כמעט בכל אפליקציה שתפעילו באייפון בימים הקרובים, החל מווייז ופייסבוק ועד האפליקציה לכושר שאתם מפעילים פעם בשנה, תקבלו את ההודעה הבאה: "[שם היישום] מבקש להשתמש ב-Bluetooth". זה נשמע מלחיץ וחטטני, אבל לאפל יש סיבה להקפיץ את ההתרעה הזו, ויש סיבה שאתם צריכים, ברוב המקרים, לבחור "אל תאפשר".
למה זה קורה פתאום?
יש אפליקציות שלגטימי לתת להן גישה לבלוטות׳ - למשל אפליקציה ייעודית לאוזניות, או כזו שמתחברת לשעון הכושר שלכם - בשביל לסנכרן את המידע. כמעט בכל שאר האפליקציות זה לא באמת משרת אתכם באופן ישיר. זה מיועד אך ורק לאתר את המיקום שלכם ולמסור אותו לאפליקציה - ואתם ממש לא חייבים לתת אותו.
למה צריך מיקום דרך בלוטות'? אם ה-GPS סגור, או שאתם מונעים גישה למיקום באפליקציות מסוימות, אפשר לאתר את המיקום שלכם דרך ווייפיי או בלוטות.
בווייפיי - בעל האפליקציה פשוט צריך להכיר את הרשתות מסביב. בשביל לאתר אתכם עם בלוטות׳, אפשר לשים נניח ברחוב הרצל בפתח תקווה, מכשיר בלוטות׳ זעיר ששמו ״הרצל - פתח תקווה״. אם האפליקציה זיהתה אותו בסביבה, היא יודעת שאתם שם. זה קורה בין השאר בקניונים וחנויות בארה״ב - בפתח תקווה, ספציפית, לא מצאנו משדר כזה. אבל בהחלט אפשר לשים אחד.
אפל שדרגה את אפשרויות הפרטיות ב-iOS 13, ולכן מתריעה בפניכם, עבור כל אפליקציה בנפרד, שהיא מבקשת גישה לבלוטות׳. זו הסיבה שכל כך הרבה הודעות קופצות אחרי השדרוג של מערכת ההפעלה. אפל מזהירה אתכם שיש פה יישום שאולי לא צריך גישה לבלוטות' ונותנת אפשרות לבחור למי לתת גישה, ולמי לא.
מה צריך לעשות?
אפשר פשוט לסרב לגישה (ללחץ ״אל תאפשר״) ברוב המקים. אלא אם זו אפליקציה ספציפית ששייכת לאוזניות, לשעון, או לאביזר חיצוני אחר. אפילו אפליקציות המוזיקה כמו ספוטיפיי ויוטיוב לא צריכות גישה ישירה לבלוטות׳, בשביל שתוכלו לשמוע מוזיקה באוזניות - הזרמת המוזיקה נעשית דרך מערכת ההפעלה עצמה. גם ביוטיוב וספוטיפיי אפשר לבחור "אל תאפשר".
כך או כך, אם תראו שאפליקציה מסויימת לא מתפקדת כראוי אחרי שחסמתם לה גישה לבלוטות׳, וכן היה צריך חיבור כזה, תמיד אפשר לגשת להגדרות - ולפתוח את הגישה משם באופן פרטני.