יש ל-LG, לעומת המתחרה הגדולה שלה סמסונג, תעוזה. מצד אחד, סדרת הגלקסי מאוד מתקדמת מדגם לדגם. מצד שני, במהות, המכשירים נראים דומים וכמעט אין שינויים בעיצוב. LG לעומתה ניסתה ליצור סוללה נשלפת מלמטה ב-G5 ולחבר לה מודולים שונים של צילום וסאונד. משראו שזה לא עובד - עיצבו הכל מחדש, וה-G6 נראה שונה ועובד שונה. אולי זה סוג של תיקון שיווקי לבעיות טכניות שהיו למכשירים קודמים בסדרה.

כך או כך, גם סדרת ה-V עוברת תהפוכות שונות, והבוקר החברה משיקה בישראל את ה-V30 פלוס. בדגמים הקודמים - ה-V10 וה-V20 - הציגו גימיק של מסך משני, מעיין קרן בראש המסך (כמו שיש עכשיו באייפון X), ובה מוצגות שעה, הודעות והתראות שנשארות דלוקות גם כשהמסך הראשי כבוי. ב-LG הבינו שאין בזה שימוש, או שזה לא מספיק טוב, וכעת המסך מגיע מקצה לקצה, כאשר תפריט צף מחליף את המסך השני ואפשר להחליק אותו מצד המסך ולהניח במקומות שונים.

דגם ה-V30 הוצג לפני יותר משלושה חודשים, ורק עכשיו מגיע לישראל, אחרי שאייפון הספיק לעשות את הסיבוב שלו, וכבר כמעט שכחנו מגלקסי נוט 8. כאן ישווק דגם הפלוס של ה-V30, שלו 128 גיגה-בייט (עם אפשרות לשים כרטיס של עד 256 גיגה), ובתוספת אוזניות רגילות ולא האוזניות של B&O שמגיעות עם הגירסה שנמכרת בחו"ל.

סמארטפון LG V30+ (צילום: אהוד קינן)
סמארטפון LG V30+|צילום: אהוד קינן

בנצח שחלף מההשקה בתערוכת הטכנולוגיה בברלין ועד להשקתו בארץ, העולם הספיק לבקר אותו ולא מעט מבקרים ציינו לרעה את המסך - ואני מציין את זה כי יש על הנושא הזה מחלוקת. מדובר במסך P-OLED (אולד עם ציפוי פלסטיק במקום זכוכית. מה זה אומר? זה כמו AMOLED שיש היום במלא סמארטפונים אחרים, אבל בהבדל של ציפוי אחר וגמיש יותר). כך או כך, בגודל 6 אינץ' התצגה טובה יותר ממכשירים אחרים, ולא הבחנתי בבעיות מיוחדות. הוא לא נראה מעולה כמו אייפון X, ומה לעשות, והוא לא מדהים באופן קיצוני מול מכשירי סמסונג, אבל הוא נראה בהחלט טוב, ובטח שלא בינוני.

המכשירים האחרונים של אפל ושאומי הציבו רף חדש של שוליים דקיקים עד לא קיימים, וכך גם גירסאות האדג' של סמסונג שהמסך שלהן גולש בצדדים. השוליים של ה-V30 דקים, אבל עדיין נראים לעין. וחשוב לזכור שה-V30 עולה פחות מאייפון X בהפרש משמעותי. לא מדובר לגמרי במכשיר פרימיום.

סורק טביעת האצבע, שהוא גם כפתור ההדלקה והכיבוי, ממוקם שוב במקום נוח במרכזו של גב המכשיר, וכמו מכשירי LG אחרים יש את אפשרות ה-Knock Code - צירוף הקשות על ארבעה חלקים במסך, או פשוט פתיחה בהקשה כפולה. בפנים מעבד סנאפדרגון 835 וזיכרון של 4 גיגה, שבעברית זה אומר מעבד מאוד מתקדם, שגורם ל-LG לעבוד חלק וללא שיעולים. מבחינת סוללה, השתמשתי בו כ-14 שעות עד שהגענו ל-20% סוללה, ואני חורש על וואטסאפ ופייסבוק במהלך היום - כך שזה זמן טוב. ה-V30 תומך בטעינה אלחוטית, שעבורה צריך לרכוש מטען בנפרד. על ה-LG מותקן אנדרואיד בגירסה 7, ואם רוצים לשדרג ל-8 העדכני, כרגע יש רק גירסת בטא והגרס הסופית צפויה לצאת בתחילת 2018.

סמארטפון LG V30+ (צילום: אהוד קינן)
סמארטפון LG V30+|צילום: אהוד קינן

המצלמה של ה-V30 מאוד טובה, וכמתבקש בעלת עדשה כפולה - עדשה אחת צרה בעלת חיישן 16 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם f/1.6 וייצוב אופטי, ונוספת רחבה של 13 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם של f/1.9 וללא ייצוב. התמונות יוצאות ממש טוב, עשירות בצבע אבל לא מייפות את המציאות. המצלמה לא עומדת בקו אחד עם פאבלטים ומכשירי פרימיום אחרים במצב פורטרט ועומק שדה.

יש ל-V30 פלוס מצבים ידניים ואפשרות לצלם ב-RAW (שמאפשר אחר כך לעשות תיקונים בתמונה). זה לא מחליף מצלמת SLR מקצועית, כי בואו, זה סמארטפון עם עדשה וחיישן זעירים, אבל זה בהחלט שימושי לצלמים קצת יותר מתקדמים. ישנו מצב "קולנוע" לווידאו, שמוסיף פילטרים לסרטונים ועליהם אפשר לשלוט, אבל לא משהו שאפליקציות מתוחכמות לא יוכלו להעתיק במכשירים אחרים.

יש ל-V30 גם זכוכית גורילה 5, שכמו כל הדגמים לפניה מבטיחים שמה פתאום, היא לא תישבר, והוא עמיד במים ואבק בתקן IP68. אבל בעצמה מספיק חזקה ובזווית לא טובה, כל מסך שיוצר עד היום סופו להישבר, ומספיק מים יחסלו גם את הטלפון הכי עמיד. בסופו של דבר עלינו רמה בניהול הסיכונים, אבל הסיכונים שם, והגב של ה-V30 נשרט בקלות על אף כל הגימור היפה וההגנות. היבואנית בארץ מבטיחה, כמו בפעמים קודמות, אחריות מורחבת, ובתנאים מסויימים החלפה ראשונה חינם למסך שנשבר בטווח של חצי שנה אחרי הרכישה.

V30 פלוס יעלה בישראל כ-3,400 שקל, וישווק בגוונים כסף ושחור. הוא יתאים למי שנאמן למותג LG, או מחפש אפשרויות מתקדמות וידניות לצילום בסמארטפונים.