כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il

אין תמונה
HTC TYTN

שוק התקשורתנים נמצא, כך נראה, בעליה מתמדת. עובדה זו ניכרת בעיקר בירידת המכירות של מכשירי כף היד משוללי הטלפוניה - ומן הסתם מחזיקי הPE ישאירו מאחור גם את הסלולרי. הטלפוניה במכשירים משולבים עד היום היתה בדיליי מסויים – עשרות דגמים של סלולריים דור שלישי כבר בידי הצרכנים זמן רב בעוד מספר דגמי Phone Edition תומכים בדור 3 מועט בהרבה. דגם מוצלח של HTC (המייצרת מכשירים למספר חברות, ולאחרונה החלה במיתוג עצמי) הוא הtytn ובעקבותיו אחיו הצעיר ה trinity-ללא מקלדת חומרה.

יתרונות

 מימידים יחסית זעירים, מקשים גדולים ונוחים
מסך איכותי 2.8 ברזולוציה של 320X
מערכת הפעלה Windows Mobile 5 Phone Edition עם מעבדSamsung 400 Mhz
זכרון rom 128, ram 64
מכשיר נודד(Quadband) תמיכה ב UMTS/EDGE/HSDPA
קישוריות WiFi, בלוטות', IR
מקלדת חומרה מובנית
מצלמה 2 מ"פ
חסרונות
לא כולל מקלט GPS
תאורת המסך אינה מושלמת באור יום
איטיות מסויימת בפתיחת החייגן וממשק ההודעות (כשהחלון סגור ולא ממוזער)
חריץ הרחבה לכרטיס MicroSD (פחות סטנדרטי)
אופציות מוגבלות בניהול הודעות

מה בערכה

מכשיר htc tytn
סוללה 1350 מ"א
כבלי טעינה בחשמל וטעינה וסינכרון למחשב
אוזניות סטריאופוניות
שני סטיילוסים
תקליטור תוכנות
חוברות ועלונים לצרכן

עיצוב וארגונומיה

גודל הוא עניין יחסי. ביחס למחשבי כף יד הtytn נחשב לקטן מידות למרות שאינו מהקטנים ביותר. בהתחשב בעובדה שהוא טומן בחובו מקלדת מלאה מובנית אפשר לומר שהוא די מינימליסטי. בשלב זה עדיין איננו מצפים ממחשב כף יד שיגיע למימדי הסלולרים הדקיקים האופנתיים ולכן עביו העומד על 2.2 ס"מ הוא בהחלט משביע רצון.

התחושה המכבידה יותר אינה הגודל כי אם המשקל. קצת מציק להחזיק צמוד לאוזן 160 גרם לאורך זמן, אבל מה לנו כי נלין בדור הבלוטות', אוזניית bt היא מצרך חובה לכל בעלי ה Phone Editionשאינם חפצים לעצור את הזמן מלכת בעת שיחה בסלולרי. מלבד מה שאזניית בלוטות' משחררת מלהחזיק את המכשיר צמוד לאוזן היא משחררת גם את המכשיר להמשך העבודה בו.

הקוים הכלליים של הtytn אינם מעוררים השתאות ופליאה, בסך הכל קוים פשוטים היוצרים מכשיר מלבני מעוגל פינות. גם מיקום המקשים החיצוניים וצורתם סטנדרטיים לחלוטין למכשירים מגזרה זו. שני מקשים (אינטרנט והודעות) ממוקמים בחלקו העליון של המכשיר, ולעיתים דרושה אקרובטיקה קלה בעת שימוש ביד אחת. התנוחה שבה יושב המכשיר ביד לצורך שימוש במקשים התחתוניים אינה מאפשרת להגיע לעליונים בו זמנית.

נוחות שימוש

 הtytn מצויד במקשים "כפולים" בעלי פונקציות זהות לנוחות מירבית. בקדמת המכשיר נוכל לפתוח את תפריט ה"התחל" בעזרת מקש יעודי, לדפדף בעזרת מקשי הניווט ולבחור או לסגור חלונות במקש הok, ובמקביל בצד שמאל של המכשיר נפתח את תפריט ה"התחל" בלחיצה על מקש הok המצוי אף שם, נגלול בעזרת הגלגלת הנלחצת פנימה לצורך "בחירה" במצבים מסויימים, כך שנוכל לעבוד עם האצבעות הממוקמות בצידי המכשיר.

מקלדת

פתיחת הסליידר תחשוף מקלדת מלאה בעלת מקשים מלבניים גדולים ונוחים עם בטן רכה המאפשרת ללחוץ על מקש בודד בהצלחה יתרה גם לבעלי אגודלים נפוחים. לאחר הסתגלות קצרה מהירות העבודה במקלדת עם שתי ידיים/אצבעות נעשית מהירה ונוחה. כמובן שפתיחת הסליידר משנה אוטומטית את תצוגת המסך לרוחב המכשיר, ובסגירתו חוזר המצב לקדמותו. שינוי תצוגת המסך נעשית בסוף הפתיחה או הסגירה מה שגורם לעיתים לאיטיות מסויימת – המכשיר כבר פתוח והתצוגה לא סיימה להתיישב. אם שינוי התצוגה היה מתבצע בתחילת הפתיחה או הסגירה היינו מרוויחים זמן, בסיום הפתיחה התצוגה כבר היתה מוכנה ועומדת, אך יש חשש שתנודה זעירה מיקרית של הסליידר היה משבש את התצוגה, ותחילת פתיחה לא מכוונת (למרות הקליקים בפתיחה ובסגירה) היתה משנה את התצוגה.

