בריאן וקריסטל בריד, בני זוג מארה"ב בשנות העשרים לחייהם, שכרו מחשב לשימוש בביתם הפרטי ולאחר שהואשמו בפיגור בתשלום עבור השכירות, גילו שהם נתונים למעקב של חברת ההשכרה.
הקלטת תמונות, האזנה להקלדה וצילומי מסך הם רק חלק מהשיטות בהן נקטה החברה כדי לעקוב אחר בני הזוג. "זה מרגיש שפרצו לנו לבית, כאילו מישהו אחר היה בבית. זו הרגשה מוזרה, אי אפשר לתאר אותה. היינו צריכים לשבת לנוח לאחר שנציג חברת ההשכרה הראה לנו את התמונות שלנו שהיו אצלו", סיפרו בני הזוג.
בני הזוג בריד הגישו לבית המשפט תביעה נגד חברת ההשכרה Aaron's Inc. לפיה החברה התקינה במחשבים שהשכירה להם מגוון אמצעי ריגול שנועדו לעקוב אחר ההקלדות של השוכרים, לצלם להם את המסך ולהקליט אותם משתמשים במחשב באמצעות מצלמת אינטרנט. מומחה מתחום הגנת הפרטיות טוען כי זו פעולה לגיטימית ולחברת ההשכרה יש את הזכות להפסיק את פעולת המחשב מרחוק במידה והלקוח לא משלם, בתנאי שהוא מיודע מראש בדבר העובדה שעוקבים אחריו בשעת השימוש במחשב.
בני הזוג פנו גם למשטרה וזו גילתה כי התמונה של בריאן צולמה בעזרת תוכנת ריגול של חברת Designerware LLC שגם נגדה יש תביעה פתוחה. בצעד מתגונן טענה חברת Aaron's Inc כי הזוג שכר את המחשב מאחד המשווקים שלה היות והיא מעולם לא התקינה את התוכנה המדוברת על מחשבים המיועדים להשכרה וכן מעולם לא עשתה עסקים עם חברת התוכנה הזו. מחברת התוכנה לא נמסרה תגובה רשמית לפרשה.
פטר סויר, פרופסור מאוהיו טוען כי שימוש מרחוק בתוכנת "כפתור כיבוי" הוא צעד חוקי היות וחברות יכולות להגן על עצמן מפני הונאות ופשעים שונים. "אבל הפעולה שננקטה במקרה זה מתחה את המושג 'הגנה עצמית' רחוק מידי. התוכנה אספה הרבה מידע שאינו דרוש לצרכי הגנה עצמית". בנוסף, טוען סויר כי פעולת הונאה וניצול הקשורה למחשב "אינה מתירה גישה לא מורשית למחשב הלקוח על גבי רשת האינטרנט. והשוכר במקרה זה לא אישר סוג זה של גישה".
הדיון סביב השאלה איפה עובר הגבול בין הגנה עצמית לבין חדירה לפרטיות לא יסתיים בתביעה הזו ומה שכן ברור זו העובדה שעם טכנולוגיה מתקדמת יותר קשה לא לעבור אותו.