הוא אמנם מכשיר חדש יחסית, אבל הררי מילים כבר נשפכו על הגלקסי S6. ספקיות סלולר המשווקות אותו לא מפסיקות לדבר עליו, האנליסטים צופים לו הצלחה אדירה ולפי הדיווחים הוא נחטף מהמדפים. מולו ניצב האייפון 6, שמאחוריו עומדת מכונת השיווק האימתנית של אפל ומיליוני מעריצים שינצלו כל הזדמנות כדי להסביר למה זה המכשיר הטוב בעולם. לקחנו את שניהם למבחן בכמה קטגוריות: מבנה, איכות צפייה, צילום, ביצועים וחיי סוללה. הדברים שבעצם חשובים לכולנו בשימוש יומיומי.
קראו גם: גלקסי S6 Edge: בדקנו מה יש בו והאם כדאי לקנות
מבנה
מבחינת איכות בנייה, שניהם מכשירים מעולים. אפל תמיד נודעה באיכות המכשירים המעולה שלה, ובבנייה ללא פשרות. סמסונג, לעומת זאת, עשתה במשך חמישה דגמים מכשיר שעל אף שהיה מכשיר דגל, לא נתן תחושה כזו. הדגמים הקודמים בסדרת הגלקסי S היו בעלי גב פלסטיק זול, שהייתם יכולים לכופף ואף לשבור, ושנתנו תחושה קצת מאכזבת בתמורה לתג המחיר המפחיד. אבל הגלקסי S6 הוא אופרה אחרת. כמו שהעירו קולגות שלי ברחבי העולם: אחרי חמישה דגמים – סוף סוף יצא להם אייפון.
ואכן, הגלקסי S6 דומה בקטעים מסוימים באופן חשוד לאייפון 6 - אם זה בשבכת הרמקול בתחתית או המבנה הכללי הדומה והמראה הרבוע עם הפינות המעוגלות. בכל מקרה, הדמיון הזה עושה לו רק טוב. סוף סוף סמסונג באמת מציגה מכשיר שמרגיש ביד כמו מכשיר דגל, החל ממסגרת המתכת האיכותית ועד הגב הזכוכיתי המרשים (זכוכית גורילה 4, כמובן). בעת ההשקה ציינו אנשי סמסונג גם את טכנולוגיות הצביעה של הגוף ואמרו שהטלפון יגיע בכמה צבעים. אם נשים את התהליכים הטכניים לרגע בצד – הגלקסי S6 פשוט נראה ובנוי היטב, ולראשונה, אין לו מה להתבייש ליד האייפון 6.
מנצח: אין. תיקו.
איכות צפיה
אולי לא שמתם לב, אבל אנחנו מציצים במסך של הטלפון החכם שלנו מאות פעמים ביום. כן, מאות. ישנם מחקרים שונים, והמספרים קצת משתנים מאחד לשני, אבל אנחנו מציצים בפלא הקטן יותר ממאתיים פעמים ביום. אז כדאי שאיכות הצפייה תהיה טובה, נכון?
לשם השוואה הקרנו את סרטון היוטיוב שתמיד משמש אותנו לבדיקות – הקדימון לסרט Skyfall. עצרנו את הסרטון באותה הנקודה בדיוק, והשווינו בין שני המסכים. בשניהם כוונה הבהירות ל-50%. שני המסכים, הן זה של האייפון והן של הסמסונג, מציגים פירוט וחדות מעולה. יכולנו לראות כל תלתל שחור של נעמי האריס, ואת הקפלים שבדגלי בריטניה על הארונות.
לסמסונג יש מסך מעט גדול יותר (5.1 לעומת 4.7 אינץ') אבל ברזולוציה משמעותית יותר גבוהה (1440 על 2560 פיקסלים, לעומת 750 על 1334 באייפון) ועם צפיפות פיקסלים גבוהה משמעותית – 577 פיקסלים לאינץ', לעומת "רק" 326 באייפון. ובכל זאת לא מצאנו הבדלים משמעותיים בחדות.
איפה כן מצאנו הבדל משמעותי? בצבעים. אין מה לעשות. הבחירה המסורתית של סמסונג במסכי AMOLED לעומת ה-LCD IPS של אפל פשוט מוציאה צבעים טובים, חזקים ועשירים יותר. למעשה, מסך האייפון נראה קצת חיוור ליד זה של הסמסונג גלקסי S6.
מנצח: גלקסי S6 – בזכות הצבע.
צילום
בסעיף הזה הייתה לנו התלבטות. שני הטלפונים כוללים מצלמות משובחות שעושות את העבודה. סמסונג, שבדגמים הקודמים קצת סבלו מנחיתות לעומת האופטיקה המשובחת של אפל, ישרו הפעם קו ובמקום תוכנת צילום עמוסה בתכונות מיותרות, הוציאו מערכת צילום (מצלמה ותוכנה) מהודקת ויעילה, שנותנת פייט רציני לאייפון.
בואו נצלול רגע לנתונים: לאפל יש מצלמת iSight שלהם, בת שמונה מגה-פיקסלים ברזולוציה של 3264 על 2448 פיקסלים. סמסונג מצדם הלכו על מצלמת 16 מגה-פיקסלים, עם 2988 על 5312 פיקסלים. הנתונים האלה לא כל כך חשובים, אלא אם אתם מתכננים הגדלות ענק של התמונות שלכם, ובכל זאת – כמות המידע הפיקסולרי שאוסף החיישן, חשובה לתוצאה הסופית.
