שוק שירותי הזרמת המוזיקה נמצא ברתיחה בישראל. כמעט כל שירותי המוזיקה הענקיים כבר נמצאים כאן וכולם רוצים שתהפכו למנויים שלהם, ובדרך מורידים מחירים (אפילו לעומת רוב העולם) ויוצרים מבצעים שמזכירים יותר את זירת הקרב של חברות הסלולר.
צרכנים מסוימים עשויים לקפוץ בין שירות לשירות כדי לבדוק מיהו השירות המועדף עליהם, וכדי לנצל הטבות ומבצעים שונים. הבעיה היא שבכל פעם שתרשמו לשירות חדש, אתם מן הסתם “תאבדו” את המוזיקה שאגרתם בפלייליסטים, לעיתים לאורך שנים. זאת מאחר שהחברות יודעות שכך הן יכולות “לכבול” אתכם לשירות שלהן, ולכן רובן לא מאפשרות ייצוא פלייליסטים בקלות. אם גם אתם לא רוצים לבנות מחדש את כל הפלייליסטים שיצרתם באפליקציה חדשה, יש לנו את הפתרונות עבורכם.
קודם כל נגיד שיש לנו חדשות טובות, חדשות רעות, וחדשות קצת פחות רעות; החדשות הטובות הן שיש פתרונות שמאפשרים להעביר שירים מאפליקציה לאפליקציה, אפילו במכשירים שונים; החדשות הרעות הן שאין פתרונות חינמיים לרוב השירותים; החדשות הקצת פחות רעות הן שהמחירים של כל האפליקציות הם די נמוכים ולרוב עולים פחות מהמינוי החודשי שלכם, אבל הן לפחות משחררות אתכם מהכבלים לשירותים ספציפיים שאולי כבר לא מתאימים לכם.
Mooval – חינמית לחלוטין, אבל מעט מוגבלת
מובאל היא אחת האפליקציות הפשוטות והחינמיות היחידות שהופכות את מלאכת המעבר לפשוטה יותר, אבל היא יודעת לעשות זאת בין מספר שירותים קטן למדי. נכון להיום, מובאל תומכת במעבר מ/אל אפליקציות הסטרימינג ספוטיפיי, דיזר, Groove ואפילו Napster. כל מה שצריך לעשות הוא לבחור את השירות ממנו אתם רוצים לייצא את המוזיקה שלכם, לאחר מכן לבחור את השירות אליו אתם רוצים להעביר את המוזיקה, להתחבר אל שני השירותים דרך האתר, והוא כבר ישלים את הפעולה עבורכם. היא אפילו דורשת רק דפדפן אינטרנט, כך שלא תצטרכו להוריד אפליקציה כלשהי. פשוט, נוח, ובעיקר חינמי.
SongShift – להנות משני שירותים בו זמנית
סונגשיפט היא אחת האופציות הטובות ביותר להעברת פלייליסטים בין שירותים, אבל לצערי, בתנאי שאתם משתמשים במכשיר iOS (אייפון או אייפד). היא תומכת כמעט בכל השירותים לרבות אפל מיוזיק, ספוטיפיי, דיזר, פנדורה, טיידל, יוטיוב ועוד. אבל הפיצ’ר החכם ביותר בה, מיועד למי שדווקא מחזיק בשני שירותים בו זמנית. לא מעט מהמשתמשים אוהבים את העיצוב של אפל מיוזיק (או את האינטגרציה עם iOS), אבל במקביל אוהבים את הרשימות האישיות בספוטיפיי. בדיוק בשביל המשתמשים האלו האפליקציה מאפשרת סנכרון אוטומטי (Auto-Sync) של פלייליסטים מסוימים, כך שתוכלו למשל לסנכרן את ה-Daily Mixes שלכם מספוטיפיי עם אפל מיוזיק, ולהנות מהיתרונות של כל אחד מהשירותים. האפליקציה זמינה להורדה למכשירי iOS בלבד ועלות גרסת הפרו שלה היא 4 דולרים. ניתן להתנסות באפליקציה להעברה של מספר שירים בודדים ולראות האם היא מתאימה לכם בחינם.
Houdini -אלטרנטיבה זולה
הודיני מאפשרת לכם להעביר פלייליסטים בלחיצת כפתור בין שירות אפל מיוזיק, ספוטיפיי ויוטיוב בלבד. עלותה היא 3 דולרים וגם היא זמינה ל-iOS בלבד.
עוד ב-Geektime
מובילאיי גנבה את ההצגה: 5 תובנות מכנס המשקיעים שערכה אינטל בקליפורניה
להטעין את הרכב החשמלי ב-10 דקות: Chakratec מגייסת 4.4 מיליון דולר
Stamp – היוקרתית והגמישה ביותר
סטאמפ תומכת פחות או יותר בכל שירות אפשרי: ספוטיפיי, אפל מיוזיק, גוגל פליי, אמזון מיוזיק, יוטיוב, דיזר, טיידל, פנדורה, גרוב. אם אתם משתמשים בזה, רוב הסיכויים שסטאמפ תומכת בזה. אבל חשוב מכך, היא תומכת גם כמעט בכל המכשירים. אפשר להוריד אותה ל-iOS, אנדרואיד, ווינדוס, מק ולינוקס. בקיצור, היא האפליקציה הגמישה ביותר בתחום.
אבל היא גם הכי יקרה. עותק שלה לכל פלטפורמה עולה 10 דולר, אבל החברה מציעה חבילה הכוללת את כל האפליקציות לכל הפלטפורמות תמורת 15 דולר. לפני שאתם מוציאים את הסכום הזה, אתם יכולים לבדוק את האפליקציה בחינם ולהעביר מספר שירים ופלייליסט אחד בכל פעם בגירסת הניסיון שלה.