לצד המקלדת וחריץ לכרטיס SIM. המודם הסלולרי נשאר איפשהו בשדרוגים בתשלום נפרד. אי-אפשר היום למכור מחשב פרימיום או מחשב שמיועד למנהלים ללא מודם סלולרי פנימי. זה פשוט זלזול בלקוח.
מה יש? כפתור הפעלה מהיר לאאוטלוק, מבלי להפעיל את כל המחשב.
מה חסר? אין מצלמת אינטרנט פנימית המשולבת במסך, יכולת שהפכה כבר לסטנדרט בשנים האחרונות.
עיצוב: מגיע בכחול, אדום ושחור. העיצוב יוצר תחושה פלסטיקית זולה מעט, כאילו מדובר במחשב נייד לצעירים ולא מחשב עסקי למנהלים. כמו כן, בניגוד לחלק החיצוני הצבעוני, החלק הפנימי אפור כהה, מה שנתן תחושה קודרת מעט בזמן השימוש.
יש תאורה אחורית במקלדת, המאפשרת לעבוד במקומות חשוכים כמו חדרי ישיבות, אך בדל ישראל לא חשבו על הלקוח המקומי והתאורה האחורית לא פועלת על הכפתורים בעברית.
בשורה התחתונה: התמורה למחיר יחסית נמוכה. לא מדובר בדגם למנהלים ניידים שרוצים גם עיצוב.
סוני, דגם Z540 VAIO: מסך HD ועיצוב מוצלח
ציון: 8.5
מחיר: כ-11,000 שקל
מסך: 13.1 אינץ'
משקל: 1.5 ק"ג
כונן קשיח: 250 ג'יגה
סוללה: 3 שעות
ה-Z540 הוא גרסת המנהלים לסדרת המחשבים של סוני - VAIO. עד לפני כמעט שנה, סוני לא שיחקה בארץ, וכרגע לא נראה שהיא דוחפת את עצמה לתחרות עם שאר השחקנים בשוק.
נתונים טכניים: מעבד אינטל Core 2 Duo, מדגם P8600 במהירות 2.40 ג'יגה הרץ ו-4 ג'יגה זיכרון (RAM), כונן קשיח בנפח של 250 ג'יגה וכונן דיסקים לצריבה. חבל רק שהכונן הנמצא נפתח החוצה והוא לא פנימי (בדומה להכנסה של דיסק במערכת ברכב). מערכת ההפעלה של המחשב היתה חלונות ויסטה ביזנס.
מקלדת: נוחה במיוחד. אזור המקלדת נראה טוב בהרבה בהשוואה לניידים של יצרניות אחרות. חבל שסוני לא טרחה לשלב תאורה אחורית. * קישוריות: בלוטות', WiFI. אחד החסרונות המעצבנים של המחשב הזה הוא שהוא מגיע עם מודם סלולרי פנימי בטכנולוגיית EV-DO, בה הרשת הישנה של פלאפון פועלת. הסיבה לכך שהוא מגיע עם מודם כזה היא שיתוף פעולה של סוני עם מפעילת הסלולר האמריקאית ספרינט. החיסרון מבחינת הלקוחות הישראליים הוא שמודם בטכנולוגיית HSDPA היה מאפשר גם להשתמש ביכולת הזו בארץ בקלות. בישפאר ציינו שאין דרך להפעיל כרגע את המודם שנמצא בתוך המחשב. חבל רק, שהלקוח משלם במקרה הזה, על פריט חומרה, שהוא בכלל לא יכול להשתמש בו.
סוללה: הנקודה החלשה היא הסוללה, שתחזיק מעמד רק כ-3 שעות כאשר המחשב מוגדר ליכולות המיטביות שלו.
עיצוב: המראה אלגנטי, אך קצת שמרני.
בשורה התחתונה: הביצועים מוצלחים, אבל המחיר הגבוה והסוללה החלשה הופכים את הדגם קצת לבעייתי למשתמשים הניידים.
טושיבה, דגם R600-10U: הסכום יוקרתי, העיצוב פחות
ציון: 7.5
מחיר: 9,500 שקל
מסך: 12.1 אינץ'
משקל: 1.1 ק"ג
כונן קשיח: 160 ג'יגה
סוללה: 3.5 שעות
טושיבה R600-10U מסדרת ה-PORTEGE הוא נייד במשקל של נטבוק - הוא שוקל 1.1 קילו בלבד, והעיצוב הכסוף מספק לו מראה יחסית אלגנטי, בניגוד לחלק גדול מהמחשבים במראה שחור מט משעמם. הדגם הגיע עם מערכת ההפעלה של מיקרוסופט - חלונות ויסטה, כאשר צריך לזכור שחלונות 7 יכולה לשפר מעט את זמן הסוללה ואת מהירות התגובה שלו.
נתונים טכניים: מסך 12.1 אינץ', מעבד אינטל Core 2 Duo, דגם U9300 במהירות 1.2 ג'יגה הרץ, 2 ג'יגה זיכרון וכונן קשיח של 160 ג'יגה.
מסך ומקלדת: המסך מאפשר לצפות בתצוגה נוחה של עמודי אינטרנט, מסמכי וורד וכמובן גם סרטים. איכות המסך לא מוצלחת לטעמנו ולעתים חשוכה מדי, אפילו שהגדרנו את המחשב לתאורה הבהירה ביותר. המקלדת, המושפעת ישירות מגודל המסך, קצת קטנה, אבל אפשרה הקלדה נוחה, ללא כאבי ידיים.
יכולות נוספות: ה-R600 מגיע עם כונן דיסקים פנימי הנפתח החוצה. תכונה אחרת של המחשב היא מנגנון ששומר על הכונן הקשיח בעת תנועה. קישוריות: מודם סלולרי פנימי המאפשר להתחבר לאינטרנט הסלולרי וכך לחסוך את ההוצאה על קניית מודם חיצוני. מלבד זה, כמובן שאתם תוכלו למצוא כאן תקשורת בלוטות' ואינטרנט אלחוטי (WiFi).
סוללה: בהגדרות המקסימליות, כולל שימוש באינטרנט אלחוטי, הסוללה תחזיק 3.5 שעות.
עיצוב: למרות מחירו הגבוה, המראה פלסטיקי וזול. מצד אחד העיצוב אלגנטי, ומצד שני, חלקים מסוימים בעיצוב פשוט צועקים שלא מדובר במוצר יוקרתי. למשל, כפתור הווליום הוא מעין גלגלת שמזכירה כפתור של טרנזיסטור ישן.
בשורה התחתונה: ה-R600 מגיע במשקל קל ובעיצוב שמאפשר להכניס אותו בקלות בתיק או להסתובב איתו ביד. מצד שני, יש לו מספר חסרונות בנוגע לעיצוב ולאיכות המסך, שפוגעות בתוצאה הסופית.