בשנים האחרונות הצליחה  שיאומי למצב את עצמה כשחקנית מרכזית בשוק הסמארטפונים. אל מול היוקרה של אפל והעוצמות של סמסונג, שיאומי מיצבה את עצמה כחברה שמציעה את הסמארטפונים הכי משתלמים, וזה לגמרי עבד. ההוכחה? למרות שהיא נופלת ברמת החומרה מענקיות כמו אפל וסמסונג, ב-2021 החברה הובילה לראשונה בתולדותיה את טבלת מכירות הסמאטרפונים העולמית עם 17.1% מסך המכירות בעולם.

בתחילת פברואר הושק בישראל ה-Redmi Note 11 של שיאומי, שאמור לעשות בדיוק את מה שהפך את ענקית הסלולר לאחת השחקניות החזקות בשוק, להציע פלאפון איכותי במחיר זול - פחות מ-1,000 שקל. שבוע לאחר מכן, הושק ה-NOTE 11S של החברה, שעולה קצת יותר - 1,199-1,249 שקל, תלוי בזיכרון ה-RAM. המכשיר מגיע עם אחריות 24 חודשים ע"י קבוצת המילטון היבואן הרשמי. האם הוא מצדיק את המחיר? יצאנו לבדוק.

העיצוב

מבחינת מראה, מדובר בעיצוב קלאסי-אלגנטי, כשברור שהמודל להשראה הוא האייפון 13, למרות שהחלק האחורי אומנם לא חלק כמו זה של האייפון (בגלל המצלמה הבולטת החוצה). המכשיר כולו עשוי מפוליקרבונט (סוג של פלסטיק), מה שמונע ממנו לשדר יוקרה כמו מכשירי הדגל של אפל וסמסונג למשל, אבל בעיני זה לגמרי מספיק כשלוקחים בחשבון את המחיר. בצד הטוב, לאנשים שמפילים את הטלפון שלהם בתדירות קרובה (כמו עבדכם הנאמן), מכשיר שעשוי מפלסטיק שלא נשבר בקלות הוא לגמרי יתרון.

בצד הפונקציונלי העיצוב לגמרי סולידי. הספיקרים ממוקמים בצורה נוחה בחלק העליון של המכשיר, הכפתורים בצדדים נוחים, טביעת האצבע נמצאת על כפתור ההפעלה/כיבוי, ויש אפילו שקע אוזניות קלאסי למי שעוד לא עבר לאוזניות אלחוטיות ולא ממש מת על מתאמים.

שיאומי Redmi Note 11S (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

המסך

אחת ההפתעות הגדולות ב-Redmi Note 11S היא ללא ספק המסך. מסך ה-AMOLED מגיע בגודל 6.43 אינץ' עם קצב רענון מסך של 90 Hz ומספק ביצועים מרשימים מאוד. הניווט באתרים ובאפליקציות השונות היה נוח מאוד ובצפייה בווידאו באיכות גבוהה – קשה שלא להתרשם מהביצועים שהופכים את המכשיר לאחד המשתלמים בשוק בפן הזה.

המצלמה

מצלמה אחורית בעלת 4 חיישנים ועדשה ראשית באיכות של 108 מגה-פיקסל וחיישן זווית רחבה Samsung HM2 בגודל 1/1.52 אינץ' עם מפתח צמצם f/1.9, ומצלמת סלפי של 16 מגה-פיקסל. המצלמה הראשית של המכשיר עושה עבודה טובה יחסית (למרות צבעים מעט מלאכותיים), אבל בטח לא יוצאת דופן. שאר המצלמות האחוריות מתגלות כלא יותר מגימיק, כשאף אחת מהן לא הרשימה אותי בפיצ'רים שלה.

מצלמת הסלפי לא רעה בכלל, אבל גם היא לא יוצאת דופן בשום צורה. רוצה לומר – המצלמות סבירות לגמרי, בטח כשלוקחים בחשבון את המחיר, אבל אם אתם מתחזקים איזה חשבון אינסטגרם של תמונות או מצלמים המון – עדיף להשקיע יותר כסף ולרכוש מכשיר עם מצלמה טובה יותר.

שיאומי Redmi Note 11S (צילום: איתי דגן )
צילום: איתי דגן

הביצועים

המכשיר מצויד במעבד קוואלקום 680 עם שמונה ליבות. זה לגמרי מספיק כדי להריץ אפליקציות כבדות ומשחקים או כמה טאבים בודדים בכרום, אבל כשניסיתי להעמיס על המכשיר מספר אפליקציות כבדות לצד מספר לשוניות, הוא חווה איטיות - ובמספר מקרים אחת האפליקציות אף הפסיקה להגיב. במילים אחרות, למשתמש הסטנדרטי זה לגמרי מספיק, אבל למשתמשים כבדים שעובדים עם כמה אפליקציות במקביל – זה כנראה לא המכשיר המומלץ.

מה עוד?

הרדמי נוט 11S מצויד בסוללת 500mAH שהספיקה לי ליום וחצי של שימוש ללא טעינה בכלל. כמו כן, המכשיר תומך בטעינה מהירה המאפשרת טעינה מלאה בתוך שעה. הרמקולים של המכשיר מרשימים מאוד בעוצמה שלהם, אך לא מתעלים לרמה גבוהה במיוחד.

עם זאת, הדברים הכי בולטים במכשיר הם דווקא מה שחסר בו. קודם כל, אין רשת דור 5 (5G), אבל לא פחות חשוב - אין NFC, מה שלא מאפשר לשלם דרך הטלפון או להטעין את הרב קו לדוגמה. בעיני, מדובר במינוס עצום למכשיר, בטח עם עליית התשלומים בנייד וכניסת גוגל פיי לישראל, וקשה לי להבין את ההחלטה לוותר על רכיב כל כך חשוב.

שיאומי Redmi Note 11S (צילום: איתי דגן )
צילום: איתי דגן

השורה התחתונה 

המכשיר החדש של שיאומי מציג ביצועים לא רעים למשתמש הבסיסי עם מסך מרשים מאוד, מצלמה שמספקת את הסחורה באופן יחסי וביצועים טובים. עם זאת, המחסור ב-NFC ו-5G, הסאונד הפושר ובעיקר חוסר היכולת של המכשיר לעמוד בעומס הופכים אותו לאופציה פחות טובה למי שרוצה קצת יותר מהסמארטפון שלו. יחד עם זאת, כשלוקחים בחשבון את המחיר (1,199 שקל עם 6 ג'יגה ראם ו-1,249 שקל עם 8 ג'יגה), קשה שלא להתרשם מהביצועים ומהאיכות של שיאומי ליצור בפעם המי יודע כמה סמארטפון לא רע במחיר מצוין.