כשהמוסכניק נוסע איתכם
כמה פעמים הגעתם למוסך והרגשתם שעובדים עליכם? ככה זה כשלרובנו אין את הידע לאבחן תקלות שונות ברכב. אפליקציית אנג'י מסתמכת על רכיב ייעודי המתחבר באלגנטיות למחשב הרכב. את הרכיב ניתן להזמין תמורת תשלום סמלי מאתר אנג'י ותפקידו לשדר לאפליקציה נתונים אודות מצבו המכני של הרכב.
האם לחץ השמן תקין? כיצד מתפקד המצבר? מהי צריכת הדלק הממוצעת ליום, לשבוע ולחודש? את כל הנתונים הללו מרכזת האפליקציה, לצד סריקה כללית של מצב הרכב. לאחר איסוף הנתונים ניתן יהיה לקבל הצעות מחיר ממוסכים הנמצאים באזור ולנווט אליהם. כמו כן, תוכלו לקבל המלצות למרכיבי הטיפול התקופתי הבא. כשאתם יודעים בדיוק מה מצב הרכב - המוסכניק יתקשה לעבוד עליכם.
להורדה: אנדרואיד
לא שוכחים את הילדים באוטו
לצערנו, בשנים האחרונות שמענו על מקרים רבים בהם נשכחו ילדים ברכבים חונים, וחלקם קיפחו את חייהם. מיטב המוחות ניסו למצוא פתרונות לתופעה המטרידה ואפליקציית Don,t forget kids in the car היא אחת מאותם פתרונות.
האפליקציה מנצלת את העובדה שרבים משתמשים בדיבורית בלוטות' כשהם נוהגים. כאשר הנהג מחנה את הרכב, יוצא ומתרחק ממנו, מזהה האפליקציה שהדיבורית יצאה מטווח הקליטה ומתזכרת את המשתמש בקול ילדותי שלא לשכוח ילדים ברכב. כמו כן, ניתן להקליט תזכורת אישית בקולכם - או בקולם של ילדיכם.
להורדה: אנדרואיד
אין סיבה להילחץ
אפליקציית "מה הלחץ" נועדה לעשות חיים קלים לאלו שלא יודעים באיזה לחץ אוויר הם אמורים לנפח את צמיגי הרכב שלהם. האפליקציה, הזמינה רק למכשירי אפל, פשוטה לשימוש ומעוצבת היטב. המשתמש נדרש לבחור את יצרן הרכב, את הדגם ואת מידת הצמיג. אלו שלא שולטים במידע הזה יוכלו להיעזר בלוגו שמופיע לצד שם היצרן, הן באפליקציה והן על הרכב. את מידת הצמיג ניתן לזהות לפי המספרים המופיעים על הצמיג ובכמה לחיצות פשוטות (על המסך, לא הצמיג) יקבל המשתמש את הלחץ הנכון לניפוח בגלגלים הקדמיים והאחוריים.
להורדה: iOS
מחזיקים את ההגה בשתי ידיים
על אפליקציית BipIt הישראלית דובר ונכתב הרבה, ובצדק: זוהי אפליקציה שמגבירה באופן מובהק את הביטחון בכבישים. אם תרצו, מדובר בסירי הישראלית, כלי שהופך את המכשיר החכם שלכם למכשיר הנשלט באמצעות פקודות קוליות בעברית. רוצים לחייג לסבתא מלכה? כל שעליכם לעשות הוא ללחוץ לחיצה פשוטה ומהירה על כפתור הדיבור ולהגיד "התקשר לסבתא מלכה". האפליקציה תבצע את אשר פקדתם עליה ותתן לכם אפילו אפשרות לאשר או לבטל את הבחירה במשך כמה שניות לפני ביצוע השיחה.
באותו אופן ניתן גם להכתיב הודעות טקסט, לשמוע הודעות כתובות שהתקבלו בוואטסאפ, לנווט באמצעות ווייז, לקבוע תזכורות, לנגן שירים וסרטונים מיוטיוב ואף לצלם. לאחרונה נוספה גם האפשרות לתרגם משפטים שאמרתם לשפות זרות בלחיצת כפתור. אז כיצד אומרים בצרפתית "סליחה, איך מגיעים לשאנז אליזה?" פשוט לחצו לחיצה קצרה על הכפתור ואימרו "תרגם לצרפתית 'סליחה, איך אני מגיע לשאנז אליזה?'". התשובה תגיע מהר מאוד.
גם ווייז מתרעננת
את תוכנת הניווט הפופולארית Waze לא צריך להציג, אך לא ניתן לכתוב כתבת אפליקציות לרכב מבלי להתייחס אליה כלל. השבוע זכתה האפליקציה שדרוג עיצובי משמעותי והיא אינה מציגה עוד את העיצוב הישן והמוכר. בתחילה חשים בשינוי משתמשי אפל, אך בקרוב, כך מבטיחים מפתחי Waze, יוכלו לשמוח גם משתמשי אנדרואיד כשיאמצו את השינוי העיצובי המרענן.