איפהשהו באחת המגירות בבית שלכם כנראה שוכן אוצר אבוד של זהב, ומעלה אבק. קחו מפה שעליה מסומן X, את חפירה ומצאו את האייפון או האייפונים הישנים שלכם - כי סביר להניח שהחלפתם אותם פעם בשנתיים-שלוש - ככה אפל בעצמה אומרת

האמת, הסכום כנראה לא יהיה גבוה עבורכם (באייפון שלכם יש כ-30 מיליגרם זהב בלבד, ברכיבי האלקטרוניקה) ולא יהיה פשוט לחצוב החוצה את החומרים היקרים באמצעים ביתיים, אבל במצטבר זה שווה לחברת אפל לפרק לגורמים את משקולות הנייר שלכם, שפעם היו המכשיר הכי מהיר והכי משוכלל.

אין תמונה
רז שמואלי, עטיפת אלבום הבכורה "יריות באויר"

החברה דיווחה (PDF) שבמחזור אייפונים ישנים במהלך 2015 הצליחה לחלץ 2,204 פאונד (כטונה) של זהב. לפי מחיר עדכני של זהב, זה יוצא שווי של סביב 40 מיליון דולר. בשביל חברה שמרוויחה 18 מיליארד דולר ברבעון אחד, הזהב ספציפית הוא באמת כסף קטן. המספרים מראים, בין השאר, את יכולות המחזור המרשימה של אפל.

בחודש שעבר אפל הציגה את ליאם - רובוט שיודע לפרק אייפונים לכל הגורמים שלו בשביל להפריד את החלקים והחומרים שממנו הוא עשוי, והוא מסוגל לפרק 1.2 מיליון אייפונים בשנה - כרגע פועלים שני אבות טיפוס של ליאם בקליפורניה ובהולנד. אפל לא פירטה כמה אייפונים היא פירקה עם ליאם או בטכנולוגיות הישנות יותר, אך אמרה שכלל המוצרים שהגיעו אליה למיחזור במהלך 2015 שקלו יחד כמעט 90 מיליון פאונד (כ-40,000 טונות).

מתוכם בסך הכל חולצו 61,357,800 פאונד (כ-27,831 טונות) של חומרים. למעט זהב, אפל חילצה גם פלדה, פלסטיק, זכוכית, אלומיניום, נחושת וחומרים נוספים, שחלקם כנראה ישמשו כחומרי גלם למוצרים הבאים שלה, או ייעשה בהם שימוש אחר, במקום לזרוק אותם לאתרי פסולת.

אפל צירפה לדו"ח שפירסמה גם נתונים על צריכת החשמל באנרגיה מתחדשת, ואנרגיה סולרית, וטוענת שיש וירידה משמעותית בפליטת מזהמים ממפעליה, בשביל לנסות ולהראות שהיא ידידותית לסביבה ככל שניתן.