מיליארד משתמשים אולי לא טועים, אבל זה עוזר לנו להכריע את ההתלבטות הקשה של 2016: וואטסאפ או מסנג'ר? לרובנו שתי האפליקציות האלו מותקנות על הסמארטפון אחת לצד השנייה, ומדי פעם אנחנו קופצים ביניהן. אבל מה בעצם ההבדלים ביניהם והאם עדיף לנו להעדיף אחת מהן על השנייה?

וואטסאפ מול מסנג'ר
האם באמת צריך את שתיהן?

חפרנו בשבילכם את כל מה שחשוב באפליקציות התקשורת של פייסבוק, כדי לעזור לכם להחליט מי יותר טובה ולאיזה סוג של שיחות.

הרשמה

וואטסאפ - ההרשמה לוואטסאפ תלויה אך ורק במספר טלפון. הדרך היחידה להתחבר לאפליקציה היא להכניס את המספר ולקבל הודעת אימות למכשיר.

מסנג'ר - גם למסנג'ר ניתן להירשם ולהתחבר באמצעות מספר טלפון - אבל זו עדיפות שנייה. הדרך הנפוצה והעדיפה להתחבר היא באמצעות חשבון הפייסבוק.

מציאת חברים

וואטסאפ - כדי למצוא חברים בוואטסאפ אתם חייבים שמספר הטלפון שבו הם התקינו את האפליקציה יהיה שמור בספר הטלפונים על המכשיר שלכם. יש לכם רק מספר במשרד? מספר של סלולרי פרטי והוואטסאפ מותקן על זה של העבודה או להיפך? תנחומינו.

מסנג'ר - במסנג'ר אפשר לתקשר עם כל מי שאתם יודעים או את שמו בפייסבוק או את מספר הטלפון שלו. אמנם, אם אתם לא חברים הוא יוכל לסנן את בקשת השיחה שלכם, אך זה עדיף על וואטסאפ, בה אי אפשר כלל להתחיל שיחה עם מי שאינכם מכירים.

מי מחובר?

וואטסאפ - כדי לראות אם חבר מופיע כמחובר צריך להיכנס לצ'אט איתו. כשחבר מקליד מוצגת הודעה גם בתוך השיחה וגם ברשימת אנשי הקשר

מסנג'ר - לצד כל חבר מוצג אייקון כחול אם הוא מחובר. כשאיש קשר מקליד מוצג חיווי רק בתוך השיחה ולא ברשימת אנשי הקשר.

מה אפשר לשלוח?

וואטסאפ - אפשר לשלוח רק סוגי קבצים שהאפליקציה תומכת בהם - תמונות, סרטונים או קול חדשים (כלומר בהקלטה מתוך האפליקצה) או קיימים (מהגלריה במכשיר), מסמכים, אנשי קשר או מיקום. קיימת הגבלה של עד 10 תמונות בהודעה אחת.

פייסבוק - בנוסף לכל סוגי הקבצים שקיימים בוואטסאפ, אפשר לשלוח גם גיפים, קישורים לקבצים משירותי אחסון, לערוך תמונות לפני השליחה ולשלוח אלמנטים נוספים מתוספים שניתנים להורדה. אין הגבלה על מספר תמונות להודעה, אך האפליקציה מצמצמת את גודלן.

אימוג'י

וואטסאפ - כוללת מאגר אימוג'י ענק ומעודכן, כולל תמיכה בשינוי צבע עור של אימוג'י פנים וידיים.

מסנג'ר - בנוסף למאגר אימוג'ים ענק ומעודכן, התומך גם בצבעי עור שונים לאימוג'י אנושיים, היא כוללת גם "סטיקרים" - ציורים ואנימציות שונים ומשונים של חיות וסמלים.

הודעות קוליות

וואטסאפ - לחצן ההקלטה נמצא לצד שדה הזנת ההודעה, כך שאפשר בלחיצה אחת להקליט ולשלוח הודעה קולית.

מסנג'ר - לחצן המיקרופון בחלון השיחה מפנה ללחצן ההקלטה, כך שדרושות שתי לחיצות כדי להקליט ולשלוח הודעה.

שיחות מולטימדיה

וואטסאפ - קוליות בלבד. עובדות לפי הדיווח גם על רשתות איטיות יותר וניתן לבחור בהגדרות בשיחות באיכות נמוכה יותר למי שזקוק לחיסכון בגלישה הסלולרית.

