יש שני פילים בחדר שצריך לדבר עליהם בסקירה של הסמארטפון מייזו 15 פלוס (שנקרא על שם 15 שנות קיומה של חברת מייזו). לפיל הראשון קוראים מייזו 16, והוא יוצא ביום שלישי בסין. אם כך, למה רק עכשיו מתפרסמת סקירה של הדגם הקודם? שאלה מצוינת. ובכן, ה-15 הגיע לישראל אך לפני חודש. אז אפשר להסתכל על זה כדגם ישן, ואפשר להסתכל על זה כדגם אחר, פחות משוכלל ויותר זול, ולהתלבט ביניהם.
הפיל השני הוא המייזו 15 עצמו (בגירסת הפלוס). ואני קורא לו פיל מכיוון שהוא רחב. מאוד מאוד רחב. יש לו מסך של 5.95 אינץ', ורוחבו הוא. 78.3 מילימטר. לשם השוואה, הגלקסי S9 צר ממנו בכמעט סנטימטר שלם - רוחבו 68.7 מ"מ (עם מסך של 5.8 אינץ'). אני מתעכב על הנקודה הזאת כי אני שם לב סביבי שיש לא מעט מכם שמגדילים את הפונטים במסך - וכשיש יותר מקום במסך (ושוליים כמעט אפסיים), יש לאן להגדיל את הפונטים והאייקונים, וזה גם יותר נוח להקליד, למי שמוכן לשאת איתו מכשיר גדול, אבל לא עבה.
זה מוביל אותי היישר לממשק (אנדרואיד 7, כשעליו התוכנה של מייזו בשם פליימי). כשנכנסים להגדרות בשביל להגדיל את התצוגה, מגלים שגיאות פה ושם בתרגום - קטן זה Large, גדול זה Small. השגיאה הזאת אינה אסון, אבל ראויה לאזכור - כי היה עדיף לו היה תרגום מוקפד יותר . זה מצטרף לממשק פליימי שיכול להיות נוח, אבל ממש צריך להתרגל אליו כי הוא שונה מאנדרואידים אחרים. צריך להכיר, למשל, את תנועות האצבע למעבר בין אפליקציות או לחזרה לאחור. עדכונים - מתי הם יגיעו? מתי יהיה אנדרואיד 8? כשאדע את התשובה - אבשר לכם גם.
חיישן טביעת האצבע איטי קצת יותר ממכשירים אחרים. בדומה לאייפון 7 ומעלה, יש לו פידבק רוטט - כלומר מקבלים תחושה של לחיצה פיזית, כאשר אין לחיצה פיזית. לחיצה כפולה מפעילה את המצלמה - אבל שוב, לא במהירות שמניחה את הדעת. זיהוי הפנים גם לא מהיר כמו מכשירי דגל של המתחרים - אבל עושה את העבודה, אם בא לכם לנעול ולפתוח מכשיר שלא במגע.
מסך, ביצועים וסוללה
כל ששת הגיגה-בייטים של הזכרון הפנימי שלו לא תמיד מפצים על המעבד הלא-הכי-חזק. באופן שגרתי המייזו עומד במשימות שלו (אתם יודעים - פייסבוק, וואטסאפ, גלישה ומשחקים שבהם המטרה היא להיפסל ולצפות במלא פרסומות). אבל בערך פעם ביומיים הוא קפא לכמה שניות. למשל בהעלאת תמונות לגוגל דרייב, או אפילו בגלישה בפייסבוק. לפעמים גם לקח יותר זמן ממה שהייתי מצפה בשביל לעבור בין אפליקציות או בשביל להשלים פעולה פשוטה.
המסך הוא ברזולוציית 1,440x2,560 פיקסלים ורואים בו טוב. הוא בהיר ומאד מאד ברור, גם באור השמש. אם אתם בעניין של לראות עליו סרטים או סדרות - הגודל שלו ומסך ה-AMOLED בהחלט הופך אותו לרלוונטי לזה. הצבעים שלו חדים, והסרטים רצים בצורה חלקה.
מייזו 15 פלוס מגיע עם מטען מהיר כלול בערכה. הסוללה אפשרה אצלי לפעמים שימוש רציף ויחסית רגוע של יומיים (הכל חוץ מוואטסאפ). כשמתרגמים את זה לזמן מסך נטו - יש לנו 5-6 שעות שזה בהחלט נהדר, ולא שגרתי.
צלם לי צילום
על הנייר, הנתונים מרשימים - מצלמה כפולה מאחור (כי איזה סמארטפון מעז להראות את פניו עם פחות) - 12 מגה-פיקסל, מפתח צמצם f/1.8, ומצלמת 20 מגה-פיקסל נוספת. אבל אנחנו לא מצלמים על הנייר. המצלמה של המייזו, כמו שאר רכיביו, גם לא רצה מרתון. בטלפונים במחיר כזה ראיתי מצלמות מהירות יותר.
הצבעים טובים, אבל יש הטיה ברורה לתמונות שצולמו בתוך הבית. דווקא אלה שצולמו לאור השמש, פחות מרשימות. יש תחושה של אנמיות בצבעים. המיקוד של המצלמה עובד טוב, אבל קצת חמקמק. נזקקתי למספר נסיונות בחלק מהתמונות בשביל להשיג את אפקט עומק השדה ושייראה כמו שצריך. כלומר, מגיעים לתוצאות טובות, אבל הדרך ארוכה יותר מאשר מצלמות אחרות ויותר קשה להיות ספונטני.
תמונה שווה אלף מילים וכו' - והתמונות, עיניכם הרואות, טובות וברורות. ואם זה מספיק לכם - זה מעולה. אבל טכנולוגית, העולם נמצא במקום שיכול לספק תמונות טובות, ובעיקר ספונטניות יותר.
יאללה סגור לי סיכום
סדרת מייזו 15 משווקת על ידי באג, ודגם הפלוס שנבדק עולה 2,300 שקלים (מחיר שכנראה יירד עם השקת הדגם החדש, אך לא ברור בכמה). המייזו עשוי מתכת, והעיצוב שלו מתקרב ברמה שלו למכשירי דגל, ומכשירי ביניים בטווח המחיר הזה, של חברות גדולות יותר. אין ספק שבתחום הזה מייזו עשתה קפיצה בשביל שתרגישו שאתם מחזיקים ביד משהו רציני.
הביצועים שלו פחות טובים מאחרים בקטגוריה שלו ובמחיר שלו. הייתי מצפה גם למצלמה מהירה וטובה יותר.
התשובה לשאלה האם לקנות אותו נגזרת, כרגיל, מהשימוש שלכם. אם אתם מחפשים מכשיר נגיש ונוח - הוא בשבילכם. לא תוציאו את העיניים בשביל לשלוח הודעה בוואטסאפ או לצפות בתמונות מזויפות שמופצות בפייסבוק. גם אם אתם מחפשים משהו לצפות בו בסדרות במיטה או באוטובוס - בבקשה בלי להפריע לאחרים - המייזו בהחלט יתאים.