וואווי מייט 10 פרו, שהושק הבוקר בישראל, הוא טלפון מהיר. מהיר מאוד אפילו. ממכשירי האנדרואיד המהירים בשוק. אחרי כמעט חודשיים של שימוש רציף, הוא לא מראה שום סימני האטה - המעבר בין התפריטים חלק, האפליקציות מופעלות מהר, וגם מצב של מסך מפוצל עובד היטב. הסיבה: Kirin 970 - מעבד הדגל של וואווי, עליו מבוסס הטלפון, מצליח לנצח בחלק ממבחני הביצועים את סנאפדראגון 835 של קואלקום. שילוב של 6 גיגה-בייט של זכרון וגרסת אנדרואיד עדכנית (8.0 נכון לרגע כתיבת שורות אלה) עוזרים גם.
מ-8 בבוקר עד 10 בלילה
גם המצלמה של הטלפון היא מהמהירות בשוק. לחיצה על כפתור הנמכת צליל פעמיים כשהטלפון נעול תפעיל את המצלמה ותצלם תמונה, לרוב בתוך פחות משנייה. התמונה הזו לא תמיד תהיה מושלמת, אך לרוב כן תהיה חדה וברורה.
זה אחד הטלפונים הנוחים ביותר עם מסך 6 אינץ', בזכות השוליים הדקים שלו ותצורת מסך של 18x9. אבל בכל זאת, מדובר במכשיר גדול, שלא תמיד נוח להחזיק ביד אחת. כדי לחסוך במקום, אין כפתורים פיזיים מתחת למסך המכשיר, וחיישן טביעת האצבע (המדויק מאוד) הועבר לצידו האחורי של הטלפון.
המסך של המייט 10 פרו הוא מסך OLED טוב, עם צבעים בהירים ונעימים לעין. הרזולוציה שלו לא גבוהה במיוחד, 1,080x2,160, אבל זה לא מאוד רלוונטי - עם צפיפות של 402 נקודות לאינץ', אין סיכוי שתצליחו להבחין בפיקסלים בודדים אלא אם אתם מחפשים אותם.
וואווי ציידה את המייט 10 פרו בסוללה של 4,000 מיליאמפר/שעה. מה זה אומר בפועל? שבשימוש מאומץ, הטלפון כנראה ישרוד מ-8 בבוקר עד 10 בערב ועוד יישארו לו כמה עשרות אחוזי סוללה. בשימוש מתון, ניתן יהיה להשתמש בטלפון יום וחצי - יומיים.
עם זאת, למכשיר אין מנגנון הטענה אלחוטית. זו בעיה עבור טלפון ללא שקע אוזניות, שהחיבור החוטי היחידי שלו הוא דרך USB-C. רוצים להטעין וכן לחבר אותו למסך חיצוני (על כך בהמשך), לאזניות או לרמקול חוטי? אתם בבעיה.
בואו נדבר על המצלמה האחורית של הטלפון הזה
יש כאן שני חיישנים - 12 מגה-פיקסל צבעוני ו-20 מגה-פיקסל שחור-לבן (שמטרתו לתת יותר מידע למעבדי התמונה גם כשמצלמים תמונה צבעונית), עם מפתח צמצם של 1.6. בנוסף, יש לטלפון שבב אינטליגנציה מלאכותית שמזהה מצבים מוגדרים כמו אוכל, חיות מחמד, פורטרטים, נופים ועוד, כדי לעבד את התמונה בצורה טובה יותר.
לפעמים זה עובד מצוין. העדשות של הטלפון איכותיות, וכשמלאכת העיבוד קלה, הטלפון מתמודד איתה היטב. תמונות באור שמש, או תוך שימוש בפלאש, כמו גם תמונות של חיות מחמד או אוכל - את אלה הטלפון עושה היטב. הוא גם יודע לייצר, בצורה טובה מאוד, אפקט בוקה (טשטוש של הפריטים שאינם בפוקוס) עדין ונעים לעין.
הגדרות העיבוד בפורטרטים, תמונות עם תאורה חלשה והתמודדות עם תנועה הם סיפור שונה לגמרי - כאן המייט 10 פרו לא מצליח להשתוות למה שאפל עושה באייפון, וגוגל בפיקסל 2. הוא מפסיד בצילומים "קשים" גם למכשירי הדגל האחרונים של סמסונג ו-LG, אם כי לא בהרבה.
איפה האינטלגנציה?
בכלל, הטלפון הזה משווק כמכשיר מהפכני עם אינטליגנציה מלאכותית, אבל אין כיום תמיכה רחבה בשבב העיבוד המתוחכם שוואווי הכניסה למייט 10 פרו. חוץ מהמצלמה, שיודעת לזהות מצבים מוגדרים מראש בצורה מדויקת ומהירה, ואפליקציית תרגום של מיקרוסופט שגם היא משתמשת במצלמה, לא תמצאו בטלפון ביטוי לאינטליגנציה המלאכותית. יש סיכוי שזה ישתנה ב-2018 - וואווי משתפת פעולה עם גוגל כדי שזה יקרה - אך בינתיים זו בעיקר הבטחה שיווקית.
ההברקה האמיתית של הטלפון הזה היא הקלות שבה הוא יכול להפוך לבערך-מחשב משני. זה אינו המכשיר הראשון שמסוגל להתחבר למסך מחשב או טלוויזיה חיצוני וכולל ממשק ייעודי עבורם - אבל בניגוד לסמסונג, שדורשת לשם כך תחנת עגינה ייעודית, הוואווי צריך פשוט כבל USB-C ל-HDMI, שניתן לקנות בכמה עשרות שקלים. במצב הזה, תוכלו לחבר למכשיר מקלדת ועכבר בלוטות', ולעבוד באמצעות דפדפן כרום או אפליקציות אנדרואיד נתמכות. זה קל, נוח ויעיל מאוד.
מייט 10 הושק הבוקר בישראל, כחודשיים לאחר ההשקה בעולם, ויימכר בחנויות החל מ-28.12 (יום חמישי) במחיר של 2,999 שקל לגרסת הפרו ו-1,499 שקל לגרסת לייט, שהמעבד שלה מעט חלש יותר, המסך הוא מסוג אחר (IPS במקום AMOLED, אבל באותו גודל ואותה רזולוציה), היא מריצה מערכת הפעלה ישנה יותר, חיישני המצלמה בסיסיים יותר (16 ו-2 מגה-פיקסל במקום 20 ו-12) והיא אינה מוגנת מפני מים ואבק.