מסנג'ר - קול ווידאו. כבדות מאוד ולא עובדות טוב בקליטה גרועה או ברשת איטית.

שיחות מרובות משתתפים

וואטאפ - רק בצ'אט טקסטואלי, עד 256 איש בקבוצה.

מסנג'ר - מאות משתתפים בצ'אט טקסטואלי, שיחות קוליות עד 50 איש.

ציטוט

וואטסאפ - ניתן לענות להודעה ספציפית על ידי לחיצה ארוכה עליה ובחירה במענה. התגובה תופיע מתחת להודעה אליה היא מכוונת.

מסנג'ר - לא קיימת אפשרות לצטט הודעות, מלבד העתקת הטקסט שלהן והדבקתו בהודעה חדשה.

גיבוי ושחזור ההודעות

וואטסאפ - אם אתם רוצים לעבור מכשיר או לוודא שההודעות יישמרו אם יקרה לו משהו, אתם צריכים ללכת ולהפעיל גיבוי של ההודעות בשירות הענן של גוגל או אפל (לפי המכשיר), או להעתיק בעצמכם את הקבצים הרלוונטיים מהמכשיר למחשב או אמצעי אחסון אחר. שחזור דורש רצף פעולות ארוך ומסובך, שאם לא עוקבים אחריו בדיוק - מאבדים את כל ההודעות מהעבר.

מסנג'ר - לא צריך גיבוי. הכל בשרתים של פייסבוק, ולכן גם אם עברתם מכשיר יש לכם גישה לכל ההודעות בעזרת כניסה לצ'ט עם איש הקשר או הקבוצה המבוקשים וגלילה מעלה לאורך השיחה.

מעבר בין מכשירים

וואטסאפ - אפשר להשתמש רק בסמארטפון, ואם יש לכם שניים - וואטסאפ יעבוד רק על אחד מהם (אלא אם תפתחו חשבון נפרד לכל מכשיר). בכל פעם שעובדים מכשיר נמחקות כל השיחות אלא אם גיביתם ושחזרתם אותם, כפי שמוזכר בסעיף הקודם. קיימת גרסת דפדפן לשימוש במחשב, אך היא פועלת רק כל עוד הסמארטפון מחובר לרשת - מה שאומר ששימוש בוואטסאפ במחשב צורך סוללה בסמארטפון. הגרסה למחשב אינה תומכת בשיחות קוליות ובציטוט הודעות.

מסנג'ר - אפשר להשתמש בו מסמארטפון, טאבלט או מחשב ולעבור ביניהם באופן חופשי בזכות אפליקציות עצמאיות לכל פלטפורמה - רק מתחברים בכל מכשיר לחשבון הפייסבוק וממשיכים את כל הצ'אטים מהיכן שהפסקתם. הממשק האינטרנטי לדפדפן במחשב עצמאי ולא מבזבז את סוללת הסמארטפון. הכל עובד בכל המכשירים חוץ מהודעות קוליות, ובניגוד לאמונה לא חייבים להיכנס בשביל זה לפייסבוק.

פרטיות

וואטסאפ - התקשורת מוצפנת מקצה לקצה וההודעות נמחקות מייד לאחר המעבר בין המכשירים ואינן נשמרות אצל החברה או במקום כלשהו ברשת.

מסנג'ר - התקשורת לא מוצפנת, פייסבוק שומרת את כל ההודעות על השרתים שלה ויכולה לקרוא את ההודעות כדי להתאים לכם פרסומות.

מסקנות

שתי אפליקציות ההתכתבות והתקשורת המובילות די דומות אחת לשנייה, ככל שזה נוגע למה שהן מאפשרות לנו. בשתיהן אפשר לשלוח טקסט ומולטימדיה, בשתיהן אפשר לראות אם החברים קראו את ההודעות ששלחנו ובשתיהן יש דרך להשתמש גם ממחשב. ההבדלים הם בעיקר ביכולת לבצע שיחות וידאו וביכולת לעבור בין מכשירים בלי להסתבך, שקיימות רק במסנג'ר. בסופו של יום, מאחר ורוב החברים שלנו נמצאים בשתיהן, השאלה היא מי מהן יותר נוחה לנו בכל רגע.