כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il

 

אין תמונה
מוטורולה C390. זול במיוחד

כבר מספר שנים שנוקיה שולטת ביד רמה על שוק ה-low-end הישראלי, אך טרנד ההוזלות של אורנג' ומוטורולה מאיים להביא לסיום ההגמוניה. אז הגענו למחירי רצפה של פחות מ-550 שקלים, ובאמת שלא ציפינו ליותר מידי: המחיר מכפר בקלות על מרבית בעיותיה של מוטורולה (אתם יודעים, הממשק) אבל בין שני מכשיריה הפשוטים ל-2007, ה-C390 וה-C168, קיימת סתירה מעיקה: מצד אחד, ה-C390 (בואו נוציא את זה לאוויר) המכוער שומר על רמה סבירה של פרקטיות; ומצד שני, ה-C168 עם עיצוב אלגנטי אבל מאותגר-פונקציונלית.


יתרונות ב-C390

 + קישוריות בלוטות' ו-USB
+ צלצולי MP3
+ זול במיוחד

 

יתרונות ב-C168

 

+ רדיו FM
+ עיצוב אלגנטי
+ חיי סוללה טובים


חסרונות ב-C390

 

- עיצוב מיושן, מקשים עם אחוז שחיקה גבוה
- מסך פסיבי
- אין אפשרות העברת קבצים בבלוטות'


חסרונות ב-C168

 

- אין קישוריות, אין צלצולי mp3
- ג'ויסטיק (d-pad) ללא מקש OK
- מסך פסיבי

 

מה בערכה?


בשני המכשירים, C390 ו-C168 הערכה זהה:
מטען
סוללה
דיבורית
חוברות ועלונים לצרכן

 

עיצוב וארגונומיה ב-C390

 

ה-C390 הוא עדכון קל ל-C380 המוכר ממבצעי החיילים של אורנג'. מדובר באותו המכשיר, כולל היבלות המוכרות, אך הפעם עם פאנל חדש וקישורית בלוטות'. הפאנל מצופה גומי דק שמעלים את תחושת הצעצוע ששלטה ב-C380 - הוא נעים במידה, למרות שתוך מספר ימים כבר שמנו לב לשחיקה קלה של הצבע. מקשי הבחירה והג'ויסטיק של ה-C390 בולטים ונוחים, אבל המקשים האלפא-נומריים קטנים ושקועים. מי שהיה יותר משלושה חודשים עם ה-C380 בוודאי שם לב להתקלפות הצבע מהמקשים. הסיפור זהה גם כאן, ובכלל, הם פשוט צפופים ולא נעימים למגע - לטקסטרים מומלץ לחפש מכשיר אחר.
הסיפור שונה ב-C168: המקשים מסודרים, בולטים בזווית, ישרים ומאוד נוחים ככלל. הדבר היחיד שצרם לנו לגלות הוא חסרונו של מקש ה-OK במרכז הג'ויסטיק – זהו פשוט מקש התפריט שאמנם יפתח לכם תפריטים, אבל לא יבחר לכם פונקציות מתוכם. סביר להניח שאלו המשדרגים מהנוקיה 3100\6100 לא יבחינו בכך, אבל הבעיה טמונה מחוסר האינטואטיביות של סידור המקשים – אי אפשר לא לעשות טעות בבחירת המקשים מספר פעמים.

 

עיצוב וארגונומיה ב-C168

 

ב14 מ"מ, ה-C168 הוא מכשיר ה-low-end הדק ביותר שיש בישראל אחרי ה-L2. צידו הימני כולל את חריץ הטעינה ומלמעלה חיבור האוזניות (2.5 מ"מ) הדרוש להפעלת הרדיו. כמו ה-C390, הרמקול ממוקם מאחור בתחתית המכשיר, ומסך מזעזע (פאסיבי, 4,096 צבעים בלבד) מציץ מעבר לפאנל. ה-C390 כולל מסך קצת יותר טוב (פאסיבי המציג 65 אלף צבעים) ומרכז את כל היציאות בתחתית המכשיר: mini-USB, אזניות (2.5 מ"מ) ומטען. המסך לא בהיר מספיק ודוהה בקלות בשמש. עם זאת, הטקסט נשאר מובן ובימי החורף סביר להניח שלא תיתקלו בבעיה ממשית.

טיפ: אם אתם מתקשים כמונו לפתוח את הפאנל של המכשיר (פרוייקט בפני עצמו), השתמשו בחיבור המטען בחריץ שאליו אתם אמורים לדחוף את האצבע. זה דורש קצת כוח - אבל אל תרתעו. דרך אחרת היא פשוט ללכת לדוכן של אורנג' ולתת לנציג לשבור את הראש (או את האצבע).

