יציבות מערכת ההפעלה הייתה תמיד דאגה גדולה, בעיקר כשזה מגיע לסמארטפון שלכם. הרבה אנשים היו מכוונים אתכם לבחור באייפון בתור הבחירה הנכונה בטענה שהוא חזק, יציב יותר וידידותי למשתמש. אנחנו מניחים שגם משתמשי אנדרואיד היו עושים את אותו הדבר בטענות דומות. כעת חברת הסטארט אפ Crittercism המנתחת קריסות של אפליקציות במכשירים סלולריים מציגה נתונים מעניינים שיכולים לעזור לכם בבחירה.
באופן מפתיע במיוחד, הנתונים של Crittercism, שנאספו מיותר מ-214 מיליון כניסות לאפליקציות בין החודשים נובמבר לדצמבר של שנת 2011 מראים שאפליקציות ב-iOS (השייכת לאפל) נופלות לעתים תכופות יותר מאשר מכשירי אנדרואיד.
הכי בעייתית, iOS 5.01
המחקר מעלה שמכשירים עם מערכת ההפעלה הסלולרית אנדרואיד של גוגל סובלים פחות מקריסות של אפליקציות מאשר מכשירי ה - iOS של אפל.
כמו כן מגלה המחקר כי רוב קריסות האפליקציות בגרסת ה- iOS התרחשו בגרסת 5.0.1. הממצא הגיוני מאחר שבאותה תקופה (נובמבר-דצמבר 2011), הגרסה הייתה חדשה ולא מעט מהאפליקציות היו צריכות התאמה לגרסה זו.
אבל, יש גם גרסאות ישנות יותר שיש להן חלק משמעותי בקריסות, לדוגמה: גרסת iOS 4.2.10 עם 12.64% מהקריסות, iOS 4.3.3 עם 10.66% מהקריסות ו-iOS 4.1 עם 8.24%. ממכשירי ה-iOS, האייפון אחראי על 74.41% מהקריסות, אייפד על 10.72% והשאר שייך לאייפוד טאץ'.
אם מסתכלים על חלקה של האנדרואיד בקריסות, גרסה 2.3.3 אחראית על רובן, 3.86% או 24.76% רק למכשירי אנדרואיד ומתחתיה גרסה 2.3.4 עם 3.65% (23.38% במכשירי האנדרואיד).
מה הסיבה לקריסות?
אתם בטח שואלים את עצמכם, מה בעצם הסיבה לכל הקריסות הללו? ישנן מספר סיבות: זה יכול להיגרם כתוצאה מבעיות חומרה שונות כגון שימוש בשירותי מיקום או GPS וגם מצלמות, זה יכול להיגרם בשל חיבור רשת לא תקין, בעיות בתמיכה בשפות שונות, וגם יכולה להיות בעיית זיכרון עם אפליקציה מסוימת. יש לציין שמפתחים מוציאים גרסאות עדכון לאפליקציות שלהם שבדרך כלל מתקנות באגים ובעיות אחרות, אך יש לזכור כי המספר גם מושפע מכמות המכשירים המריצים את אותה הגרסה.
ובכל זאת, הנתונים די מפתיעים, לדוגמה, באנדרואיד בגרסת 4.0.1 אנו רואים רק 1.04% אחוזי קריסות נתון בהחלט מרשים בהתחשב שגם היא, כמו ה-iOS 5.01, מערכת הפעלה חדשה בשוק. כמו כן, ישנם מכשירים רבים שמריצים את מערכת ההפעלה של אנדרואיד, את ה - iOS מריצים רק האייפון, האייפד, והאייפוד טאצ' ואנו רואים שבכל זאת אפליקציות ב - iOS קורסות יותר.
לסיכום נציין כי למרות כל התלונות נגד מערכת האנדרואיד ביניהן קטיעות באמצע השימוש, Force closes ועוד כל מיני יישומים לא תואמים, מתברר שהאנדרואיד מערכת יציבה, לא פחות מה-iOS.
הופתעתם מהתוצאות? ספרו לנו בטוקבקים