אייפונים (צילום: Jon Åslund)
האפליקציות שהשתמשתם בהן, ההודעות ששלחתם - הכול נשמר|צילום: Jon Åslund

אוהבים את האייפון שלכם? אולי אחרי שתקראו את הידיעה הבאה תאהבו אותו פחות. אם אתם מאלו שנוהגים לקחת את הסמארטפון בתיק או בכיס, כדאי שתדעו כי הוא אוסף עליכם הרבה מאד נתונים. "באייפון, אפילו אם פריטים נמחקו ונמצאים בפח, הם עדיין קיימים בבסיס הנתונים. הרבה נתונים נמצאים עמוק בתוך האייפון", אומר ג'ון מיינור, מומחה תקשורת, לעיתון אוסטרלי.

מסתבר שהאייפון "מצלם" את הפעולות שאתם עושים ושומר את התיעוד הזה בבסיס נתונים מובנה - בדיוק כמו שאתם מצלמים תמונות - ולעיתים נמצאות מאות תמונות כאלו המתעדות כל סגירה ופתיחה של אפליקציה. "הצילומים הללו יכולים להכיל הודעות מייל או הוכחות של פעולות מפלילות או מזכות", אומר מיינור. כן רבותי, אם אי פעם תעברו על החוק, האייפון שלכם יכול לשמש נגדכם. מצד שני, הוא גם יוכל לזכות אתכם במקרה שאתם חפים מפשע.

פן נוסף של המעקב אחרי הבעלים של האייפון הוא שירותי המיקום. תוכנות כמו Urbanspoon עוזרות למשתמש למצוא מסעדות ברדיוס בו הוא נמצא, אבל באותה מידה הן יכולות לעזור למשטרה לזהות את המיקום של הקורבן זמן קצר לפני שנרצח.

אם עד עכשיו הצלחתם להישאר רגועים אז תדעו שזה לא הכול. גם הודעות טקסט נשמרות וגם רישום שיחות אחרונות. "אנשים שומרים כמות עצומה של מידע באייפון", אומר ביל קטלדו, תובע שחוקר מקרי רצח. מבחינתו הסמארטפונים הם כמו מחשבים קטנים והמידע עליהם משמש את היחידה שלו בפענוח פשעים. ובכל זאת, זה רק חלק קטן מהמידע שאפשר לחלץ מהאייפון. מי שמעוניין לדעת ביתר פירוט איזה מידע נשמר עליו יוכל לקרוא על כך במדריך שכתב יהונתן זדזיארסקי , האקר שחזר לדרך הישר, בשם iPhone Forensics .

אין ספק, ההחלטה אם לקנות אייפון או לא אינה פשוטה. מצד אחד מכשיר מגניב ואופנתי ומצד שני מכשיר המשמש לניטור כל פעולה שעושים איתו. אנחנו בכל מקרה ממליצים שתדעו לאן אתם נכנסים לפני שאתם קונים.

>> דיווח: פייסבוק מפתחת טלפון סלולרי