רזולוציה: פיקסלים / פיקסלים לאינץ'
דוגמה: 2,960x1,440 (נמצא בגלקסי S8)
משמעות: שני המספרים האלה הם מספרי הפיקסלים - הנקודות מחליפות-הצבעים מהן מורכב המסך - לאורכו ולרוחבו. כמה שיש יותר מהם בשטח נתון, כך המסך ייראה פחות מגורען. בגלקסי S8 הם מתפרסים על פני 5.8 אינץ', מה שנותן צפיפות של 570 פיקסלים לאינץ'. זה מספר גבוה מאוד.
מעבד: מהירות, ליבות, דגם
דוגמה: Snapdragon 821, מרובע-ליבות, 2.35 גיגה-הרץ (נמצא ב-LG G6)
משמעות: בימינו, אין הרבה משמעות למהירות המעבד ולמספר הליבות של הטלפון. אם כבר, כדאי לשים לב למספר הדגם של ערכת השבבים (סנאפדראגון של קוואלקום, אקסינוס של סמסונג, קירין של וואווי, סדרת A של אפל), ולבדוק אודותיה באינטרנט. בימינו, רק חלק קטן מערכת השבבים היא המעבד, ויש בה גם דברים כמו עיבוד גרפי ותמיכה בייעול צריכת הסוללה.
מצלמה: מגה-פיקסלים
דוגמה: 12MP (נמצא באייפון 7)
משמעות: תיאורטית, זהו מספר הנקודות שהחיישן של המצלמה קולט בכל רגע נתון. ככל שיש יותר נקודות, ככה תיאורטית יש יותר מידע להכין ממנו את התמונה. בפועל, מספר המגה-פיקסלים הרבה פחות רלוונטי מיכולות עיבוד התמונה של הטלפון ואיכות החיישנים. זו הסיבה לכך שפיקסל של גוגל, אשר גם לו מצלמת 12 מגה-פיקסל, מייצר תמונות מרשימות הרבה יותר מאלה של אייפון 7 בתאורה נמוכה.
מצלמה: צמצם
דוגמה: f/1.7 (נמצא ב-HTC U11)
משמעות: בלי להיכנס ליותר מדי פרטים טכניים, אתם מעדיפים שהמספר יהיה כמה שיותר נמוך, כי זה אומר שהמצלמה מסוגלת להכניס יותר אור. זה עוזר כשאתם מנסים לצלם תמונה בה פריט אחד בפוקוס והשאר מטושטש, או במצבים עם תאורה בעייתית בהם כל פיסת אור עוזרת לקבל תמונה טובה יותר. מפתח צמצם 1.7 הוא מצוין, נגיד - מהטובים בשוק כיום.
זכרון: גיגה-בייטים
דוגמה: 8GB (נמצא ב-OnePlus 5)
משמעות: זכרון RAM הוא הזכרון שמוקצה לתוכנות כדי שתוכלנה לפעול. כמה שיש יותר ממנו, ככה הכל יפעל מהר יותר וייתקע פחות - אבל רק אם אתם ביקום מקביל בו הכל מושלם. בפועל, השאלה היא לא רק כמה זכרון יש, אלא באילו תוכנות אתם משתמשים, כמה הן יעילות ועם איזו מערכת הפעלה אתם. לאייפון 7 יש, על פי דיווחים (אפל אף פעם לא חושפת את המספר הזה), רק 2 גיגה-בייטים, אך ניהול הזכרון שלו מספיק יעיל כדי שזה לא יפריע לו להיות מהר יותר מרוב מכשירי אנדרואיד, להם יש נפח כפול של זכרון. בפועל, אין לכם דרך לדעת רק על פי נפח הזכרון האם הטלפון יהיה מהיר או לא, אבל מכשירים מודרניים יציעו לכם בדרך כלל 4 גיגה-בייטים ומעלה.
ווייפיי: תקנים
דוגמה: 802.11a/b/g/n/ac/ad
משמעות: סט התקנים 802.11 הוא השם הטכני יותר של מה שאנחנו מכירים תחת המותג ווייפיי. האותיות שמופיעות אחרי המספר מציינות באילו גרסאות של התקנים האלה המכשיר תומך. ב-2017, אתם רוצים מכשיר שתומך ב-ac - התקן העכשווי (שתומך לאחור בכל השאר).
סוללה: מיליאמפר/שעה
דוגמה: 3,400mAh
משמעות: המספרים בהם הקיבולת של הסוללה נמדדת לא אומרים הרבה, חוץ מאשר שגבוה יותר = טוב יותר. אז נכון, הסוללה בדוגמה תיאורטית מסוגלת לספק זרם של 3,400 מיליאמפר במשך שעה, או זרם של 340 מיליאמפר במשך 10 שעות – אבל אין לדעת כמה הטלפון צורך בכל זמן נתון. ברוב מכשירי הדגל של השנה הנוכחית הסוללה היא סביב ה-3,000-3,500 מיליאמפר/שעה, ואילו אפל פשוט לא מספרת אף פעם מה הקיבולת בסוללות שלה.
שטח אחסון: גיגה-בייטים
דוגמה 32GB/64GB, בהתאם לגרסה
שטח האחסון הוא הזכרון עליו תוכלו להתקין ולשמור דברים - אפליקציות, תמונות, מסמכים, וירוסים שהורדתם בטעות ועוד. אם אתם אוהבים לצלם, או לשחק – אתם רוצים טלפון עם יותר מ-16 גיגה-בייטים של זכרון, בייחוד כי המספר הזה תמיד כולל את השטח ששמור למערכת ההפעלה עצמה, כך שבפועל שטח האחסון שעומד לרשותכם נמוך יותר, וקל מאוד למלא אותו בשטויות.
חיבורים: אותיות
דוגמה: USB-C
משמעות: אם הטלפון שאתם שוקלים לרכוש הוא מכשיר ה-USB-C הראשון בבית, היו מוכנים להחליף הרבה כבלים. מדובר, בעצם, בחיבור חדש של הטלפון לחשמל/למוצרים אחרים. הוא מתקדם יותר, סימטרי (לא צריך להסתבך עם כיוון ההכנסה שלו למכשיר) ומאפשר הטענה והעברת מידע מהירים יותר, אבל הוא לא תומך בכל אותם כבלי מיקרו-USB שיש לכם בבית כיום.
שונות: IP67/IP68
דוגמה: חסין מפני מים, IP68
משמעות: תקני IP מבהירים כמה המכשיר שלכם חסין מפני אבק ומים. כדי לקרוא נכון את הדירוג, צריך להפריד את שתי הספרות, היות והן מתייחסות לשני דברים שונים, ולעיתים אחת מהן תוחלף ב-X אם המכשיר לא נבדק לאבק או מים. הספרה הראשונה, כדאי שתהיה 6 - מכשיר מוגן מפני אבק. הספרה השנייה, במכשירים שמציגים את דירוג ה-IP שלהם, בדרך כלל תהיה 7 (מוגן מפני טבילה במים בעומק עד מטר, עד 30 דקות). אם היא 8, מדובר בהגנה גבוהה אף יותר, ועל היצרן לציין מהי. גלקסי S8, למשל, מוגן מפני 1.5 מטרים של מים למשך עד 30 דקות.