לפני מספר חודשים השיקה רותם שוחט, יחד עם בן זוגה המתכנת, נדב לכיש, את אפליקציית Sekura, שנוצרה במטרה לסייע לנשים ולנערות להרגיש בטוחות יותר בסיטואציות מסוימות כמו הליכה לבד בלילה או ברחוב חשוך. לאפליקציה יש כרגע ארבע פונקציות: סאונד של שיחה נכנסת, צליל אזעקה או משטרה, שליחת מיקום לעד שלושה אנשי קשר, ושיחה למספר חירום – של המשפחה או של איש קשר שמגדירים מראש.

"ישנו גם פיצ'ר חדש, שמאפשר לנערות ונשים לסמן רחובות חשוכים", סיפרה שוחט ל-next. "יש אילוסטרציה של מפה, וכאשר מישהי הולכת ברחוב חשוך, היא לוחצת על כפתור והמידע מגיע אלינו, על מנת שניצור מפות בטוחות לנשים. כמו שיש במפות את הדרך הקצרה ביותר- אצלנו תהיה הדרך הבטוחה ביותר".

View this post on Instagram

שמי רותם שוחט ואני היזמת של אפליקצית סקורה. מספר הפעמים בהם הרגשתי צורך באפליקציה כמו סקורה הוא אינסופי. כשהייתי נערה (כשעוד לא היו סמארטפונים) וחזרתי מאוחר בלילה מחברה בישוב. כשהייתי חיילת ונשארתי האישה אחרונה בתחנת האוטובוס מפחדת ללכת לשירותים לבד. בהליכה יומיומית ברחוב כשמישהו זורק לי הערה ואני מאוד רוצה לענות לו אבל ממשיכה ללכת במהירות. התחושה הזאת, הסתבר לי לא מזמן היא לא רק שלי. פעמים רבות פשוט לא נעים לנו לנוע במרחב הציבורי. הצורך הזה הוביל לסקורה -אפליקציה שפיתחתי יחד עם בנזוגי. היא בחינם כי אנחנו מאמינים שאף נערה או אישה לא צריכה לשלם על תחושת הביטחון שלה. היא פשוטה לשימוש במצבי לחץ והיא נשארת על המסך כל זמן ההליכה ולא עוברת לרקע. תורידו אותה כי היא חיונית למקרים בהם אתן חשות לא בטוחות ואני מקווה שיום אחד נרגיש שאנחנו לא זקוקות לה יותר. לינק להורדה בביו. #sekurapp #shareyourstory #womensafety #empowerment #travelingalone My name is Rotem Shochat and I am the initiator of Sekura app. The number of times I felt I need an app like Sekura is endless. When I was a girl (back then we didn't have smartphones yet) and I returned late at night from a friend. When I was a soldier and I was the last woman at the bus stop, afraid to go to the toilet alone. Walking daily on the street when someone throws a sentence at my direction and I really want to answer him but I keep going fast. That feeling, it turned out recently, is not just mine. This need led to Sekura - an app I developed with my partner. It's free because we believe no girl or woman should pay for her sense of security. It's simple to use in stressful situations and stays on the screen while walking and doesn't go into the background. Download it because it is essential in cases where you feel unsafe and I hope that someday we will feel that we do not need it anymore.

A post shared by Sekura (@sekurapp) on

נשים לא מסתובבות עם הטלפון בתיק?
"לא, נשים מחזיקות את הטלפון ביד, מהפחד. או שאנחנו מדברות בטלפון, או שאנחנו עושות את עצמנו מדברות בטלפון, או מחזיקות מפתחות. Sekura אמורה לתת את המענה הזה של לחיצה מידית, והאישה מרגישה יותר בטוחה. כאשר מישהי יוצאת מחברה או מבילוי, היא שולחת את המיקום שלה ואז יודעים איפה היא נמצאת".

לאחרונה שוחט החלה בקמפיין אינסטגרם שמעורר מודעות ומזמין נשים לשתף חוויות מהאפליקציה ואיך היא סייעה להן. הקמפיין הקפיץ את האפליקציה ברשימת ההורדות והיא הורדה על ידי משתמשות מכל העולם.

