אפליקציית Sekura, שנולדה מהצורך של רותם שוחט ללכת לבדה ולהרגיש בטוחה, צוברת תאוצה ומגיעה לעוד ועוד נשים, ועכשיו גם מתווסף פיצ'ר חדש: המפה הבטוחה. שוחט אף השיקה קמפיין אינסטגרם, שבו נשים מספרות איך האפליקציה תרמה לתחושת הביטחון שלהן
NEXTER | פורסם 21:44 11.08.19 | עודכן 09:25 12.08.19
לפני מספר חודשים השיקה רותם שוחט, יחד עם בן זוגה המתכנת, נדב לכיש, את אפליקציית Sekura, שנוצרה במטרה לסייע לנשים ולנערות להרגיש בטוחות יותר בסיטואציות מסוימות כמו הליכה לבד בלילה או ברחוב חשוך. לאפליקציה יש כרגע ארבע פונקציות: סאונד של שיחה נכנסת, צליל אזעקה או משטרה, שליחת מיקום לעד שלושה אנשי קשר, ושיחה למספר חירום – של המשפחה או של איש קשר שמגדירים מראש.
"ישנו גם פיצ'ר חדש, שמאפשר לנערות ונשים לסמן רחובות חשוכים", סיפרה שוחט ל-next. "יש אילוסטרציה של מפה, וכאשר מישהי הולכת ברחוב חשוך, היא לוחצת על כפתור והמידע מגיע אלינו, על מנת שניצור מפות בטוחות לנשים. כמו שיש במפות את הדרך הקצרה ביותר- אצלנו תהיה הדרך הבטוחה ביותר".
נשים לא מסתובבות עם הטלפון בתיק? "לא, נשים מחזיקות את הטלפון ביד, מהפחד. או שאנחנו מדברות בטלפון, או שאנחנו עושות את עצמנו מדברות בטלפון, או מחזיקות מפתחות. Sekura אמורה לתת את המענה הזה של לחיצה מידית, והאישה מרגישה יותר בטוחה. כאשר מישהי יוצאת מחברה או מבילוי, היא שולחת את המיקום שלה ואז יודעים איפה היא נמצאת".
לאחרונה שוחט החלה בקמפיין אינסטגרם שמעורר מודעות ומזמין נשים לשתף חוויות מהאפליקציה ואיך היא סייעה להן. הקמפיין הקפיץ את האפליקציה ברשימת ההורדות והיא הורדה על ידי משתמשות מכל העולם.
ע"פ נתוני הלמ"ס, בשנת 2018, 19 אלף נשים וגברים נפגעו מעבירות מין, כגון מעשה מגונה, ניסיון אונס או אונס. כ-153 אלף בני אדם, שהם 2.7% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל, חוו הטרדה מינית, הכוללת רמיזות והערות מיניות או הצצה. בסקר שערכה הלמ"ס השיבו 84.4% מהנשאלים כי הם מרגישים בטוחים ללכת לבד באזור מגוריהם בשעות החשכה. עם זאת, בשאלה זו נמצא פער משמעותי בין נשים וגברים: בעוד 91.2% מהגברים מרגישים בטוחים ללכת לבד בחשכה, רק 77.7% מהנשים מרגישות כך.