כש-LG הכריזה בספטמבר על V10, הרמנו גבה - ולא היינו היחידים: קשה היה להבין מה הצורך בסדרת מכשירי פרימיום חדשה לצד סדרת ה-G המצוינת, שהעלתה אותה ממעמד של יצרנית בינונית לליגה של סמסונג ואפל. לאחר השקת המכשיר בישראל בחודש שעבר שמחנו על ההזדמנות לבדוק אותו מקרוב ולהבין מה ההבדל בינו לבין G4 המוצלח.
עיצוב וממשק: "באיזה צבע אתה רוצה את הפס כסף?"
אז הפרט הראשון הבולט במכשיר הזה לעומת אחיו הקצת פחות גדול הוא הצורה: V10 נראה כמו סמארטפון רגיל, בניגוד לצורה הקעורה של G4 ומחצית מדגמי LG האחרים שהושקו השנה. גם חומרי הגלם שלו שונים למדי: חזית גורילה-גלאס 4 מוקפת פלסטיק מלמטה ומלמעלה, גב מפלסטיק רך - טוב, נו, נגיד את המילה המגונה: גומי - עם תבליטים בתבנית שמזכירה במשהו צמיג רכב ומרגישים נעים מצד אחד וחזקים מספיק לספוג מכות מצד שני. צידי המכשיר הם מעין פסי כסף - ואין צורך לשאול את השאלה המיתולוגית מ"הסיידים" של הגשש החיוור. כאן הם רק בצבע כסף, ולא חשוב מה צבע שאר המכשיר (שחור או לבן).
כמו בסדרה G, גם כאן הכפתורים הפיזיים היחידים נמצאים בגב המכשיר, מתחת למצלמה, כאשר הפעם כפתור ההדלקה/כיבוי שבין כפתורי עוצמת השמע הוא עגול וכולל בתוכו סורק טביעת אצבע. המיקום הזה אמור להיות טבעי לשימוש עם צורת האחיזה במכשיר, אך לטעמנו הוא פחות נוח מהמיקומים האחרים שניסינו - כמו מתחת למסך באייפון ובגלקסי ובמיוחד בצד המכשיר כמו באקספריה Z5 של סוני. הרמקול, המיקרופון ושקע ההטענה בתחתית, ובראש המכשיר מיקרופון שני לסינון רעשים בשיחות וסאונד סטריאופוני בצילום וידאו ועינית תת-אדום לשימוש כשלט רחוק.
ממשק המכשיר הוא הממשק הידידותי והמוכר של LG, שכמו רבים ממתחריו הפך בשנתיים האחרונות למינימליסטי למדי, כדי לא להכביד על המכשיר שלא לצורך. עם זאת, הוא כולל תוספות משמעותיות, כמו היכולת להעיר ולנעול את המכשיר בהקשה כפולה על המסך, Knock Code לפתיחת הנעילה על ידי רצף נגיעות בתבנית סודית על המסך כאשר הוא כבוי ועוד. כל זה מוכר לכל מי שהשתמש אי פעם במכשיר מסדרה G.
תוספת חדשה וייחודית לסדרה V היא מסך שני, שנראה ממבט ראשון כחלקו העליון של המסך הראשי, עד שמבינים שהוא מציג מין סרגל נפרד לחלוטין מממשקי אנדרואיד והאפליקציות השונות. כאשר מסך הראשי כבוי וחיישן הקרבה מזהה שהמכשיר אינו בכיס או הפוך על שולחן, נדלק המסך הקטן ומציג שעה וסמלים קטנים של אפליקציות בהן מחכות התראות. כאשר המסך הראשי עובד מציג המסך המשני את פרטי בעל המכשיר ובהחלקה הצידה את רשימת האפליקציות הפתוחות למעבר מהיר. גם בממשק המצלמה מנוצל המסך המשני כדי להציג חלק מתפריטי הצילום בלי להסתיר את שדה הראייה - רעיון חכם ומועיל.
בסך הכל, המסך המשני הוא כלי שימושי שיכול לחסוך פתיחות מיותרות של המסך רק לשם בדיקת התראות, אך לא הרגשנו שהוא גרם לשינוי משמעותי בצורה בה אנו משתמשים במכשיר. יכול להיות שפשוט לא התרגלנו אליו מספיק.