View this post on Instagram

אני גרה בדרום תל אביב וכשעבדתי בבר בלילה תמיד חזרתי הביתה בשעות מאוחרות. אני רגילה לכך ששואלים אותי איך זה שאת גרה שם? זה לא מפחיד? בשבילי זה המקום שאני הכי אוהבת בעיר. לילה אחד חזרתי הביתה והייתי מרוכזת בטלפון שלי. בזווית העין קלטתי מישהו אורב לי מעבר לפינה. הוא הסתכל עלי וחזר להתחבא מאחורי פינה חשוכה. בהתחלה חשבתי שדמיינתי אבל אז קלטתי שזה אמיתי. באותו רגע הלב שלי דפק, קפאתי וחשתי בחרדה. החלטתי לקחת פניה לרחוב אחר, התקשרתי מיד לחבר והלכתי מהר הביתה. רק אחרי שהגעתי הביתה נשמתי לרווחה ואז הבנתי. הסיטואציה הזאת תופסת אותי ברגעים שאני לא מוכנה והחוסר אונים שאני נמצאת בו באותו רגע בשילוב עם פחד וזהות גוף יכול לשתק. סקורה היא אפליקציה שיכולה לתת משנה זהירות ולהגדיל את המודעות לסיטואציות בהן נשים מרגישות לא בטוחות במרחב הציבורי. העובדה שיש לי את האפליקציה והאפשרות לפעול איתה יכולה לעזור להגיב בלייב ולא בדיעבד. אני חושבת שהאפליקציה היא סופר מהותית ב2019, בתל אביב, בישראל ובכלל. @shanypearl • • #womensafety #shareyourstory #sakurapp #emergencyalert #feminist #empoweringwomen #nightwalk - I live in south Tel Aviv and use to work at a bar at night. I always came back late. I'm used to being asked how is it that you live there? Isn't that scary? For me, this is the best Place in town. one night as I walked home, I saw someone at the corner of my eye, he looked at me and returned to hide behind a dark corner. At first I thought I was imagining but then I realized it was real. My heart pounded, I froze and felt anxious. I decided to take another turn, immediately called a friend and went home quickly. Only after I got home I realized. This situation catches me in moments when I'm not quite ready and the helplessness I feel in at that moment combined with fear and body image identity can paralyze. Sekura can increase awareness and Having the app can help respond immediately. I think Sekura is a must in 2019, in Tel Aviv, in Israel and in general.

A post shared by Sekura (@sekurapp) on

View this post on Instagram

אני יעל, והסיפור שלי הוא לא סיפור אחד אלא התנהלות יומיומית שאימצתי לעצמי כל ערב בדרך חזרה הביתה מהצופים, מהחוגים או מחברות. בכלל לא חשבתי לעצמי אז שזה מוזר, זה היה נראה לי מאד טבעי לזייף את עצמי מדברת בטלפון עם אבא שלי, שבמציאות ניהל מפעל אבל בסיפור שלי ניהל תחנת משטרה, ולשאול אותו בקול הכי רם שיכולתי: ״אז מה אבא? כמה פושעים תפסת היום? אה אתה כאן? מעבר לפינה? תחכה לי אני מיד מגיעה!״ היום אני חושבת שאין שום דבר נורמלי בלגדול בחרדה תמידית לבטחון שלי, בין אם זה היה מוצדק או לא, ואני מקווה שיגיע היום שנרגיש מספיק בטוחות להסתובב בעולם בלי לבדוק כל רגע מי נמצא מאחורינו.. ... #sekura #womensafety #empowerment #safetyapp Hi, my name is Yael, and my story is not a single story but a daily practice that I adopted for myself every evening on the way back home. It seemed natural to me to fake talking on the phone with my dad, that in reality was a manager of a factory but in my story ran a police station, and asked him as loudly as I could: "So what's up Dad? How many criminals did you catch today? Oh are you here? around the corner? Wait for me I will arrive right away! " Today I think there is nothing normal about growing in constant anxiety for my safety, whether it was justified or not, and I hope that one day we will feel safe enough to walk and travel the world without checking every moment who is behind us.

A post shared by Sekura (@sekurapp) on

סטטיסטיקות

ע"פ נתוני הלמ"ס, בשנת 2018, 19 אלף נשים וגברים נפגעו מעבירות מין, כגון מעשה מגונה, ניסיון אונס או אונס.
כ-153 אלף בני אדם, שהם 2.7% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל, חוו הטרדה מינית, הכוללת רמיזות והערות מיניות או הצצה.
בסקר שערכה הלמ"ס השיבו 84.4% מהנשאלים כי הם מרגישים בטוחים ללכת לבד באזור מגוריהם בשעות החשכה. עם זאת, בשאלה זו נמצא פער משמעותי בין נשים וגברים: בעוד 91.2% מהגברים מרגישים בטוחים ללכת לבד בחשכה, רק 77.7% מהנשים מרגישות כך.

להורדת האפליקציה