לאחר תקופה ארוכה של בדיקות, חברת הסטארטאפ הישראלית EverythingMe שחררה השבוע את אפליקציית מסך הבית שלה למשתמשי האנדרואיד בישראל. האפליקציה מאפשרת למשתמשים לקבל תוכן המותאם לשעה, היסטוריית השימוש ואפילו המיקום בו הם נמצאים, בכל פעם שהם פותחים את המכשיר.
הלאונצ'ר של EverythingMe הוא למעשה מסך בית דינמי, המשתנה בהתאם לפרמטרים שונים המוגדרים מראש ובהתאמה לכל משתמש. התכונות המרכזיות שלו הן סרגל החיזוי, המופיע בחלקו התחתון של המסך הראשי ומציג את 4 האפליקציות האהובות על המשתמש; תיקיות חכמות המאגדות את כל המידע הרלוונטי למשתמש; ואפשרות החיפוש, המציגה שילוב של תוצאות מתוך המכשיר, כמו אנשי קשר ואפליקציות מותקנות, כמו גם תוצאות מהרשת, כמו אפליקציות שלא הותקנו ואתרים.
כך לדוגמא, בשעות הבוקר יציע הלאונצ'ר את אפליקציות קריאת החדשות, המייל והרשתות החברתיות, אליהן נכנס המשתמש על מנת להתעדכן באירועי הלילה; בשעות הצהריים, ההצעות יתחלפו באפליקציות המציעות מקומות מאכל או בתי קפה באיזור בו נמצא המשתמש; ובשעות הערב יציג המכשיר קיצור דרך לתוכנת הניווט שהמשתמש נעזר בה כדי להגיע אל ביתו.
עוד ב-Geektime:
>> יאהו השיקה את לאונצ'ר Aviate לאנדרואיד
>> לקראת השקה: גוגל משדרגת את Glass
התיקיות החכמות מאגדות בצורה אוטומטית את אפליקציות בקטגוריות שונות כגון משחקים, רשתות חברתיות, מוזיקה, מיקום ועוד. כל האפליקציות שהותקנו, וגם המלצות לאפליקציות נוספות מהחנות, מקוטלגות ללא התערבות מצד המשתמש. חלק מהתיקיות אף מציגות כרטיסיות מתחלפות כגון מזג האוויר הנוכחי, תוצאות המשחק האחרון של הקבוצה שהמשתמש אוהד ומקומות הבילוי המומלצים בסביבת המשתמש.
אפשרות החיפוש, המופיעה בחלקו העליון של הלאונצ'ר, מציגה תוצאות כבר בעת ההקלדה של האותה הראשונה, בדומה לאופן הפעולה הקיימת במנוע החיפוש גוגל. גם כאן, התוצאות שיוצגו אינן כוללות את המידע הנמצא על גבי המכשיר בלבד, אלא משלבות חיפוש בתוך המידע שעל המכשיר עם חיפוש רחב יותר ברחבי הרשת, במטרה לקצר את הדרך למציאת כל התוכן הרלוונטי לנושא.
בפועל, הלאונצ'ר מספק שימושיות דומה לזו הקיימת בממשק Google Now, רק שבמקום חלון אחד הוא "משתלט" על המכשיר כולו במטרה להפוך אותו לנגיש וחכם יותר.
EverythingMe נוסדה על ידי רמי קסטרשטיין, עמי בן דוד וג'ואי שמחון וגייסה עד היום 37 מיליון דולר מקרנות ומשקיעים. הלאונצ'ר של החברה עומד גם בבסיס מערכת ההפעלה של מוזילה, Firefox OS, הנמצאת היום בבדיקות אך אמורה לצאת בעתיד במכשירים המיועדים לכלל המשתמשים, חלקם במחירים שיגיעו עד לרמה חסרת תקדים של 40 דולר.