איך יודעים שבא אביב? מסתכלים סביב סביב ורואים את כל המכשירים החדשים, המרשימים והמפתים שהחברות משיקות בימים שמשיים אלו. אחד מהם הוא ה-Xiaomi 12, מכשיר הדגל של חברת שיאומי, שמיועד להתחרות באייפון 13 ובסמסונג גלקסי S22. קיבלנו את מכשיר הפרימיום המבטיח, השתמשנו בו והגענו לכמה מסקנות.
העיצוב
כבר ממבט חטוף על השיאומי 12, ברור לגמרי כי יש ילד חדש בשכונה, והוא יודע מה הוא עושה. המכשיר מעוצב למשעי: חלקו הקדמי הוא כל כולו מסך, בלי מגרעות ושוליים מיותרים, כשיוצאת הדופן היא המצלמה הקדמית שמעוצבת בתור נקודה קטנה וסה-טו. חלקו האחורי עשוי חומר מתכתי וכולל ציפוי מט שמעניק לו מראה מלוטש ומודרני (וגם לא לוכד טביעות אצבע), הוא נוח לאחיזה וקל באופן יחסי.
למרות זאת, יש לו חיסרון עיצובי אחד בולט: המצלמה. וכשאנחנו אומרים "חיסרון בולט" אנחנו מתכוונים בדיוק לזה. מערך המצלמות (3, ועוד נגיע לזה) אמנם מעוצב בסטייל אבל בולט החוצה, מה שמהווה בעיה די משמעותית – בעיקר כי הוא מחייב להסתובב עם מגן אחורי. אחרת, נפילה אחת של המכשיר על הגב משמעותה פגיעה כמעט וודאית בעדשת המצלמה העדינה, וזו דרך מאוד מבאסת לחגוג את החג. המכשיר מגיע בשלושה דגמים: לבן, אפור וכחול.
המסך
המסך של שיאומי 12 מגיע בגודל של 6.28 אינץ’ מסוג AMOLED, עם קצב ריענון של 120 הרץ. כאמור, כל חלקו הקדמי של הטלפון מורכב ממסך ללא שוליים - והתוצאה נהדרת. טווח הבהירות גדול למדי ויכול להתאים בנוחות לימים שמשיים מאוד או לחדר חשוך לגמרי בלי שיהיה צורך לראות אחר כך רופא עיניים. מה שכן, בעת הגדרת נעילת טביעת האצבע על המכשיר (שממוקמת בצורה נוחה בחלקו התחתון של המסך), קופצת הודעה שמבהירה כי מגני מסך מסוימים, פושטיים, עלולים שלא לעבוד כמו שצריך עם פיצ'ר טביעת האצבע. העובדה הזו עלולה להפריע לחובבי הזמנת מגני מסך זולים מאתרים סיניים מסוימים. בלי שמות.
החומרה
הדגם החדש מגיע עם מעבד הפרימיום החדש מבית Qualcomm, בשילוב שמונה ליבות. הוא נוח לעבודה ומהיר, וכשהשווינו את הדלקתו להדלקה של אייפון 11 מצאנו מהירות ביצועים כמעט זהה, כשהמקבילה מבית אפל הייתה מהירה בשניות בודדות. בהיבטי הזיכרון, האחסון של השיאומי גדול ומכיל 256GB מסוג UFS3.1 וזיכרון מעבד 12GB RAM מסוג LPDDR5.
בדקנו גם את הפנס של הטלפון, וגילינו פנס שלא נופל ממתחריו אך עם גוון אור פחות ירקרק-כחלחל ויותר חם (וזה נאמר לחיוב, כמובן). איכות הסאונד לא יוצאת דופן אך מתקבלת על הדעת. מה שכן, מי שעדיין משתמש באוזניות שאינן אלחוטיות אולי יתאכזב לגלות כי למכשיר אין שקע AUX. עוד הפתעה שגילינו היא כי למכשיר אין דירוג IP – או בעברית, הוא לא עמיד במיוחד לאבק ולמים. לא בדקנו את עמידותו מהסיבות הברורות, אבל מדובר בחיסרון לא קטן. למרות זאת, המגש של כרטיס הסים מגיע עם אטימה לסיליקון, ולכן לא ברור לגמרי למה הדירוג הזה נעדר.
אורך חיי הסוללה הוא די סטנדרטי ביחס למקבילות, ומספיק בכיף לשימוש של יום שלם (וגם יקפיץ לכם הודעה מלחיצה עם ספירה לאחור של שלושים שניות כשהמכשיר הולך להיכבות) – אבל השוס הרציני הוא בטעינה: המכשיר מגיע עם כבל הטענה מאסיבי שמטעין טעינה מלאה, ממכשיר ריק לגמרי עם אפס אחוזי סוללה ל-100 מלא ועגול בתוך פחות מחמישים דקות. שוס, כבר אמרנו?
המצלמה
ועכשיו לנושא המהותי שלשמו התכנסנו: המצלמה. שיאומי הבטיחה בשורה במערך הצילום, וקיימה בגדול.
על גב המכשיר, כמקובל, מותקנת המצלמה – כשהפעם היא מתהדרת בשלוש עדשות שונות. ה-Xiaomi 12 מגיע עם מצלמה ראשית של 50MP, מצלמה משנית של 13MP ומצלמה שלישית בעלת חיישן 5MP לצילום מאקרו, ומציעה תמיכה במגוון רחב של טכנולוגיות, בהן AI Freeze Frame Video, Parallel World ועוד, כאשר יכולות צילום הווידאו מאפשרות צילום ב-30 פריימים לשנייה.
אבל מספרים בצד, המצלמה של השיאומי פשוט נהדרת. איכות הצילום יוצאת דופן, הצבעים חדים וחווית המשתמש נוחה. נאמר זאת כך, יונית: העמדתי את המצלמה לבחינה מול חבורה של אייפוניסטים מושבעים, שעולה להם בדם להודות שמכשיר אנדרואיד הוא טוב יותר – וגם הם לא יכלו אלא להכריז: המצלמה נפלאה, ועולה גם על זו של אייפון 12 פלוס. מצלמת הסלפי טובה גם היא, וגם בצילום בלילה הטלפון הראה יכולות מרשימות. יש למצלמה גם מצב סטבילייזר (מייצב), והוא עובד לא רע. זה לא מקצועי, אבל כשמבינים איך ומתי להשתמש בזה התוצאות יוצאות מרשימות למדי.
בשורה התחתונה
היינו שמחים לכתוב בכותרת הסקירה כי שיאומי, אשר מיובאת באופן רשמי ע"י קבוצת המילטון, מציעה חלופה נהדרת למכשירי הדגל של אפל וסמסונג במחיר שעוד לא נראה במחוזותינו. לצערנו, החברה – שידועה במכשיריה הזולים והמשתלמים ביחס לחלופות – עומדת לחלוטין בציפיות מבחינת עיצוב וביצועים, אבל המחיר די זהה לזה של המתחרים (3,099 ש"ח). ובכל זאת, מדובר בטלפון מצוין שלגמרי נמליץ לרכוש לעצמכם במתנה לקראת החגים: העיצוב המלוטש, המשקל הקל, הטעינה המהירה – וכמובן שהמצלמה הנפלאה – עולים על החסרונות שלו, בלי צל של ספק.