הסיפור הבא אמנם קרה בארה"ב אבל הוא יותר מרלוונטי גם בישראל: לאקישה בירד בת 39, סולקה מרכבת על ידי שוטרים בגלל שדיברה בטלפון הנייד שלה בקול רם במהלך כל הנסיעה.
לפי הדיווח המשטרתי בירד לא הפסיקה לדבר בנייד, מרגע שהרכבת יצאה מהתחנה באוקלנד, קליפורניה ועד לרגע בו הורדה מהרכבת בסיילם, מסצ'וסטס, כ-16 שעות של נסיעה!
הנוסעים שהיו ברכבת סיפרו כי בירד דיברה בקול רם ואחרי שמספר נוסעים ביקשו ממנה לנתק את השיחה או לפחות להנמיך את קולה, היא סירבה והגיבה בתוקפנות. עדי הראיה אמרו שהיא אף נכנסה ל"עימות מילולי קשה" עם הנוסעים שהעירו לה.
בסופו של דבר, נאלצו הסדרנים לעצור את הרכבת בתחנת סיילם,
דובר חברת הרכבות אמטרק, בה התרחש המקרה, מסר כי מספר נוסעים התלוננו על התנהגותה של בירד, שלדבריהם היתה גסת רוח וניהלה שיחה ממושכת וקולנית, ולכן בסופו של דבר הם נאלצו לנקוט באמצעים "בלתי שגרתיים" כדי לטפל בה.
בירד עצמה סירבה להתראיין אך ציינה כי הרגישה מושפלת ולא הבינה מדוע הייתה צריכה להיות מלווה על ידי שוטרים.
חשוב לציין כי בארה"ב יש מספר חברות רכבות שהוסיפו לרכבות שלהן "קרונות שקטים" שכשמם הם קרונות ייעודיים בהם הנוסעים מתבקשים לשמור על שקט מוחלט, כולל איסור לדבר בסלולרי, להקשיב למוזיקה והשיחות בין הנוסעים חייבות להיות שקטות וקצרות.
כמובן שהחוק לא נאכף מספיק ורבים עוברים עליו. גם לאותה חברת רכבות אמטרק, שבה ארע המקרה יש מדיניות של "קרונות שקטים" ובדיוק בקרון כזה ישבה אותה גברת רועשת.
גם בישראל בעיית השיחות הקולניות בתחבורה הציבורית כואבת במיוחד. לפני כחודש נרשם אירוע חמור באוטובוס בחיפה, כשאישה דקרה עם מספריים נוסעת אחרת בגלל שזו לכאורה דיברה בקול רם מידי בסלולרי שלה.
במקביל מנסה השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן להעביר חוק שיאסור על השימוש בטלפונים הסלולריים בתחבורה הציבורית.
>> בקרוב תוכלו לפתוח דלתות נעולות בעזרת טלפון נייד