במבט אחורה, ניקול ואברו בת ה-20 מסינסינטי היתה צריכה לדעת שמשהו לא בסדר בבחור שאיתו היא יוצאת: היו לו פרופילים בפייסבוק ואינסטגרם, אך הוא התעקש לשמור על הפרופילים האלה פרטיים - אפילו מבת זוגו.

שישה חודשים לתוך הקשר המוזר הזה, מצאה ניקול רשת חברתית אחרת שבה נחשף סודו של הגבר: אפליקציית התשלומים Venmo חשפה בפני ניקול כי אהובה מעביר באופן תדיר כסף לבחורה אחרת, בליווי תיאורים פלרטטניים. היא מצאה את הבחורה בפייסבוק - והפרופיל הגלוי שלה חשף כי היא מנהלת קשר עם אותו גבר שניקול חשבה לשלה. ניקול התעמתה עם הגבר, הוא הודה באשמה והקשר ביניהם הסתיים.

לפי כתבה שפורסמה אתמול (ג') באתר MarketWatch, ניקול אינה היחידה שגילתה אמת לא נעימה באמצעות ונמו. אפליקציית התשלומים הסלולרית נוסדה ב-2009 ונרכשה על ידי פייפאל ב-2013, ומטרתה לאפשר לאנשים להעביר כסף ישירות, בלי מזומן ובלי בנקים, באמצעות הסמארטפון. לפי הערכות, ב-2017 בוצעו דרכה העברות של 35 מיליארד דולר.

כדי למשוך את המשתמשים להיכנס אליה כמה שיותר, היא מציגה פיד - כמו זה של פייסבוק - אלא שבמקום סטטוסים הוא מראה מי מהחברים שלכם שלח או קיבל כסף ממי. הסכומים נותרים חסויים, אך תיאורי התשלום, עם האימוג'י המלווים אותם, גלויים לכולם כברירת מחדל.

כך, ב-2015 נעצר תלמיד אוניברסיטת קולומביה בחשד שסחר בסמים, ולפי הפרסומים הוא התגלה בגלל רפרנסים לסרטי סמים בפיד התשלומים שקיבל בוונמו.

אבי פאבר בת ה-19, סטודנטית באוניברסיטת אינדיאנה, סיפרה איך היא משתמשת בוונמו כדי לרגל אחר מחזרים מהעבר וההווה. כך, למשל, היא גילתה כי האקס שלה משלם על פיצות, המשחק Fortnite ומעביר כסף לבחורה אחת, שהיא כנראה החברה החדשה שלו. היא גם הציצה בפיד של חבר פוטנציאלי חדש וגילתה שהוא תרם לעמותה של בחורה אחרת - מה שעשוי להצביע על ניסיון להרשים את אותה בחורה.

"לא שאיכפת לי, זה פשוט מעניין לראות"., היא אמרה לאתר. "מה שאתם רואים באינסטגרם או פייסבוק זה מה שהם רוצים שתראו. אלו תמונות ערוכות שהם מעלים. אבל עם ונמו אלו אינטראקציות מאוד רגילות. זה מה שהם עשו ושילמו עליו".

בן ראיין, בן 28 מג'רזי שור, נתקל בוונמו בשמו של בחור איתו יצא במשך תקופה קצרה. "ראיתי את השם שלו צץ וחשבתי 'אווו, זה הולך להיות טוב'. לא האמנתי שאני עושה את זה. ישבתי על המיטה וגללתי", הוא סיפר. תחילה קינא בחבריו של בן הזוג לשעבר, אך עד מהרה שם לב לשימוש באימוג'י פתית שלג ברבים מהתשלומים שביצע הבחור. ראיין מציין שהאימוג'י הזה משמש בדרך כלל לציין עסקאות סמים, ולכן הוא שמח שהקשר ביניהם נגמר.

חלק מהמשתמשים מודים שהם משתמשים בוונמו בכוונה תחילה לחשוף בעיות של אנשים אחרים.

ורו אוסוריו וידטה, למשל, כתבה בטוויטר: "מכל האפליקציות החברתיות שאפשר לגלות בעזרתן שהאקס שלך לא אמר את האמת לגבי מערכות היחסים הקודמות שלו... ונמו סיפקה את הסחורה יותר מכפי שאינסטגרם וטוויטר אי פעם סיפקו אותה. תודה, ונמו, על חשיפת הקבלות שלהם בפומבי"


גולש אחר סיפר: "עמיתה לעבודה אמרה לי שהיא גילתה שהאקס בגד בה דרך ונמו! חבר'ה זה לא בטוח שם בחוץ!"

חשיפת ההעברות אינה חובה באפליקציה, אך היא מופעלת כברירת מחדל, וכדי לכבות אותה היה עד לאחרונה צורך לשנות שתי הגדרות שונות. בשנה שעברה ספגה החברה בשל כך תביעה מצד נציבות הסחר הפדרלית בארה"ב, שהסתיימה בפשרה.

ארין מאקי, דוברת מטעם ונמו, אמרה ל-MarketWatch כי "המשתמשים הפעילים ביותר שלנו בודקים את ונמו באופן יומיומי, והמשתמש הממוצע בודק את ונמו פעמיים או שלוש בשבוע - וזה לא רק כדי לבצע תשלומים, אלא כדי לראות מה החברים והמשפחה עושים".