מייסד פייסבוק מרק זוקרברג (צילום: חדשות 2)
אף פעם לא לומד. צוקרברג|צילום: חדשות 2

שערוריית הפרטיות החדשה של פייסבוק: לאחר שהודיעה בסוף השבוע על מתן גישה למפתחי אפליקציות לכתובות ומספרי טלפון של המשתמשים ברשת החברתית, החליטה פייסבוק לעכב את ביצוע ההחלטה. לאחר ביקורת קשה שספגה, החליטה החברה לבצע קודם שינויים שיפשטו ויקלו על המשתמשים את ההחלטה האם הם מוכנים לשתף את המידע הזה או לא עם גורמים חיצוניים.

השערורייה התעוררה לאחר שפייסבוק הודיעה על שינויים ב-API (כלי הפיתוח) שמאפשרים למפתחי אפליקציות לשאוב גם את המידע הרגיש הזה – מספרי טלפון וכתובות. החשש הוא, כמובן, כי המידע הזה לא יישאר רק אצל המפתחים, אלא יגיע עד מהרה גם לידיים בלתי רצויות בעליל של נוכלים ומטרידים.

לכאורה, כדי שאפליקציה תוכל לגשת למידע של המשתמש הוא צריך לאשר זאת. אולם בפועל - וזו הבעיה העיקרית - כאשר משתמשים מאשרים אפליקציות, הם עושים זאת פעמים רבות בצורה אוטומטית, בלי לקרוא את "האותיות הקטנות", ובלי להבין לעומק למה בדיוק נתנו את הסכמתם, ולכך שאפשרו למעשה לחשוף את מספר הטלפון שלהם וכתובתם לגורמים זרים.

מה עוד, שההכרזה עצמה על השינוי פורסמה בצנעה בבלוג המפתחים של החברה, ולא בבלוג הרשמי. היום הודיעה פייסבוק, כי בעקבות ההכרזה על השינויים בסוף השבוע היא קיבלה "פידבק מועיל", לפיו כדאי לעזור למשתמשים להבין מה בדיוק הם מאשרים, ועל כן היא עובדת על פיתוח כלים כאלה, ומעכבת בינתיים את החלטתה הקודמת.

>> 10 דברים שממש לא כדאי לכם לעשות בפייסבוק