רוב הסמארטפונים המובילים בשוק כיום מצויידים במערכת זיהוי פנים, המאפשרת לשחרר את נעילת המכשיר באמצעות סריקת פניו של המשתמש. יחד עם סיסמה וטביעת אצבע, מדובר במנגנון ביומטרי שאמור להגן על המידע השמור בטלפון. עם זאת, נראה שסמארטפונים רבים ונפוצים בשוק – כולם אנדרואיד – ניתנים לפריצה באמצעות העתקי פנים מלאכותיים שהודפסו במדפסת תלת ממד.
מגזין "פורבס" ביצע בדיקה, במסגרתה נסרקו פניו של כתב במערכת מרובת מצלמות שיצרה מודל תלת ממדי של הפרצוף שלו. לאחר מכן המודל הודפס במדפסת תלת ממדית, כך שנוצר מודל מדויק של ראשו. התהליך כולו נעשה בסטודיו ייעודי, בעלות של כ-300 ליש"ט.
לאחר מכן נבדקו מספר דגמי סמארטפונים מובילים בשוק, שננעלו באמצעות פניו האמיתיות של הכתב. נבדק אם כאשר מציבים את הראש המודפס בתלת ממד מול הסמארטפון, הוא מצליח להערים על מערכת זיהוי הפנים ולגרום לה לחשוב שמדובר בפנים אמיתיות. התוצאות? מכשירי האנדרואיד LG G7, סמסונג גלקסי S9, סמסונג גלקסי Note 8 ו-OnePlus 6, כולם נפלו בפח והנעילה שלהם שוחררה באמצעות הראש המזויף. עם זאת, מכשיר אייפון X של אפל לא נפרץ, וגם לא מערכת ווינדוס עם זיהוי הפנים Windows Hello.
מן הארכיון - סריקת תלת מימד
התוצאות לא מפתיעות וכבר נעשו בעבר בדיקות עם תוצאות דומות. רוב מכשירי האנדרואיד עם זיהוי הפנים עושים שימוש במערכת מבוססת תוכנה, המשתמשת במצלמת הסלפי הרגילה כדי לסרוק ולנתח את פני המשתמש. מערכת זיהוי הפנים של האייפון (שפותחה בישראל בהתבסס על פיתוח של חברת פריימסנס) מתקדמת וחזקה יותר, ועושה שימוש גם באמצעי חומרה, כולל חיישנים וזיהוי עומק.
רוב יצרניות האנדרואיד, יש לציין, מזהירות שזיהוי הפנים אינה הדרך הבטוחה ביותר לנעול את המכשיר, וממליצות לנעול אותו גם באמצעות סיסמא, קוד או טביעת אצבע.
עוד ב-TheMarker
בדרך להשקעה נוספת בישראל? אינטל תרחיב את הייצור במפעל בקרית גת
רעידת אדמה? השינוי במיסוי האופציות של רשות המסים לא רלוונטי לרוב עובדי ההיי-טק
סריקת פניו של המשתמש והדפסתם בתלת ממד - הן לא מלאכה פשוטה שמאפשרת לכל אחד לפרוץ למכשיר. לא מדובר בשיטה שהאקרים או גורמי אכיפת חוק יכולים ליישם בקלות כדי לפרוץ לטלפון שלכם. בעבר חוקרים הצליחו לפרוץ גם חיישני טביעות אצבע באמצעות זיופים. עם זאת, המבחן הוא עדות ואזהרה נוספים לכך שהאמצעים הביומטריים הקיימים כיום בסמארטפונים אינם מושלמים.