תתחדשו. אמש (ג’) שוחררה מערכת ההפעלה האחרונה מבית גוגל, שנקראת פשוט אנדרואיד 10 (או אנדרואיד Q, אם תרצו) לאחר חודשים ארוכים של גירסאות בטא שונות. השינויים במערכת ההפעלה החדשה נותנים לכם יכולת שליטה מתקדמת על הפרטיות, שינויים קוסמטיים מבורכים ושינוי משמעותי מאוד לאופן שבו אתם משתמשים במכשיר. אה, כן, היא כבר לא נושאת שם של ממתק או קינוח. פשוט 10.
ה-Dark Mode סופסוף מגיע לאנדרואיד הנקי
מבחינת עיצוב אין יותר מדי מהפכות, אבל גוגל סופסוף מיישרת קו עם לא מעט יצרניות צד-שלישי ומשיקה מצב כהה (Dark Mode) באנדרואיד 10. כדי להפעיל את המצב החדש ניתן להיכנס ל-Settings -> Display ו-Theme ולבחור במצב כהה, או להפעילו דרך וילון ההתראות. לאחר שתפעילו אותו, הממשק של מערכת ההפעלה סופסוף יתחלף לצבעים כהים וגם אפליקציות תומכות ישתנו באופן אוטומטי בהתאם.
חוץ מהמראה הדי מגניב, למצב תצוגה כהה יש גם יתרונות טכניים ובראשם השפעה על הסוללה שלכם (במסכי OLED, שכעת לא יצטרכו להאיר כל כך הרבה פיקסלים כל העת). בנוסף, יהיה לכם הרבה יותר קל להשתמש במכשיר במקומות חשוכים מבלי להסתנוור.
תתחילו לתרגל את המחוות החדשות
נראה שגוגל הולכת בדרכי אפל, ושוב משנה באנדרואיד 10 את אופן הניווט במכשיר, ואתם צריכים להתחיל להיפרד מכפתור ה”חזור” האהוב, ובעצם מכל שורת הניווט הוותיקה שהתחלפה כעת בפס קטן וצנוע. המנגנון החדש ישאיר לכם יותר מקום לתוכן מצד אחד, אבל עשוי קצת לבלבל אתכם אחרי שנים של שימוש במכשירי אנדרואיד מצד שני: סווייפ למעלה מתחתית המסך יאפשר לכם לחזור למסך הבית. אם תרצו להגיע למסך המולטיטאסקינג, תצטרכו לעשות סוויפ מתחתית המסך ותמשיכו להחזיק את האצבע על המסך עוד קצת. מעבר מהיר בין אפליקציות עדיין מתבצע על ידי משיכה של פס הניווט ימינה ושמאלה.
אם תרצו להגיע למגירת האפליקציות, חיזרו למסך הבית ובצעו שוב סוויפ למעלה. ומה אם רוצים לחזור אחורה? ממש כמו באייפון, גם גוגל עברה למחוות, ותצטרכו לעשות סוויפ מצד ימין או שמאל של המסך, מה שעשוי להתנגש עם אפליקציות אחרות שמתנהלות עם מגירות צד ולעצבן לא מעט משתמשים שמאוד אוהבים את כפתור החזור, שהבדיל עד לאחרונה את אנדרואיד מ-iOS
מענה להודעות ישירות מההתראות
תגובות להודעות אפשרית כבר באפליקציות כמו וואטסאפ, אבל באנדרואיד 10 תוכלו לקבל הצעות אוטומטיות למענה ואפילו אפשרות לפתוח אלמנטים בהודעות כמו מפות ולינקים מבלי להיכנס לאפליקציית ההודעות. קטן ונוח.
תמלול של וידאו בזמן אמת
אחד הפיצ’רים המגניבים ביותר באנדרואיד 10 שייך דווקא לעולם הנגישות עם Live Caption. נגיד שאתם רואים סרטון שקיבלתם בווטסאפ, או ביוטיוב. לחיצה אחת תאפשר לכם לקבל תמלול מלא ובזמן אמת של הנאמר. הכלי אולי מיועד לכבדי שמיעה, אבל רלוונטי פחות או יותר לכולם – למשל כשאתם לא יכולים להאזין בווליום גבוה, או כשאתם מתקשים להבין את האנגלית של הדובר. התמלול נעשה על ידי האזנה של מערכת ההפעלה לנאמר – כך שלא משנה המקור ואין צורך בהכנות או התאמות כלשהן של הוידאו – וחלון התמלול, שמופיע כאמור בזמן אמת, ניתן למיקום מחדש על המסך והתאמה של גודל הפונט. כל זאת, אגב, לא זקוק לחיבור לאינטרנט ויכול לעבוד גם במצב טיסה.
המיקום שלכם חוזר לשליטה
בשנים האחרונות נושא הפרטיות עולה לכותרות לא אחת, ורבים מודעים היום יותר מתמיד לנושא, אז גם גוגל מגיבה בהתאם והופכת את איזור השליטה בפרטיות לאפליקציות להרבה יותר נוח, ברור וזמין עם אפשרות לראות אילו אפליקציות ביקשו גישה להרשאות ספציפיות. כעת תוכלו גם לבחור סופסוף האם לתת לאפליקציות גישה תמידית למיקום שלכם, או גישה רק כאשר אתם משתמשים באפליקציה, מה שגם יתרום לפרטיות שלכם ואפילו יעזור לא מעט לחיי הסוללה שלכם. מדי פעם גם תקבלו התראה תקופתית שבודקת שההרשאות שנתתם לאפליקציה עדיין מקובלות עליכם.
התאמה למכשירים מתקפלים
הם אמנם נדחים שוב, ושוב, ושוב, אבל המכשירים המתקפלים עומדים להכנס לחיינו בקרוב (אולי), וגוגל מכינה עבורם את הקרקע עם אמולטור שמדמה את אופן הפעולה של המכשיר במצבי הקיפול השונים.
מי יכול להתקין את אנדרואיד 10?
כרגיל, הגרסה החדשה אמנם זמינה כיום, אבל מי שייהנה ממנה הוא בעיקר מי שמחזיק מכשיר של גוגל – א.ק.א. הפיקסלים. אם יש ברשותכם מכשיר פיקסל – מהראשון עד ה-3a, הגירסה החדשה זמינה להורדה כבר עכשיו מתפריט העדכונים. תוכנית הבטא של אנדרואיד 10 הייתה הפעם רחבה מהרגיל וכללה יותר מ-20 מכשירים וביניהם: נוקיה 8.1, מייט 20 פרו של וואווי, G8 של LG, וואן פלוס 7 ו-6T, מכשירי ה-Mi 9 של שיאומי ועוד. אלו צפויים לקבל את העדכון תוך זמן קצר.
עוד ב-Geekime
טויוטה ו-BMW מקימות חברת בינה מלאכותית לרכב עם קורטיקה הישראלית
לוח השנה שלכם מוצף בספאם? גוגל על זה. בינתיים, זה מה שאתם צריכים לעשות
אם אינכם נמנים בין מחזיקי המכשירים הללו, יש סיכוי סביר שאנדרואיד 10 תגיע אליכם באיחור משמעותי של חודשים ארוכים, ואולי כלל לא תגיע. מומלץ להתעדכן אל מול האתר והפורומים של יצרנית הסמארטפון שלכם.