עוד ניכר שסמסונג שיפרו את מערך העדשות הפנימי של המצלמה. בקיצור, המצלמה של סמסונג עשתה גם היא את קפיצת הדרך בדגם הזה.
ההשוואה שלנו התבססה על צילום סצינה צבעונית של כמה צעצועים על מדף, ביניהם דינוזאור ירוק ובובת דוב פדינגטון. שתי המצלמות כוונו לחשיפה ידנית, עם ISO 250, עם מפתח צמצם קרוב (2.2 לעומת 1.9 – בשניהם, הכי פתוח שאפשר) ואיזון לובן אוטומטי.
במבחן התוצאה, התמונות של האייפון יצאו קצת מוארות מדי ומעט מעורפלות. הסמסונג, לעומת זאת, מאוד דייק בתאורה והפגין גם חדות טובה יותר. יחד עם זאת, הצבעים של אפל, לטעמנו, יותר מדוייקים ונאמנים למציאות, בשעה שעיבוד הצבע של סמסונג נוטה לרווייה – אבל יש מי שאוהב את התמונות שלו עזות צבע.
בסך הכל, המצלמה של הסמסונג מנצחת, אבל כחוט השערה.
מנצח: גלקסי S6 – כחוט השערה, בגלל חדות טיפה יותר טובה.
ביצועים
במבחן הביצועים, לא ציפינו להפתעות. אפל אמנם משתמשת במעבד משלה, עם התאמה מהודקת בין תוכנה לחומרה וניצול מקסימלי של כל טרנזיסטור זעיר, אבל סמסונג שמה מולה מעבד מפלצתי בן שמונה ליבות, שבעיבוד מקבילי אמור לאכול את זה של אפל בלי מלח, וכך גם קרה.
שוב, הנתונים היבשים: בפינת האייפון, מעבד A8 כפול ליבות במהירות של 1.4 גיגה-הרץ ואחד גיגה-בייט של זיכרון. בפינת הגלקסי, במשקל כבד, מעבד אקסינוס 7420, הבנוי משני מעבדי ארבע ליבות, אחד במהירות 1.5 גיגה-הרץ ואחד במהירות 2.1 גיגה-הרץ, עם שלושה גיגה-בייט של RAM.
המבחן היה מבחן 3DMark, מבחן ביצועים ידוע שהוא סטנדרט מוכר בתעשיה, עם הסצינה Ice Storm במצב Unlimited. כמו שחזינו, הגלקסי S6 היכה את האייפון שוק על ירך: 17,328 נקודות לעומת 21,864 נקודות לגלקסי S6.
המשמעות המעשית: הגלקסי S6 מסוגל להריץ משחקים כבדים ולטפל במשימות עיבוד כבדות טוב, חלק ומהר יותר מהאייפון. כך לפחות לפי המבחן הסינתטי.
מנצח: גלקסי S6. בהפרש ניכר.
חיי סוללה
גם בסעיף חיי הסוללה לא ציפינו להפתעות. על אף שאפל משפרים את העניין, הנקודה של חיי סוללה תמיד הייתה עניין כאוב למשתמשי אייפון, שלא פעם צריכים לרדוף אחרי שקעים באמצע היום. הגלקסי S6 לעומת האייפון, מצויד בסוללה חזקה יותר, של 2550 מיליאמפר/שעה לעומת סוללת 1880 מיליאמפר/שעה באייפון. (ליתיום יון לעומת ליתיום פולימר, בהתאמה).
ברם, הגלקסי S6 מצויד גם בשלל טכנולוגיות טעינה – חוץ מה-Quick Charge, שאם תשתמשו במטען המקורי תוכלו לקבל בעזרתה תוך כמה דקות של חיבור טעינה יפה ומרעננת שתחזיק אתכם עד סוף היום, לצד תמיכה בכל טכנולוגיית טעינה אלחוטית שקיימת בשוק. וחוץ מזה, במבחן התוצאה, הגלקסי S6 פשוט מחזיק יותר. אם האייפון 6 שורד יום בקושי, הגלקסי S6 יכול להחזיק גם יותר מיממה בשימוש מתון, ובכל מקרה, לא ישאיר אתכם עם מכשיר מת באמצע היום או יריץ אתכם לחפש שקע.
מנצח: גלקסי S6.
סיכום
על אף שמשתמשי אייפון יזעמו על התוצאות שמעלה, ויטענו שכותב שורות אלה הוא פאנדרואיד או ירמזו רמיזות מרושעות ושקריות שהכתבה מוטה – פני הדברים אינם כאלה, ועם תוצאות קשה להתווכח, למרות שאתם מוזמנים לעשות זאת למטה, בתגובות.
לא בדקנו אספקטים כמו ממשק משתמש, ומי שאייפון יותר נוח לו לשימוש – שיהיה לו לבריאות. בשום מקרה אנחנו לא טוענים שהאייפון 6 הוא מכשיר רע, הוא מכשיר מצוין. אלא שסמסונג, הפעם, עשו שיעורי בית והוציאו מתחת ידיהם טלפון מעולה, שכן, בפרמטרים מסויימים, לפי דעתנו המקצועית - מביס את האייפון.