מפריע לי: דיווחים בזמן אמת

רמזור תקול, ברז דולף או פח העולה על גדותיו: כולכם ודאי מכירים את הסיטואציות הלא כל כך נעימות בהן אנחנו נתקלים במפגעים בטיחותיים באמצע היום, ואז עולה השאלה: לדווח או לא לדווח. סביר להניח שגם אתם נמנים על הישראלים הטובים שמגדילים ראש ומתקשרים למוקד העירוני, אבל האם זה אומר שאתם צריכים לשלם על כך בזמני המתנה ארוכים?

"מפריע לי" היא אפליקציה לדיווחים על מפגעים בדיוק כמו אלה. כל שעל המשתמש לעשות הוא להזין את פרטי המפגע בצירוף תמונה - ולשלוח אותו לגורם הרלבנטי באפליקציה (לדוגמה: מועצות מקומיות, תאגידי מים, חברת החמשל ועוד), כשלאחר מכן הפניות יועברו להמשך טיפול ישירות לגורם המתאים. האפליקציה פועלת בשקיפות מלאה ונותנת למשתמש את האפשרות האם להישאר בעילום שם או לחשוף את שמו. בנוסף גם קיימת אפשרות לצפות בכל הפניות הפתוחות. אז קדימה לאזרחות טובה.

לאנדרואיד, לאייפון.

מדור אפליקציות
מפריע לי

 

SeeYo: מפגשים חברתית

קבעתם עם החברים לאכול במסעדה, הזמנתם שולחן והכל כבר מוכן, ואז מתחיל הסשן המוכר בוואטסאפ: "איפה אתה?", "מתי אתה מגיע?", "נו, אני מתייבש פה". מעתה, SeeYoo לשירותכם. מדובר באפליקציית המשלבת פיצ'רים שלי אפליקציית המסרים הפופלרית וואטסאפ יחד עם וייז.

לאחר הזנת פרטי האירוע באפליקציה, המשתתפים והמיקום בו הוא נערך, יוכלו המשתתפים לשוחח ביניהם בצ'ט ולראות היכן כל אחד מהם נמצא ביחס למקום המפגש וזמן הגעתו. בנוסף, ניתן לשלוח באפליקציה הערות קוליות שיועברו לכל המשתתפים או באופן פרטני לכל אחד מהמשתתפים. יעיל במיוחד כשמחפשים את החופה של דני ויעל אי שם באולמי החורשה. 

 לאנדרואיד, לאייפון.

מדור אפליקציות
אחי, איפה אתה?
 

 

Enlight: עיבוד תמונות

אפליקציית הצילום הישראלית Enligt היא למעשה שילוב מתוחכם במיוחד של מספר אפליקציות צילום שונות, אך גולת הכותרת של האפליקציה עצמה היא מעין פוטושופ נייד ישירות בסמארטפון האישי שלנו. מלבד אפשרויות העריכה המוכרות הקיימות באפליקציות כגון כיוונון החשיפה, איזון הלובן והבהירות ועוד, ישנם באפליקציה כלים מיוחדים שיאפשרו למשתמשים לשלב מספר תמונות יחדיו, לשלב בהן אפקטים שונים עד כדי הפיכת התמונה למשהו אחר ובמימד אחר, ובנוסף כמובן להוסיף גם טקסט ומלל ראוי.

למעשה, ניתן להשתמש באפליקציה כיד הדמיון הטובה ולייצור אין ספור עיצובים עד כדי כך שייראו אמיתיים ולא כעיצוב. הרי, מי לא היה היה רוצה להצטלם בשכונה ולהשוייץ בפני כולם כאילו הוא הצטלם בחזית מגדל אייפל? מתאים לחובבים וגם לבעלי היד היותר מאומנת.

לאייפון.

מדור אפליקציות
הופכים לאמנים

 

YapQ: מדריך התיירים הפרטי שלכם

במבט לאחור, הסמארטפון החליף לא מעט דמויות אנושיות בהווי התרבותי שלנו. בזמנים של היום בו התלמידים לומדים באמצעות אפליקציה המחליפה לעיתים את המורה האישי - השמיים הם הגבול. אולם, נראה כי נותר עוד נדבח אחד אליו טרם הגיעו הסמארטפונים, והם מדריכי התיירות.

אפליקציית YapQ הישראלית שהושקה אשתקד, משמשת כמדריך התיירים האישי שלנו. האפליקציה משתמשת למעשה בחיישן המיקום הקיים במכשירים החכמים ומאתרת נקודת עניין בקרבתו של המשתמש שלדעתה עשויות לעניין אותו. כך, לדוגמא, אם נבקר בעיר פיזה באיטליה, תמליץ לכם האפליקציה על המגדל הנטוי לצידו ושורה של אתרים נוספים בקרבת מיקום.

בנוסף, האפליקציה גם תקריא בקול אנושי, בשש שפות לבחירה כולל עברית, את היסטוריית האתר הקרוב וכן מספר פרטים נוספים רלבנטים אודותיו, או לחילופין המשתמש יוכל לקרוא את הכתוב בלבד ללא הקראה. ראוי לציון אולם שהאפליקציה מושכת את המידע בחלקו הגדול מהאנציקלופדיה האינטרנטית ויקיפדיה ואי לכך תהיו חייבים להשתמש בחיבור לרשת, אך ניתן יהיה להתגבר על המכשול בעזרת רכישה פנימית מתוך האפליקציה והורדת מפות לשימוש במצב לא מקוון.

נוסף למבנים הפתוחים, האפליקציה תוכל גם לשמש כמדריך במספר מוזיאונים בעזרת טכנולוגיית ה-iBeacons הקיימת במכשירי האייפון. משתמשי מערכת האנדרואיד יצטרכו להתאמץ מעט ולסרוק ברקוד מיוחד על מנת להשתמש בתכונה זו.

לאנדרואיד, לאייפון

 

Squeeck: הכה את המומחה

כל הזמן עולות לנו שאלות: מה הטלפון שהכי כדאי לקנות, מה יש לעשות בצפון, מה כדאי ללמוד ועוד. שאלות, שחלקכם וודאי נתקל בהן והדרך הכי טובה לקבל עליהן תשובה, היא כמובן לפנות לחוכמת להמונים.

Squeeck הישראלית, עושה בדיוק את זה והיא מאפשרת למשתמש לשאול שאלות ולקבל תשובות בכל תחומי החיים, החל מבעיות טכניות, טיולים, טלוויזיה, הורות, לימודים, אומנות, בעלי חיים, קרירה ועוד ועוד. האפליקציה אף מאפשרת לקבוע חתך ספציפי לשאלות, וניתן לקבוע רדיוס מסביב ליעד מסוים במדינה כלשהי בעולם, בין אם זה בעברית או באנגלית, וגם היא מאפשרת לתרגם באופן אוטומטי את השאלות לשפה המדוברת באותה המדינה. יש לכם שאלות נוספות?

לאנדרואיד

מדור אפליקציות
אל תעשו גוגל, תשאלו אנשים