 

ממשק מוטורולה טיפוסי


שני המכשירים שותפים לאותו הממשק, מלבד השינויים הברורים מאליהם: תפריט הבלוטות' ב-C390 הוחלף בקיצור דרך לרדיו ב-C168, ומאפשר שימוש במקש OK. ניתן ליצור הודעות טקסט וMMS בסיסיים – קיימת תמיכה ב-iTAP, התחליף של מוטורולה למילון T9 (טקסט חזוי). אין אפשרות הוספת מילים ידנית, תצטרכו פשוט להכניס את המילה מספר פעמים עד שהמילה תיקלט מעצמה. בכל אופן, המקשים הנוחים של ה-C168 הופכים אותו לבחירה הטובה מבין השניים לטקסטרים. שני המכשירים כוללים גם ספר טלפונים בסיסי, אבל סנכרון הוא לא ממש אופציה. רק ה-C390 מסוגל להסתנכרן מול המחשב, וזאת במידה ויש לכם כבל mini-USB ואת התוכנה (שבתשלום). למרות שמרבית מקהל היעד לא יעשה זאת, ניתן לרכוש את שני האביזרים הללו (ביוקר) מאורנג' ומסלקום. פונקציות נוספות כוללות מחשבון, יומן פגישות בסיסי, שעון מעורר (המסוגל ליצור מספר תזכורות קבועות), קליינט צ'אט ומספר משחקי JAVA בינוניים. גם בשביל להעביר את הזמן באוטובוס לא היינו ממליצים – המסכים הפאסיביים ובעיות המקשים פשוט הורסים את החוויה.
ניתן לשנות ערכות נושא (או ליתר דיוק, ערכות צבעים), להגדיר צלצולים למתקשרים ספציפיים ועוד מיני אופציות זוטרות להתאמה אישית. ב-C390 ניתן אף להגדיר צלצול MP3, הרמקול משמיע אותם חזק וברור. איכות השיחה היתה מעל הממוצע בשני המכשירים. הרמקול של ה-C390 קצת צרם, אבל מילא את תפקידו במידה מספקת. ב-C168 קיים רדיו FM – זוהי פונקצית המפתח של המכשיר, ודורשת חיבור אוזניה כאנטנה (כבכל מכשיר אחר).

 

בלוטות', אבל עם קאץ'


בעוד שה-C168 כולל רק קישורית GPRS בסיסית לגלישה, ה-C390 כולל גם אפשרות לחיבור כבל mini-USB וקישורית בלוטות'. אבל יש קאטץ', אפילו שלושה: הGPRS איטי להחריד בשני המכשירים – כמעט כל מכשיר אחר יהיה טוב יותר לגלישה; אין כבל mini-USB בערכה, שלא לדבר על תוכנת הסנכרון שמסיבה כלשהי, פשוט לא בחינם – צריך לקנות את שניהם מאורנג' או סלקום, וביוקר; ואחרון חביב, הבלוטות' ב-C390 קיים אך ורק בשביל חיבור אוזניה אלחוטית. וזהו. אין שום אופציה אחרת: לא לקבל ולשלוח קבצים ובטח שלא לסנכרן אותו מול המחשב באופן אלחוטי. נו מה, אנחנו בפלאפון? 

ה-C390 החזיק לנו מעמד כיומיים בשימוש בינוני, בעוד שה-C168 הפתיע עם חיי סוללה טובים - כשלושה ימים בשימוש בינוני. זמן הטעינה בשני המקרים הוא כשעה וחצי.

 

מחיר והצעות אחרות


אלטרנטיבות ריאליות ל-C168 יכולות להיות הנוקיה 2610 או הסוני אריקסון J230i (בקרוב במפעילות). ה-J230i מציע את אותו המפרט בעוד שה-2610 מוסיף צלצולי mp3 וזיכרון גדול יותר, אבל על חשבון הרדיו.

אין תמונה
C168. מכשיר אלגנטי עם חיי סוללה טובים
אגב, לשני האלטרנטיבות יש מסך קצת יותר טוב מאשר ה-C168, אבל ממש כמו הרדיו - אנחנו בספק אם זה ישנה משהו. בסופו של יום, זה משחק של מבצעים, פרסום ונאמנות למותג.

יחסית לכל המכשירים הנ"ל, ה-C390 עדיף טכנית - אבל אל תמהרו לשדרג אלא רק אם אתם מחפשים אופציה זולה ככל האפשר לשיחות עם אוזניה אלחוטית. עדיין, כל הבעיות של ה-C380 עדיין פה ואנחנו ממש לא חושבים שה"בלוטות'-דיאטה" יעזור במקרה הזה. עצה שלנו: חפשו דיל משתלם על אחד מהדגמים של רמת המחיר הבאה – בגבולות ה1,050 ₪: נוקיה 6070, מוטורולה L6 (שכולל גם בלוטות') או הסוני אריקסון K310i שיכנס בקרוב למפעילות. בתור מכשיר אמין יותר לשנתיים הקרובות – אל תחשבו פעמיים.


מחשבות אחרונות


בעיקר כי אחד מהם חייב להיות טוב מהשני, בחרנו ב-C168 כמכשיר ה-low-end המוצלח מבין השניים. ה-C390 אמנם נשמע טוב על הנייר אבל רחוק מכך במציאות - אנחנו לא מוצאים סיבה אחת לשדרג אליו. אם הפונקציות של ה-C390 היו משתלבות עם העיצוב של ה-C168, אז השליטה בשוק ה-low-end הייתה מובטחת. אל תבינו לא נכון: בתור מכשיר אלגנטי עם חיי סוללה חזקים, ה-C168 הוא הצעה מעולה לטווח המחירים הזה, אבל קל לראות שכאשר הנוקיה 2610 יכנס למפעילות הוא ידרוש חזרה את הכתר. אמנם "מנהיגה בעיצוב" (כפי שמוטורולה מתארת את עצמה), אבל יש עוד מה ללמוד על מכשיר low-end מנצח.