חומרה וביצועים: מגיע לרף העליון, לא קופץ מעליו
בתוך הגוף המעוצב בטוב טעם של V10 מסתתר מפרט דומה מאוד לזה של G4: מעבד Snapdragon 808 משושה ליבות, זיכרון עבודה (RAM) מעט גדול יותר בנפח 4 גיגה-בייט, אחסון פנימי בנפח 32 או 64 גיגה-בייט, מצלמה אחורית עם חיישן 16 מגה-פיקסל המצוידת במבזק LED כפול וחיישן לייזר למיקוד מהיר, סוללה בקיבולת 3,000 מיליאמפר/שעה וגב ניתן לפתיחה המאפשר גישה להחלפת סוללה, הרחבת האחסון בכרטיס microSD עד נפח של 200 גיגה-בייט (ובאופן תיאורטי בכרטיסים עתידיים בנפחים עד 2 טרה-בייט) וחריץ הסים.
ההבדלים העיקריים, מלבד העיצוב והמסך הנוסף, הם גודל המסך הראשי - 5.7 אינצ' ברזולוציית 2K, והמצלמה הקדמית בעלת שני חיישנים, המאפשרים צילום סלפי רחב במיוחד על ידי חיבור של שתי תמונות שמצולמות לכיוונים מעט שונים לתמונה בזווית רחבה מאוד שמייתרת את השימוש במקל סלפי ברוב המקרים.
בפועל, המכשיר עובד באופן חלק ומהיר וללא תקלות. הוא מתמודד יפה עם כל השימושים - החל מניווט ועד סרטים ומשחקים. המצלמה האחורית מצוינת ומנפיקה תמונות חדות ועשירות למדי, אם כי בווידאו הרגשנו הרבה יותר רעידות שמקורן בביצוע מיקוד מחדש ללא הפסקה - משהוא שהסמארטפונים האחרונים של LG דווקא לא נפלו בו. ייתכן בהחלט שמדובר בטעות תוכנה שתתוקן בעדכון קרוב, ולא מדובר (לצערנו) ברעידות חריגות בסמארטפונים בעלי מיקוד מתמשך. המצלמה הקדמית אכן מצלמת סלפיז רחבים מאוד, אך לא איכותיים יותר משל מצלמות בסיסיות בהרבה, וחבל. זו יכולה היתה להיות המצלמה הטובה ביותר לאלה שאוהבים לתעד את עצמם בלי הפסקה.
בסך הכל, אפשר לומר שהמכשיר הזה מגיע בקלות לרף העליון של הביצועים הזמינים היום בכל התחומים, ולמרות ייחודיותו מסתפק בזה ולא מנסה לקפוץ מעל אותו רף מוכר של מכשירי דגל אנדרואידים מהשנה האחרונה.
חיי סוללה: לא משהו להתפאר בו
בשימוש סביר שכלל 2-3 שעות מוזיקה, מעט וידאו, צילומים מזדמנים וניווט לא בזמן אמת (כלומר: לא ווייז), החזיק המכשיר כיממה בין טעינות. זה לא נתון מרשים בכלל ויש כמה מתחרים שעולים עליו באגף הזה, אך קשה לומר שהוא מאכזב, מאחר וכל נתון של יום שלם ומעלה בשימוש סביר ויום עבודה בשימוש מאומץ (והוא מחזיק יום עבודה בשימוש כבד) מספיק היום.
סיכום: קשה להתרגל אליו, קשה להתרגל למשהו אחר אחריו
V10 הוא מכשיר מעניין מאוד, שבמבט ראשון באמת לא ברור למה צריך אותו, אך אחרי שמתרגלים לתכונות הייחודיות שלו אפשר בקלות להתמכר אליו ולהתקשות לחזור למכשירים שאינם כוללים אותן. במחיר של 3,400 שקל ומעלה, הוא לא המכשיר הכי יקר בארץ ונותן תמורה מצוינת למי שאוהב מסכים גדולים לא פחות מסלפיז גדולים.