ארגוני טרור שונים ברחבי העולם משתמשים באמצעי מדיה מתקדמים במיוחד כדי לגייס גורמים חדשים, לשלהב את ההמונים ולהפיץ את משנתם ברחבי העולם, אבל כשזה קורה מתחת לאף של גוגל, זה אפילו יותר מדאיג: תחקיר של האתר פורבס חשף כי המפתחים מאחורי משחק בשם ״Holy Defence״ הם לא אחרים מאשר אנשי ארגון חיזבאללה.
הגנו על המסד מפני קיצוניים
המשחק Holy Defence הוא פורט של גירסת הדסקטופ ששוחררה ב-2003. במסגרת המשחק, תפקידכם הוא להגן על מסגד א-סיידה זיינב, בו על פי המסורת השיעית קבורה נכדתו של הנביא מוחמד, מפני מוסלמים קיצוניים אשר מאשימים את המאמינים בכפירה. האתר מדווח כי במשחק נראה שהמטרה היא ארגון דעא”ש.
כתבי פורבס הצליחו לשוחח עם אחד ממפתחי המשחק במייל, והוא אישר שהמשחק פותח על ידי קבוצה של אנשים שמאמינים שאותם קיצוניים הם סכנה לכל העולם. כמו כן, הוסיף הגורם כי המשחק הוא בגדר ספר היסטוריה אלקטרוני אשר מתעד את התגוננות מפני הגורמים הקיצוניים, אך סירב להגיב לתשובת האתר בנוגע לזהותו.
תחת אותו מפתח בשם “עלי מוסאווי” רשום עוד משחק בשם “The Coming Morning” (על פי תרגום האתר), המיועד לכל הגילאים ובמסגרתו אתם משחקים ילדים שאמורים להשליך פצצות על טנקים וחיילים ישראליים.
עוד ב-Geektime
גוגל עשתה פדיחה והתאריך של כנס המפתחים שלה נחשף לפני הזמן
אל תזרקו! כך תצליחו להחזיר לחיים את הקלטות, המשחקים והתקליטים הישנים שלכם
לאחר שהאתר ניסה להתחקות אחרי עקבותיו של מוסאווי, גילה כי הוא עשוי לפעול כחלק מקבוצה שהיא סוג של מרכז פיתוח טכנולוגי של חיזבאללה. יתרה מכך, האתר בדרך את הרשומים מאחורי הדומיין של המשחק, כאשר האחרון מוביל לאדם אשר מקושר לחיזאללה, אשר עומד מאחורי אתרים המוקדשים למנהיגי הארגון.
המפתח טוען שהוא רוצה ליצור עתיד חיובי ומשחקים היסטוריים
יותר מ-10,000 משתמשים הספיקו להוריד את המשחק, והוא קיבל ממוצע ביקורות גבוה מאוד. על פי מומחים שהתראיינו לתחקיר, שיעים שמשחקים במשחק משליכים את דמותם על החייל במשחק ומדמיינים את עצמם בתפקידים לוחמים אחרים, מה שעשוי להוביל אותם אל זרועות ארגון הטרור.
עם זאת, המפתח של המשחק טוען כי הוא בעצם מביע ביקורת על משחקים המיוצרים במערב: “זהו לא רק משחק מחשב, אלא כלי נגד התרבות האכזרית שפולשת גם לשווקים שלנו דרך משחקים מופשטים מכל רגשות או תחושת שייכות”. עוד הוא הוסיף כי “אנחנו שואפים לעתיד הרבה יותר חיובי בתחום הגיימינג בו ניצור ונפתח משחקים הקשורים להיסטוריה ולחינוך”.
לאחר 48 שעות מפניית פורבס לגוגל, נעתרה החברה ומחקה את שני המשחקים של המפתח. נזכיר כי גם בישראל, נתקלנו לא אחת במקרים של משחקים אלימים שמטרתם היא הפצת פרופגנדה או שנאה.
כך למשל, במשחק “גאוות הרקטות”, תפקידכם הוא להפציץ ערים ישראליות תוך התחמקות מכיפת ברזל, כאשר לאורך המשחק נשמעות אזעקות עולות וירדות וצרחות של אזרחים ישראליים תוך ניגון שירי מאבק פלסטינאיים. רק לאחר פניית גיקטיים, המשחק הוסר מחנות ה-Play.