אם לשפוט את חברת HTC לפי השנה האחרונה שלה בה סדרת ה-Sensation לא הייתה מהמוצלחות ביותר, היינו אפילו אומרים כי היצרנית הטיוואנית איבדה את הקסם והיא נמצאת צעד מאחור. אבל, אחרי MWC, תערוכת הסלולר בברצלונה שהתקיימה בפברואר האחרון הכל השתנה. משב הרוח הכובש שהגיע עם ה-One X בישר על חזרתה של HTC לשוק הסמארטפונים המצוינים ובגדול.
מעוצב, דקיק ואיכותי
המכשירים שחברת HTC מייצרת איכותיים מאוד, וחברות אחרות בעולם הסלולר יכולות רק לקנא בה. אבל דבר אחד מאוד שמפריע לנו בכל המכשירים שלה הוא המשקל. רוב מכשיריה של HTC כבדים, ואנחנו לא מדברים רק על המכשירים האחרונים אלא לכל אורך השנים המכשירים היו כבדים יותר מהממוצע. עוד דבר שהתווסף לאחרונה הוא עוביים של המכשירים, במיוחד לאחר הדקיקות של הסמסונג גלקסי S2 (עם 8.49 מילימטרים בלבד).
אבל עכשיו זה השתנה, HTC בצעד מתבקש מתגברת על כל המכשולים, ומצליחה לדחוס את כל הטכנולוגיה ב-8.9 מ”מ ובמשקל של 130 גרם ועדיין להישאר עם איכות בנייה טובה ביותר.
גם בעיצוב יש חידושים, למרות שממבט ראשון ה-One X נראה כמו מכשיר HTC קלאסי, ניתן להבחין בפינות המעוגלות שבצדדים שלו, מעבר לשימוש בפלסטיק, גב קטיפתי ונעים למגע וגוף Unibody שלם ללא חיתוכים או חלקים נפרדים.
העיצוב גם מסביר מדוע הסוללה אינה נשלפת ואין מקום לכרטיס זיכרון, שזהו אחד מהחסרונות הבולטים. גם כרטיס ה-SIM הצטמק ל-microSIM הממוקם בקצה העליון, ולצידו נמצא גם כפתור הכיבוי וההדלקה ויציאת האוזניות. נוסף לכך, ממש מתחת לגריל של הרמקול, מתחבאת נורית LED קטנה המתריעה בהבהוב ירוק על הודעות שלא נענו, סמסים ועוד. הנורית גם הופכת לכתומה כאשר המכשיר במצב טעינה, דבר שלא קיים בסמארטפונים רבים והוא שימושי ונוח.
פרט לגודלו של המסך (4.7 אינצ’), קשה שלא להתאהב בחוויית המגע שהוא מספק. המסך מזכיר את זה הקיים ב-Sensation, אך כאן הוא לא משוקע אלא להיפך. תחושת המגע מאוד נעימה, חלקה והמסך מתעגל במעט לצדדים מה שמוסיף לנוחות כשאנו מחליקים אצבע מצד לצד.
גם הרזולוציה לא נעלמה מעיניינו, למעשה, זהו אחד היתרונות של מסך שכזה (בניגוד ל-Sensation XL). עם 720×1280, קשה שלא להבחין בחדות היוצאת דופן כשקוראים טקסט או צופים בתמונה ברזולוציה גבוהה. כך גם כשגולשים לאתר, מספיק לראות כי הטקסט, אפילו אם הוא קטן, נשאר עדיין קריא ללא צורך להתקרב.
אבל לא הכל ורוד והדיווחים על כך שלחיצה חזקה בצידי המסך גורמת לגלי צבעים קרתה גם אצלינו. אמנם זה לא חמור ונדיר המקרה בו משתמש ילחץ בחוזקה על צידי המסך, אך הבעיה הזו קיימת. לנו זה לא הפריע.
חזק בביצועים
את השם Tegra 3 התרגלנו לשמוע בסביבת הטאבלטים (כדוגמת Transformer Prime), השם הנרדף למעבד מרובע ליבות מגיע גם כאן, ל-One X ביצועים מרשימים, תפעול חלק וזריז להפליא. גם במשחקים ותכני HD המכשיר פעל מצוין, לא הורגשה כל עצירה או תקיעה ויחד עם זיכרון ה-1GB RAM והליבה החמישית, המכשיר פעל בצורה מרשימה.
ממשק המשתמש - תענוג
בדומה לשאר מכשירי HTC, גם כאן מגיע ממשק ה-Sense בגרסתו החדשה, ומדובר בממשק הטוב ביותר על מערכת האנדרואיד כיום, במיוחד לאחר מקצה השיפורים שהכניסה בו החברה והפכה אותו למצומצם יותר וקליל יותר, דבר שרבים התלוננו בגרסאות הקודמות.
כך במקום להשתלט לנו על שורת הכפתורים שבתחתית, ניתן מעתה להחליפם בקיצורים על פי צרכינו ב-4 קיצורים שונים או ביצירת תיקייה בעלת מספר קיצורים. גם מסך ההתראות הוחזר למצבו המקורי, אין יותר לשונית שמאפשרת לנו לכבות ולהדליק את הקישוריות השונות (וחבל), אלא רק גישה מהירה להגדרות המכשיר.
הווידג'טים הרבים והמצוינים נשארו כפי שהיו, אך בניגוד לגרסת ה-ICS (אנדרואיד 4.0) המקורית בה הוספת הווידג'טים היה דרך התפריט הראשי, ב-Sense 4.0 את הוויג'טים מוסיפים על ידי לחיצה ארוכה באחד ממסכי הבית, אז נפתח לנו תפריט המזכיר את זה של גרסת הטאבלטים Honeycomb. הרבה יותר נוח ושימושי.