טלפוניה

הגישה לטלפון נעשית בדרך הקצרה ע"י לחיצה על "המקש הירוק" – send. התצוגה המתקבלת היא לוח מקשים ורטואלי, מקשים בגודל סביר לשימוש באצבע ללא הוצאת הסטיילוס, לצידם מקש לרשימת החיוגים המהירים, מקש לרשימת שיחות אחרונות, ושני מקשים וירטואליים נוספים שדי מיותרים לביצוע שיחה ולשיחת וידאו, מיותרים משום שיש לפונקציות אלו מקשי חומרה נוחים יותר. גם קיצור דרך לשיחות האחרונות יוכל להתבצע ע"י מקש הניווט הימני.

אין תמונה
מקלדת. גם לאנשים עם ידים גדולות
תוכנת החייגן מזהה חלקי מספרי טלפון מתוך רשימת אנשי הקשר, הוי אומר, לאחר התחלת הקשת מספר טלפון יופיעו בתיבה אנשי הקשר שבפרטיהם מופיעות הספרות שהקשת. ניתן לעצור את ההקשה ולחייג מתוך הרשימה שמופיעה בתיבה. אין צורך לציין שחיוג ניתן לבצע גם מתוך רשימת אנשי הקשר ללא צורך להיכנס לחייגן. איכות השמע במכשיר סבירה אך לא מהגבוהות ביותר, במקומות הומים ורועשים יתכנו קשיי שמיעה.

הויתור הכואב הוא נוחות שליחת sms ביחס למכשירים סלולריים. האפשרויות לכתיבת הודעות הן במקלדת הוירטואלית  או במקלדת החומרה המובנית, שתיהן מעיקות ללא הסתגלות לקושי. הוצאת הסטיילוס או פתיחת הסליידר מצריכות עבודה בשתי ידים. אם ננסה בכל זאת לראות את חצי הכוס המלאה נוכל לומר שקיים אלמנט של חסכון כספי במיעוט שליחת הודעות. נתון נוסף שחובה לציין הוא שלא ניתן לשמור מספר טלפון מהודעה נכנסת לאיש קשר קיים, ניתן רק לשמור כאיש קשר חדש. נקווה שבגרסות הבאות הענין הזה יסודר.

קישוריות

הtytn מצוייד בכל הקישוריות הקיימות, WiFi, בלוטות', IR. חיבור הבלוטות' לאוזניה כולל סטריאופונית ב פרופיל A2DP נעשה ללא כל בעיה, גם למחשב לצורך סינכרון או גלישה ממחשב נייד החיבור עובר חלק. הגלישה בעזרת WiFi גם היא עובדת מעולה. קצת חבל שהמכשיר אינו מצויד במקלט gps שהיה הופך אותו למושלם אמיתי.

מצלמה

גם בתחום הצילום מחשבי כף היד מדדים אחר הסלולריים, מעטים המכשירים המצויידים במצלמת 2 מ"פ כזו של הtytn בזמן שמתחילים לראות כבר בסלולריים את ה3.2 מ"פ. איכות התמונות שמנפיק הtytn עומדים בסנטנדרטים המוכרים לנו ממצלמות 2 מ"פ של הנוקיה 6280 והv3x של מוטורולה. הtytn מצויד גם במתג עבור צילום מאקרו, וכמובן הבזק לצילום לילי.

מהירות ויציבות

מעבד Samsung 400 Mhz המוטמע במכשיר גורם לו לעבוד טוב בתנאים קשים, אם כי ניתקל פה ושם באיטיות מסויימת בפתיחת תוכנות (סגורות – לא ממוזערות) בעיקר במעבר לחייגן ולאזור הדואר. כותב השורות נתקל גם בתקיעות המחייבות ריסט פה ושם, אך כל משתמש יודע שריסט הוא חלק אינטגרלי משימוש במחשב כף יד. עוד יבואו ימים שזה ישתייך רק להיסטוריית מחשבי כף היד.

חיי סוללה

מכשיר עבודה הכולל סלולרי מחייב חיי סוללה ארוך במיוחד, זו של הtytn בהחלט מספקת. הסוללה תחזיק יום עבודה שלם גם למשתמש הכבד המנהל שיחות עם אוזניית הבלוטות' מזין קורא ושמוע מוזיקה במכשיר וגולש באינטרנט דרך הלפטופ במידה סבירה. אם הוא יגזים יתר על המידה הוא יצטרך בכל זאת לטעון אותה לקראת סוף היום.

סיכום

לא לחובבנים בלבד. הtytn הינו מכשיר עבודה מוצלח שכמעט ואינו מותיר פינה שאינה בטיפול. מלבד המעבד החזק המאפשר עבודה מהירה ורציפה בכל מקצועות הwm הוא תקשורתן מעולה לשיחות ולתקשורת נתונים הן בתקשורת סלולרית במהירות דור 3.5 והן בהתקשרות לנקודות wifi הצצות ופושות במדינתנו, ללא ויתור על פיצ'רים מקובלים במכשירים סלולריים כמו נגן מוזיקה ומצלמה דיגיטלית.

לאחר כל זאת נציין שתי הערות חשובות: לtytn אין מקלט gps מובנה, ועל כן השימוש בתוכנות ניווט מצריך מקלט בלוטות' חיצוני. בנוסף, מי שמעדיף להשיל מעט מהמשקל ומהגודל ומוותר על מקלדת החומרה שיתעניין באחיו הצעיר הtrinity.