אם בגרסאות הקודמות של הממשק, מצאנו את כפתור ה-personalization המאפשר לשנות רקעים, ערכות נושא ועיצוב מסך הבית ככפתור קבוע בצד ימין, כעת הוא מתחבא בתפריט הראשי או בלחיצה על כפתור התפריטים ממסך הבית. שם עדיין ניתן למצוא מספר רב של עיצובים למסכי הבית השונים, רקעים, צלילים ומסכי הנעילה המרשימים של הממשק כמו תצוגת תמונות מתחלפות, שעון, מניות, תקציר יומי (לו”ז, הודעות ועוד) וכן, את ארבעת הקיצורים בתחתית המאפשרים להגיע בקלות לאפליקציה שהגדרנו ישירות ממסך הנעילה.
ומה עם העברית?
זה לא מפתיע שיש אמנם תמיכה בעברית כולל יישור לימין, אך אין שפת ממשק בעברית שכן התרגום של ממשק ה-Sense נתון בידי HTC ולא בידי גוגל (שתרגמה את ממשק האנדרואיד ICS המקורי).
לא מדובר בשינויים מרחיקי לכת, והממשק למי שמכיר מגרסאות קודמות לא השתנה באופן דרסטי, ועל HTC למצוא דרכים נוספות להקטין את הממשק ולהוריד מכמות הזיכרון שהוא צורך מהמכשיר, מה שבסופו של דבר משפיע ביצועי הסוללה.
צילום
איפשהו HTC לא הייתה בין הראשונות בתחום הצילום. רוב המצלמות במכשירים היו בינונית ולא סיפקו את הסחורה שציפינו ממנה. הדבר שפיצה על כך הם אפשרויות הצילום המגוונות והרבות במצלמה. האפקטים הרבים שניתן להחיל על התמונה עוד לפני הצילום, סצנות הצילום הרבות (ביניהן HDR, פנורמה, וידאו בהילוך איטי), והגדרות רבות כגון ISO, צילום רציף המצלם תמונות כל עוד לא הסרנו את האצבע מכפתור הצילום, איזון לבן ועוד.
תמונות שצולמו עם המכשיר:
אבל כאן נראה כי יש שינוי לטובה כאשר התמונות וחיישן ה-8 מגה פיקסל שבגב המכשיר מספקות תוצאה טובה. לא טובה, מצוינת. התמונות יצאו חדות, צבעים עשירים, ורעש דיגיטלי נמוך. המצלמה מצלמת בזריזות מפתיעה, ומתפקסת על האובייקטים גם הקרובים בזמן מהיר ביותר, יותר מהיר ממה שלוקח לגלקסי S2 שברשותנו להפעיל את המצלמה.
גם מצלמת הווידאו המצלמת ב-1080p@30fps לא אכזבה, וסיפקה איכות תמונה מצויינת ללא קפיצות, צבעים עשירים וחדות גבוהה. הפוקוס הגיב במהירות במעבר בין צילום נוף לצילום מאקרו למרות שנתקלנו שהמצלמה מנסה שוב להתפקס באמצע צילום בזמן תזוז יותר משצריך. דגימת וידאו (ב-720p), לצפייה בתמונות שצולמו עם המכשיר.
להאזין ב-Beats
כדי להשלים את החוויה, HTC הוסיפו כאן את טכנולוגית ה-Beats Audio, ואולם בניגוד למכשירי ה-Sensation שם גם קיבלנו אוזניות איכותיות של חברת האודיו האמריקנית, כאן התאכזבנו לגלות כי האוזניות הן רגילות של HTC, בינוניות ולא יותר. אמנם האפליקציה של Beats Audio המופעלת אוטומטית בחיבור אוזניות מספקת בוסט גם לאוזניות הכי פשוטות, אך היינו שמחים לקבל אוזניות מעל הממוצע ולא רק את הלוגו (המגניב) מאחור. לזכותה של HTC נאמר כי גם הרמקול השתפר מהדורות הקודמים והאיכות טובה יותר, אולם היינו מרוצים יותר אם העוצמה הייתה יותר חזקה.
נגן המוזיקה והווידאו טובים והממשק שלהם מצוין ונוח. אך שוב, לא נמצאה כאן יכולת ניגון מעבר לסוגי הקידודים הסטנדרטים כמו OGG או Divx וגם לא Xvid. במיוחד עם מסך כה מרהיב ויכולת לנגן HD ללא כל בעיה. היינו רוצים לראות תמיכה בניגון קבצי וידאו ללא המרה ישירות “מהמפעל”.
בתחום האחסון, אין לנו אפשרות להרחיב מעבר ל-32GB הקיימים במכשיר (26GB פנויים למשתמש), אך HTC מספקת עוד 25GB נוספים חינם בשירות אחסון הענן של Dropbox, החיסרון הוא שהשירות מוגבל לשנתיים.
סיכום
עם סדרת מכשירי ה-One, הצליחה HTC לחולל שינוי בליין מוצרי החברה והיא חזרה שוב להיות אחת מהמובילות. העיצוב והאיכות תמיד היו שם, אך כשנוסף לכך גם העובי, המשקל, הביצועים וממשק ה-Sense החדש, HTC יכולה להיות רגועה שיש לה השנה מכשיר מנצח שכנראה יצליח לתת פייט לא קטן למכשיר הבא של סמסונג מסדרת הגלקסי וגם למכשיר האייפון 5.
HTC One X טרם הושק רשמית בישראל אך ניתן לרכוש אותו ברשת ובחנויות פרטיות במחיר שמתחיל בכ-3,700 שקלים.
>> וגם: כמה גדול צריך להיות הסמארטפון שלנו? ל-HTC יש תשובה